Evb2

Astma og allergi - hvad er forbindelsen?

Håndtering af din allergi kan hjælpe dig kontrollere astma

Den hoste og hvæsende vejrtrækning, som mennesker, der har astma er ofte udløst af de samme ting, der giver andre et simpelt tilfælde af høfeber. Det er fordi omkring halvdelen af ​​astmatilfælde er nært knyttet til allergi - de samme, der giver os kløende øjne og løbende næser i foråret og efteråret. "Astma er ofte opdelt i to kategorier," siger Francis Adams, MD, en assisterende professor i klinisk medicin og Pulmonology på NYU Langone Medical Center og forfatter til Astma Sourcebook. "Intrinsic astma, også kaldet voksen-debut astma, er udløst af en infektion, ændringer i luftkvalitet eller luftforurening, mens ydre eller allergisk astma er forårsaget af allergener i miljøet, såsom støv, mug og pollen. Der er omkring 17 eller 18 millioner mennesker med astma i Europa, og vi mener halvdelen af ​​dem er allergiske. "

Lighederne mellem astma og allergi

Hvad er forskellen, og derefter mellem en allergisk reaktion, og et astmaanfald? Ikke meget, over placeringen af ​​reaktionen. "Det er hovedsageligt en lignende reaktion," siger David Resnick, MD, direktør for Allergi Division på Morgan Stanley Børnehospital. "Den måde, du udvikler allergi, er, at du producerer, hvad der kaldes IgE [immunglobulin E] antistoffer mod allergen - siger, træpollen De IgE lander på en mast celle, og når det er udsat for allergenet igen, allergen bindes til IgE. og forårsager mastcellen at åbne op og frigive kemikalier - ligesom histaminer - der forårsager en allergisk reaktion. " Hvis dette sker i næse, Dr. Resnick forklarer, du vil opleve nysen og overbelastning. Hvis det sker i lungerne, vil du have en astmatiker reaktion: hoste, hvæsen, og åndenød forårsaget af betændelse og forsnævring af bronkierne.

Årsagerne

Hvorfor er det at nogle mennesker oplever denne allergiske reaktion i næsen, og andre i lungerne? Et klart svar er ikke blevet bestemt. "Der er ni allergi gener og sandsynligvis endnu flere gener, der relaterer til astma," siger Dr. Adams. "Så den tankegang er, at hvis du har den nasale genet for allergi, er du nødt til at få allergi i næsen. Hvis du har mere end det, kan du opleve de bronchiale effekter. Det er en DNA-relaterede disposition."

Styring allergisk astma

Forskere mener, at mennesker, der oplever allergisk astma gør det som et resultat af både en genetisk disposition og eksponering for miljømæssige udløser. Derfor, hvis man kan styre allergener i dit hjem, kan du også holde din astma i skak. "Hvis nogen er allergisk over for husstøvmider, vi fortæller dem at få madras og pudebetræk Hvis de har et kæledyr, opfordrer vi dem -. hvis de kan tåle det følelsesmæssigt - for at give den til en anden, "siger Adams. "Hvis du tager væk de udløser, kan du reducere astma til det punkt, at medicin ikke engang brug for."

Sæsonbetonet allergi er af særlig interesse - Resnick siger, at forekomsten af ​​astma stiger mellem oktober og december, sandsynligvis på grund af ændringen i vejret. "Windows bliver lukket," siger han, "og patienter bliver udsat for højere koncentrationer af allergener som støv, roaches, og kæledyr. Du kan ikke ændre vejret, men du kan tage profylaktiske foranstaltninger, ligesom at komme af tæpper og udstoppede dyr. "

Håndtering af allergi

Forskning har også vist, at personer med igangværende allergi - ligesom høfeber - faktisk kan udvikle astma. "Nogle mennesker siger," jeg har denne nasal drop. Men jeg ønsker ikke at tage nogen behandling for det. " Mit argument er, at hvis du behandler det, kan du være i stand til at undgå astma, "Adams siger. "Den mest effektive behandling for allergisk rhinitis er en nasal steroid spray. En mildere behandling ville være et antihistamin. Selv de kan holde udbrud af astma i skak."