Evb2

Beskyttelse af dine børn mod svineinfluenza

Skulle du give dine børn anti-influenza medicin, selv om de er symptomfri? finde ud af hvad en ekspert siger.

Med svineinfluenza spredes hurtigt over hele landet, kan du blive bekymret for dine børns sundhed. Børn, trods alt, især dem under 5, er ofte mest sårbare over for sæsonbestemt influenza og dens relaterede komplikationer. Hvert år bliver mere end 20.000 børn under 5 år indlagt på grund af sæsonbestemt influenza, og i sæsonen 2007-2008, døde 86 børn på landsplan fra influenza komplikationer, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC).

Du ved god hygiejne som hyppig håndvask spiller en rolle i at forhindre spredning af svineinfluenza. Men skulle du også give dine børn medicin såsom Tamiflu og Relenza, som har vist sig effektiv mod influenza, selv om de er ikke viser symptomer på svineinfluenza?

I en nøddeskal, nej. "Der er ingen grund til at give børn Tamiflu, når de er symptomfri," siger Christian Sandrock, MD, MPH, assisterende professor i medicin ved University of California Davis Medical Center, vicedirektør sundhed officer i Yolo County i Californien, og en ekspert i smitsomme sygdomme og lunge-og intensivbehandling medicin. "Selvom undersøgelser blandt universitetsstuderende har vist, at tage Tamiflu en gang om dagen gennem influenzasæson er lige så effektivt som at få en influenza skud, kids normalt ikke tåle Tamiflu godt."

For startere, skal børnene være på mindst 1 år gammel, før de kan tage Tamiflu eller Relenza. De mest almindelige bivirkninger er kvalme og opkastning, men der kan også være mavesmerter, næseblod, øre problemer, og pinkeye, ifølge CDC. Børn og teenagere, der tager Tamiflu eller Relenza er også en øget risiko for kramper, forvirring, og unormal adfærd. Psykologiske bivirkninger som depression og selvmord er endda blevet rapporteret, Sandrock siger.

Det ene forbehold: Hvis dit barn har en kronisk helbredstilstand som cystisk fibrose eller muskelsvind og rejser til et højrisiko-område eller har været i kontakt med nogen, som har haft svineinfluenza, de er udsat for større risiko for at udvikle influenza og kunne være en kandidat til Tamiflu eller Relenza.

Heldigvis, selvom, der er måder at holde dine børn sikkert ud over at give dem medicin. God hygiejne, selvfølgelig, er kritisk, så opfordre dem til at vaske deres hænder ofte med sæbe og vand i 20 sekunder, og undgå at røre deres øjne, næse og mund så meget som muligt. For at gøre det lettere for dem, bære en lille flaske hånd sanitizer med dig og har dem bruger det ofte (også dig!). Også instruere dem til at hoste høfligt, enten ved hjælp et væv (og så smide det væk), eller på indersiden af ​​deres albue at beskytte deres hoste. Og har dem med at undgå kontakt med nogen, der er blevet smittet. Når det er muligt, bør nysen også være i et væv, som derefter bortskaffes korrekt (og hænder vaskes bagefter).

Vide, hvad der foregår i dit samfund, og hvad de lokale sundhed embedsmænd siger om svineinfluenza. For eksempel har nogle tilfælde været rapporteret i dit område? Hvis ja, hvordan mange og hvor var de Er sundhed embedsmænd advarer dig ikke til at samles på offentlige områder eller, er svineinfluenza trussel ikke så alvorlig i dit område endnu? "At kende svarene på disse spørgsmål vil fortælle dig, hvordan man skal reagere," Sandrock siger.

Du bør også være opmærksom på børn, der leger med dine børn. Hvis de viser tegn på sygdom, kalder deres forældre. Og hvis du finder ud af, at en forælder har sendt et sygt barn i skole, udtrykke din bekymring for denne forælder, Sandrock siger.

Selv med disse forholdsregler, hvis dit barn viser svineinfluenza symptomer (som omfatter feber, hoste, ondt i halsen, muskelsmerter, hovedpine, kulderystelser og træthed), eller har været udsat for en person med svineinfluenza ringe til din familie læge og spørge, om din barn bør afprøves. Du bør også begrænse dit barns eksponering for andre mennesker.

Den gode nyhed er dog, er dette: "Når fanget tidligt," Sandrock siger, "svineinfluenza kan behandles." Og ifølge CDC, til dato, har de fleste tilfælde har været milde og selvbegrænsende.