Evb2

Atkins kost

Langt fra at give dig licens til at spise ubegrænsede bøffer og gobs af smør, den reviderede Atkins kost balancerer magert protein med kontrollerede dele af fedt og sunde kulhydrater.

Den nye Atkins Diet er ikke din fars Atkins - Ny Atkins Diet Revolution, oprettet i 2002, er en strømlinet version af den oprindelige kost, og ikke en all-the-kød-og fedtindhold-you-can-eat fest.

Atkins Diet er en begrænset kulhydrat plan, der lægger vægt på protein og fedt, med et minimum af kulhydrater i løbet af sin indledende fase. Vælg kulhydrater føjes tilbage til din kost efter en "induktion" periode på mindst to uger.

Atkins kost: hvad er det?

Udgangspunktet for Atkins Diet er, at hvis man skærer ned på kulhydrater, kroppens normale brændstof, er du tvunget til at brænde dine fedtdepoter til energi og dermed tabe sig. Som med mange andre kostvaner, er den vigtigste idé at stoppe med at spise fødevarer fremstillet med raffineret mel og sukker, men selv carb-tætte hele korn fødevarer er på Væsentlige spise liste, indtil du når frem til vedligeholdelsesfasen.

At kickstarte vægttab, vil du begrænse kulhydrater til blot 20 gram om dagen, herunder tre kopper salat greens (en kop kan være grønne veggies i stedet), fire ounces ost, en halv avocado, en håndfuld oliven og et par andre frynsegoder som nogle fløde til kaffe. Hele Atkins Diet er gratis tilgængelig online.

Atkins kost: hvordan virker det?

Atkins Diet er opdelt i forskellige faser.

  • Fase 1, eller induktion, kan vare så få som to uger til mange måneder.
  • Fase 2, eller igangværende vægttab, kan du gradvist øge din daglige carb total, tilføje nogle sort til din kost med antioxidant-rige bær, nogle nødder og frø, og flere grøntsager, men kun fem ekstra daglige gram pr uge - YOU ' ll gå fra 20 g om dagen til 25 g om dagen i en uge, derefter til 30 g om dagen for den næste uge og så videre. Du kan holde stigende carbs, indtil du ser vægttab bremse eller stoppe. På det tidspunkt, afhængigt af hvor tæt du er på den ønskede vægt kan du gå videre til fase 3 eller skære ned på kulhydrater, hvis vægttab bremser for meget. Fordi protein og fedt er mere fyld, du rent faktisk har en tendens til at spise mindre mængde, men alligevel føle sig fuldt ud på hvert trin.
  • Fase 3 er pre-vedligeholdelse. Med kun 10 pounds tilbage til din vægt mål, tilføje dig flere sunde kulhydrater i din kost og lære at vedligeholde dit vægttab.
  • Fase 4 er en levetid vedligeholdelsesplan med omkring 100 Carb gram om dagen.

Atkins kost: pros

Næsten hver sundhed ekspert har en mening om Atkins Diet, men kun få er opmærksomme på videnskaben bag den.

  • Kosten er let at holde sig til. "For folk, der har en vægt problem, hvert måltid er en kamp, ​​en enorm psykologisk byrde. En kulhydrat diæt eliminerer kamp, ​​"siger Richard D. Feinman, ph.d., professor i biokemi og medicinsk forsker ved SUNY Downstate Medical Center i Brooklyn, NY, medredaktør-in-chief af tidsskriftet Nutrition and Metabolism, og direktør af Nutrition and Metabolism Society. Feinman har offentliggjort videnskabelig forskning om Atkins og kulhydrat diæter. "Protein er den stabile del af kosten - der kommer til at give dig en vis kontrol over kampen med mad."
  • Du behøver ikke at tælle portioner. "Hvad portion kontrol egentlig? Selvkontrol - og som ikke rigtig har en god rekord, "siger Feinman. "Små portioner er gode, men på en lav-kulhydrat kost, hvis du er stadig sultne kan du spise en anden lille del. På en fedtfattig kost, hvis du er stadig sultne, kan du være ude af lykke. "Ifølge Susan Kraus, MS, RD, registreret diætist på Hackensack University Medical Center i NJ," Folk føler, at det er let at følge. Du fokusere på nogle få grupper af fødevarer, der er enkelhed i, at du ikke behøver at måle fødevarer, og du ikke føle afsavn. "
  • Glykæmisk kontrol tæller. "Reduktion kulhydrater har et sundhedsmæssig fordel, uanset om du tabe," siger Feinman. "Utilstrækkelig opmærksomhed er udbetalt til denne." Biokemi undersøgelser viser, at begrænser kulhydrater hjælper med at regulere insulin og lethed metabolisk syndrom, præ-diabetes og diabetes, forklarer Feinman.

Atkins kost: cons

  • Du ikke får en velafbalanceret kost. "Med enhver kost, der fjerner en hel mad gruppe, du ikke kommer til at få alle dine næringsstoffer," siger Barbara Schmidt, MS, RD, livsstil specialist på Norwalk Hospital og en ernæringsekspert i privat praksis i New Canaan, Connecticut "Udelade alle disse fødevaregrupper - grøntsager, korn, frugt - også selvom du gøre op næringsstoffer med en vitamin-og mineraltilskud, du ikke får nok fiber," tilføjer Kraus. "Der er også mange fytokemikalier, som er stoffer findes naturligt i frugt og grøntsager, der giver stærke antioxiderende virkning (og som måske ikke findes i en generel multivitamin-og mineraltilskud), sammen med fiber, calcium og D-vitamin, der ikke ville være kommet ved at spise på denne måde. "
  • Du er virkelig glip af calcium. "Den seneste forskning handler om calcium og dets forbindelse til fedtstofskiftet," siger Schmidt. "Folk, der har en tilstrækkelig mængde calcium - 1.200 milligram om dagen - tabe sig og bevare deres vægttab. Vi forstår ikke eller vide hvilken mekanisme er det, men det regulerer fedtstofskiftet, reducerer risikoen for osteoporose, tyktarmskræft og hypertension, og endda PMS. Kosttilskud er ikke så effektive. Jeg kan godt lide den 'naturlige emballage «af fedtfattige og fedtfri mejeriprodukter. Osten findes på Atkins er en dårlig kilde til calcium - 1 ounce har omkring 100 mg calcium - og er højt indhold af mættet fedt, mens 8 ounces yoghurt giver dig 400 mg. Selv hytteost er en dårlig kilde fordi valle, som har calcium, går tabt, når det er lavet. "
  • Det kan gøre dig dehydreret. Carbs holde på vandet i din krop, så når du ikke spiser kulhydrater, mister du en masse vand vægt. Dette kan hæve din urinsyre niveau og forårsage en gigt angreb, øger calcium tab gennem urinen, og overanstrengelse dine nyrer og lever, siger Kraus. Du bliver nødt til at være sikker på at drikke ekstra vand.

Atkins kost: kortsigtede og langsigtede virkninger

"På kort sigt, ved at følge Atkins Diet, kan du se resultater hurtigt. Du begrænser fødeindtagelse, fordi du naturligvis ikke føler sig sulten, "siger Kraus. ". En generelt sund person kan være på det for et par måneder uden bivirkninger" Kraus bekymring på, hvordan Dieters vil se mad: "Drastiske planer forårsage en forkvaklet opfattelse af, hvordan man kan tabe, hvilket skaber en anden fornemmelse af, hvad der er okay og hvad der er ikke okay. En dieter kan krænket at have en lille pasta eller skive brød. "

En langsigtet tilhænger af en carb-diæt (60 og 100 gram om dagen) selv, Feinman opsummerer slankekure noget tongue-in-kind: "Vægttabet er let: Må ikke spise. Hvis du nødt til at spise, ikke spise kulhydrater, hvis du nødt til at spise kulhydrater, skal du vælge kulhydrater, der er lavt på glykæmisk indeks ".