Evb2

Angst under graviditeten

Spørg Heidi Murkoff

Lad os se det i øjnene, graviditet giver dig masser at bekymre sig om - selv når alle kommer præcis efter naturens plan. En uge, det er en tilfældig smerte. Så er det en uforklarlig jag. En særlig slemt anfald af morgenkvalme. Hævede ankler. En hovedpine. Svimmel. Vedholdende halsbrand. Åndenød. For lidt vægtøgning... for meget vægtøgning. Tilføj i alle disse lige forståelige bekymringer om arbejdskraft, få gartneriet klar, bliver en forælder, eller tilføje til din yngel, og mere (!) - Og det er ikke underligt, alle dine stress kredsløb er overbelastet.

Hormoner kan forværre denne stresset følelse (hvad gør de ikke forværrer?), Som kan den overvældende fysiske og følelsesmæssige vejafgift en helt normal graviditet kan tage på selv de mest helt chill person. Prikken over bekymre kage (den, der er sværest at slikke?): De historier alle synes tvunget til at fortælle dig (48-timers arbejdskraft din søster havde, blev præeklampsi din ven på Message Board diagnosticeret med), og alle de undersøgelser kan du ikke hjælpe at læse og bekymre sig om (Spis fisk! Spis ikke fisk!).

Men du behøver ikke stress ud om at understrege ud. Mens overdreven stress kan være svært på en graviditet, er typiske niveauer er det ikke. Hvis du er i stand til at spise, sove, og ellers håndtere din graviditet stress, så alt, hvad der bekymring er intet at bekymre sig om (hvis du ikke klarer sig godt, check-in med din læge). Alligevel giver det mening at forsøge at skære ned på den meningsløse bekymring (det ville være det meste af det), og styre resten. Næste gang du begynder at gå i panik om noget, virkelig eller indbildt (fra graviditet komplikationer til tilstanden af din vægtøgning ), så prøv en af disse angst-lindre strategier:

  • Unload. Du er ikke den eneste mor-til-være, hvem der flipper ud (og freaking ud af om det). Faktisk bekymre os en af ​​graviditet mest universelt oplevede symptomer - og mest forventningsfulde mødre erfaring i det mindste nogle af det for en fuld ni måneder. Da bekymring elsker selskab (bare at vide er du ikke alene kan gøre du føler dig bedre), finde nogle gravide kammerater-in-stress at tale med, at handle graviditet bekymringer med og til at lufte til. Du vil opdage, at dele dine ængstelige følelser med ligesindede mave hjælpere (samt med din partner, hvem der sandsynligvis føle en vis angst for sin egen) kan lette din belastning. Har du ikke nogen forventningsfulde venner? Du kan finde masser af empati på opslagstavler. Og selvfølgelig, tøver aldrig at spørge din læge om symptomer, der har du stresset.
  • Komme væk fra det. Når dit sind begynder at spille angst tricks på dig, ikke tager lokkemaden. I stedet træde væk fra stress, mister dig selv i aktiviteter, der tager dit sind off dine bekymringer. Gå til en film, lytte til noget musik, skrive i en dagbog, tage op strikning (du kan begynde at gøre en baby tæppe!), Eller lægges i blød i en varm, afslappende bad. Den bedste stress-buster af alt? Motion, som sænker niveauet af cortisol (stress hormon) og øger endorfiner (feel-good hjernen kemikalier).
  • Skær tilbage. Er du en kronisk overloader? Det er tid til at lære en færdighed, du vil få brug for big tid, når den lille en ankommer: prioritering. Gør hvad der bliver gjort, men springe (eller udskyde), hvad der kan vente. Vær særlig hensynsløs om at skære ned på de stress-producerende aktiviteter på din dagsorden (og så være sikker på at blyant afslapning på sin plads). Hvis du trives under pres på arbejdspladsen, fint - men hvis du ikke gør det, er det tid at se om du kan komme ud fra under nogle af det (stedfortræder, se på at arbejde hjemmefra på deltid, eller hvis det er muligt, startende barsel efterlade en lidt tidligt). Og vær ikke genert over at spørge om hjælp, især hvis du er overvældet - og hvad vordende mor ikke føler overvældet? Venner, familiemedlemmer og din partner kan alle pitche til at hjælpe med husarbejdet, marketing, ærinde-kører, opsætning af børnehave, købe baby forsyninger, madlavning og indefrysning måltider for efter at barnet er født, og så videre.
  • Find din indre zen. Udforsk de mange afspændingsteknikker, der kan hjælpe dig med kanalisere din indre ro (det er derinde et sted!) Og lethed graviditet angst. Vælg mellem meditation, dyb vejrtrækning, yoga, akupunktur, massage, hypnoterapi, og et væld af andre supplerende og alternative behandlingsformer til at hjælpe dræne stamme. En ekstra bonus? Afslappende din krop og sind kan holde dit blodtryk at stige (og det er en ting mindre at bekymre sig om).
  • Spise væk angst. Sommetider stress slår spise til bunden af en vordende mor er to-do liste, zappe appetit. Så igen, nogle gange det forårsager disse hormon-drevne løber til Quick Mart for en pint (eller to) af is. Men spiser godt (nok, og de rigtige ting), er ikke bare afgørende for barnets trivsel, er det vigtigt at din. Spis en fornuftig, afbalanceret graviditet kost (mål for seks mini-måltider dagligt og fokusere på komplekse kulhydrater og protein) for at holde din energi niveauer op, og din angst niveauer ned under graviditet. Og holde sig væk fra de fødevarer, der rod med blodsukker (ligesom sukker).

Her er til at bekymre sig mindre og nyde din graviditet mere!