Evb2

Bipolar behandling og læge-patient forhold

Administrerende bipolar lidelse kræver ofte en livslang forpligtelse til bipolar behandling. Et stærkt forhold med din læge vil hjælpe dig med at genvinde en følelse af kontrol over dit liv.

Kom en præcis diagnose af bipolar lidelse er kun den første milepæl i en levetid rejse for at lære at håndtere bipolar symptomer med forskellige former for bipolar behandling - og din læge vil være der hvert skridt på vejen, spiller en integreret del i at hjælpe dig med at få, og bevare kontrollen over din sygdom.

Den patient og læge

Bipolar behandling ofte involverer mange aspekter, herunder at tage medicin, deltage terapi og foretage livsstilsændringer. Fordi behandling og styring af din tilstand vil strække sig over i løbet af mange år, at finde en læge, du kan stole på er nøglen. "Det første skridt med en patient med en kronisk sygdom er at opbygge et forhold, og forsøger at opbygge tillid, som omfatter åbenhed diskutere uenigheder uden frygt for negative konsekvenser," Stephen F. Pariser, MD, professor i psykiatri ved Ohio State University College of Medicine i Columbus.

At være i stand til frit at diskutere bipolar symptomer, behandlinger og relaterede emner af sygdommen er kritisk, siger Dr. Pariser. Selvmord er en reel risiko for mennesker med bipolar lidelse, så du er nødt til at føle sig godt tilpas åbent at give udtryk for din frygt, tanker og bekymringer med din læge.

Når du vælger en læge, overveje type tilgang udøveren bruger til behandling af bipolar lidelse, og beslutte, om det passer til dine behov. Vurdere den foreslåede bipolar behandlingsplan og hvordan komfortable og villig lægen er at drøfte dine bekymringer om det, herunder bivirkninger af bipolar medicin. "Alle de ting er ikke urimeligt for folk til at søge i en udbyder," siger Pariser. Du kan - og bør - shoppe rundt for at sikre, at du finde en læge, hvis filosofi flugter med din egen.

Udvikling af din behandling plan

Sammen vil du og din læge afgøre den bedste tilgang til at behandle din bipolar symptomer, uanset om det er med bipolar medicin eller andre metoder. Bipolar behandlingsmuligheder omfatter:

  • Antipsykotisk, humør-stabiliserende og andre bipolar medicin
  • Forskellige former for terapi, såsom kognitiv adfærdsterapi, familieterapi, psykoedukation at lære folk om sygdommen, og interpersonelle terapi at forbedre relationer
  • Elektrochok behandling, som bruger elektriske strømme til at hjælpe styre depressive episoder

Den mest effektive bipolar behandling planen vil være forskellig for alle, og du kan være nødvendigt at prøve flere kombinationer for at finde den bedste fremgangsmåde for din sygdom. Nogle mennesker er i stand til at håndtere deres symptomer udelukkende med medicin, mens andre kræver terapi for at lære mere om sygdommen og hvordan man kan håndtere det. "Der er patienter, der, bortset fra den opdragende del behøver ikke megen psykoterapi," siger Pariser. Faktisk kan nogle mennesker ikke behøver nogen psykoterapi.

Fordi bipolar behandling, så er individualiseret, du vil have en læge, som vil imødekomme dine behov og hvem du føler dig sikker at arbejde med. Din behandling skal ikke handle om at acceptere lægens ordrer. I stedet bør det være resultatet af en samarbejdsforhold.

Beyond lægens kontor

Din læge indflydelse bør strække udenfor medicinsk kontor. Livsstilsændringer kan være nødvendigt at hjælpe med at forbedre dine bipolar symptomer, og din læge vil vejlede dig i denne integreret del af din bipolar behandlingsplan. Det omfatter:

  • Spise en sund kost
  • Få regelmæssig motion
  • Undgå alkohol, rygning og stofmisbrug
  • Styre stress
  • Etablering af en regelmæssig søvn tidsplan

Din læge er også en stor ressource for anbefalinger til bipolar lidelse støtte grupper i dit område. "Støttegrupper kan være nyttigt," siger Pariser. "Nogle mennesker finder dem en kilde til trøst." Selvfølgelig virker det for nogle måske ikke arbejde for andre. "Du er nødt til at respektere individualitet hver person," tilføjer Pariser. Hvis du er åben over for idéen, give det en chance, siger han, men om det er det rigtige for dig, bør være din egen beslutning.

Bipolar behandling involverer mere end at tage medicin og deltage i en årlig helbredsundersøgelse - det bliver en livsstil, hvor din læge er en vigtig del. Et godt forhold til din læge vil hjælpe dig med at opnå kontrol over dine bipolar symptomer.