Evb2

Billedbehandling og test til diagnose hjerteanfald

Diagnosticere en Heart Attack

Find ud af hvordan lægerne tage et nærmere kig på dit hjerte til at afgøre, om et hjerteanfald har fundet sted.

Nogle test, såsom en EKG, er som regel færdig straks ved ankomsten på skadestuen, mens andre er derefter beordret senere for at bekræfte en diagnose. Disse tests er mest almindeligt anvendte:

Elektrokardiogram for hjerteanfald diagnose

  • Et elektrokardiogram (EKG) måler den elektriske aktivitet i hjertet ved hjælp af elektroder placeret på brystet. Under et hjerteanfald, vil EKG viser ændringer i konturerne af den elektriske opsporing, eller det kan vise uregelmæssig aktivitet. Denne uregelmæssige aktivitet kan indikere problemer som et forstørret hjerte, en hjerteklap sygdom, en defekt i hjertemusklen, og andre problemer.
  • Kontinuerlig hjertemonitorering vil være løbende, hvilket betyder et par EKG fører vil blive efterladt på din overkrop og en kontinuerlig elektronisk sporing af dit hjerte aktivitet vil blive vist på en lille skærm.

Blodprøver for hjerteanfald diagnose

En blodprøve vil blive trukket og testet til at lede efter markører for et hjerteanfald. Visse stoffer vil være mærkbar i blodet, hvis hjertet er blevet beskadiget. Disse tests måle tilstedeværelsen og niveauerne af disse stoffer kan diagnosticere et hjerteanfald, herunder:

  • Troponiner, som er proteiner, der er til stede i blodet efter et hjerteanfald
  • Kreatininfosfokinase (CK), et enzym, der findes i blodet, når hjertet er beskadiget eller stresset på anden måde. Mens CPK kan være forhøjet af flere andre grunde, en bestemt type CPK, hvis forhøjet indikerer skader på hjertet.
  • Myoglobin, et protein, der findes i blodet, når en muskel i kroppen for skade

Imaging den blokerede kranspulsåren

Koronar angiografi (undertiden benævnt en hjertekateterisation) kan gøres for at lokalisere hvilke kranspulsåren (eller arterierne) er årsag til hjerteanfald. En tyndt kateter er ført gennem et blodkar i lysken op ind i hjertet, hvor en kontrast farvestof indsprøjtes. Kontrasten vil skitsere eventuelle blokeringer, og hjælpe din læge beslutte om videre behandling af blokeringer med enten ballonudvidelse eller bypass-operation.

Imaging og hjerte aktivitetsforsøg

Billeddannelse test kan udføres for at se på hjertet og se, om der er nogen synlige tegn på skader på hjertet eller blokerede arterier. Disse er typisk ikke gjort det samme, men kan bidrage til at afklare diagnosen, hvis det er stadig usikkert. Imaging tests, der kan udføres, omfatter:

  • Computertomografi (CT) scanning. En CT-scanning bruger røntgenstråler til at give et flerdimensionalt billede af hjertet.
  • Magnetic resonance imaging (MRI). En MRI bruger stråling og magneter til at producere et billede af hjertet på en computerskærm.
  • Nuclear ventrikulografi. Denne test bruger et kamera og radioaktivt farvestof til at give billeder af hjertet på en computerskærm og vise eventuelle dele, der synes at være at pumpe svagt.
  • Ekkokardiografi. En test, der bruger lydbølger til at skabe et billede af, hvor godt hjertet slår. En abnormitet i bevægelsen af ​​hjerte vægge eller ventiler kan indikere skader på hjertet.

Ved at kombinere resultaterne af alle de test og gennemgang af en persons symptomer, kan en læge diagnosticere et hjerteanfald. Hvis situationen er uklar, er patienten ofte holdes på skadestuen i en længere periode, eller observeret natten over i hjertets pleje enhed af hospitalet.

Hvis der er stærke indikationer af et hjerteanfald, og placeringen og kilden til kranspulsåren blokering kan være placeret, kan blodkar ofte genåbnes, og en frisk start for et sundt hjerte kan foretages.