Evb2

Beskæftiger sig med diarré - fremherskende IBS

Irritabel tyktarm kan forårsage en række symptomer, herunder diarré. Lær at hjælpe med at styre den hyppige diarré forårsaget af IBS.

Diarré forårsaget af irritabel tyktarm (IBS) altid synes at strejke på de mest ubelejlige tidspunkter.

Uvægerligt det øjeblik du er langt fra et badeværelse, midt i et vigtigt forretningsmøde, eller ud på en date, at velkendte rumble starter i din tarm, og du har hårdt brug for at finde et badeværelse. Måske stress af de uhensigtsmæssige tidspunkter og frygt for en IBS episode er en del af det, der gør diarré strejke netop i dette øjeblik - eller måske det er relateret til noget i din kost. Hvis du bor med diarré-fremherskende IBS, der er måder at håndtere dine symptomer.

Om diarré-fremherskende IBS

IBS kan forårsage en række forskellige symptomer, herunder diarré, forstoppelse, mavesmerter, kramper, og gas. Disse symptomer kan forekomme enkeltvis, sammen eller skiftevis. Mennesker, hvis primære IBS symptom er diarré - en pludselig, presserende behov for at have afføring, der resulterer i løs og vandig afføring - har hvad der kaldes diarré-fremherskende IBS, eller IBS-D.

Læger forstår ikke, hvad der forårsager diarré at forekomme i IBS patienter, men nogle mennesker bemærke, at diarré strejker, når de føler stresset eller nervøse. Andre mærke et mønster af diarré efter bestemte fødevarer.

  • . Fødevarer og diarré At finde ud af, hvilke fødevarer kan være årsag din diarré, overveje nogle fælles udløser - ligesom mejeriprodukter.
  • Stress og diarré. Hvis du opdager, at dine diarré synes altid opstå omkring stressede situationer, måske stress, at din krop føles er, hvad der udløser din tarm til at reagere.

Administrerende IBS diarré

Måske din IBS symptomer er forårsaget af mad eller stress, men måske er de ikke. Uanset hvad årsagen er, er du nødt til at finde en måde at styre din IBS og holde det fra at afbryde dit liv én gang, to gange, eller 10 gange om dagen. Her er nogle forslag til at hjælpe dig med at administrere din diarre forårsaget af IBS:

  • Tag fiber. Fiber pille kosttilskud eller en pulverblanding, som indeholder psyllium (ligesom Metamucil) kan hjælpe nogle mennesker med IBS kontrollere deres diarré. "Nogle personer kan bruge en fiber forberedelse, som nogle mennesker finder nyttigt at binde og øge hovedparten af ​​afføring for dem, der har diarré," anbefaler Gilinsky. Han bemærker også, at fiber er mere tilbøjelige til at være effektiv i dem, der oplever stress-relaterede diarré.
  • Tag en anti-diarré. Prøv at tage en over-the-counter anti-diarré medicin, ligesom Imodium, da Gilinsky antyder. Hvis du har fået en situation, der kommer op, at du er nervøs, så prøv en dosis af medicin for at se, om det kan betale din mave.
  • Undgå udløse fødevarer Hvis du opdager, at mejeriprodukter har du kører til badeværelset, klippe dem ud af din kost -. Især før en begivenhed eller aktivitet, hvor du kan ikke afbrydes. Nogle andre almindelige udløser af diarré omfatter stegt og fedtholdige fødevarer, chokolade, koffein, kunstige sødemidler som sorbitol og kulsyreholdige drikkevarer.
  • Spis fødevarer, der kan hjælpe størkne din afføring. Medtag fødevarer som bananer, ris, hel-hvede brød og andre fuldkornsprodukter i din kost. Disse "bulking" fødevarer kan hjælpe med at lette diarré, hvis du spiser dem regelmæssigt.
  • Håndtere stress. Stress er umuligt at undgå, men kan styres på en række forskellige måder. Motion er en fantastisk afstressende - især typer, der giver mulighed for fokus og meditation, som yoga. Selv bare at tage en tur, eller gå til en cykeltur eller en løbetur, kan hjælpe med at slappe af dit sind og krop. Deep-vejrtrækning teknikker og meditation er også gode metoder til at håndtere stress og fremme afslapning.
  • Prøv terapi. hypnoterapi og kognitiv adfærdsterapi har vist sig at hjælpe nogle mennesker styre diarré forårsaget af IBS. Disse metoder fungerer på at kontrollere frygt og ændre den måde, du tænker om din sygdom for at forhindre kroppen i at reagere med diarré.
  • Spørg din læge om medicin. Anti-krampagtige medicin, antidepressiva og andre medikamenter kan tilbyde nogle IBS patienter lindring fra deres diarré.

Der er mange forskellige måder at forsøge at kontrollere din diarré forårsaget af IBS. Det kan tage lidt tid, og en kombination af metoder til at finde, hvad der virker for dig, men holde prøver. Du behøver ikke at bruge dit liv nær et badeværelse - du bare nødt til at regne ud, hvad der virker for din krop.