Evb2

Beyond kondomer: prævention til mænd

Mens kondomer er en mulighed, vasektomi er den eneste form for permanent prævention øjeblikket er til rådighed for mænd.

For mænd, der ønsker at tage ansvar for prævention, er der i øjeblikket kun to muligheder: kondomer og vasektomi. Worldwide er vasektomi brugt af omkring 5 procent af par, sammenlignet med 15 procent, der bruger kvindelige sterilisering. I Europa nævner cirka 6 procent af par vasektomi som deres præventionsmetode, ifølge data fra National Center for Health Statistics.

Da Dave Perry, en indendørsarkitekt fra Skotland, havde en vasektomi, gik han ud af klinikken at vide, at han havde løst et problem ikke bare for sig selv, men for hans kone, Jeannine. "Hun havde gået gennem fødslen to gange, og vi havde ikke lyst til at have nogen flere børn. Hun havde haft besværet med at bekymre sig om prævention i så mange år allerede, jeg følte, det var min tur til at tage vægten og så jeg havde »det klip," siger han.

'The Snip'
Vasektomi er en simpel operation udført under lokalbedøvelse. I fortiden, var den konventionelle vasektomi teknik til at gøre to indsnit nær pungen og fjerne en del af sædlederen, det rør, der transporterer sæd fra pungen til penis. Nu mænd har et valg mellem dette og en mini-snit, no-skalpel vasektomi hvorved kirurgen finder sædlederen under huden, så nedskæringer og slips det gennem en lille snit.

Det er normalt ikke tage lang tid at komme sig efter denne procedure. "Det gjorde ikke ondt, og jeg løb ud af operationen for at fange en taxa hjem bagefter," Perry siger. "Det var lidt ubehageligt bagefter, men jeg var ikke gå rundt som en cowboy."

Hvad hvis jeg fortryder?
Som med kvindelig sterilisation, er tilbageførsel af en vasektomi vanskelig. "Et par år efter vasektomi, fraskilte Jeannine og jeg. Da jeg blev gift for anden gang, vi gjorde kig ind få vasektomi vendt, men lægen fortalte os var oddsene ikke gode," Perry siger. "Jeg havde ikke været tilbudt mulighed for [fryse nogle sperm] på forhånd, men jeg tror, ​​at hvis nogen mand spurgte mit råd om vasektomi nu, og de fik denne mulighed, vil jeg foreslå, at de tager det."

Fremtiden for mandlige prævention
Forskerne arbejder nu at komme op med andre mandlige præventionsmetoder bortset fra kondomer og vasektomi. En gennemgang af mandlige hormonelle prævention studier af forskere ved University of Sydney i Australien fandt, at det er muligt at anvende en kombination af testosteron og gestagen til at undertrykke sædproduktionen så effektivt som vasektomi. Men det virker ikke pålideligt i alle mænd.

Andre præventionsmetoder for mænd er også under undersøgelse, men fremskridtene har været langsomme på grund af modvilje mod medicinalfirmaer til at tumle med spørgsmålene om erstatningsansvar i henhold til Ronald Swerdloff, MD, professor i medicin ved Harbor-UCLA Medical Center i Los Angeles. Han tilføjer, at en af ​​de største enkeltsager, er det faktum, at prævention i almindelighed er et vanskeligt område, og at sikkerheden tærsklen er høj.

Andre nye prævention ideer kan nævnes:
  • Hormonbehandling og testikel opvarmning. Hvad hedder forbigående testikelkræft opvarmning [som at sidde i en spa] kan medføre undertrykkelse af sædceller at forekomme meget hurtigere end de hormoner alene kan, ifølge Dr. Swerdloff.
  • Transdermale geler at undertrykke sperm.
  • Intra vas-enhed, eller Silikone stik indsættes i sædlederen.
  • Vitamin A blokkere, der arbejder på det princip, at interferere med vitamin A-receptorer i testiklerne sænker frugtbarhed.