Evb2

Angina behandlingsmuligheder

Kronisk angina kræver flere behandlingsmetoder, fra livsstilsændringer til medicin til kirurgi. Lær hvordan angina behandlinger hjælpe med at genoprette hjertesundhed.

Der er to grundlæggende mål for angina behandling: at stoppe eller reducere hjertekramper, og at behandle eller forebygge hjertesygdomme.

Behandling af kronisk angina omfatter livsstilsændringer, medicin, og muligvis invasive kirurgiske indgreb, såsom stents eller bypass-operation, hvis din angina fortsætter. Cirka en ud af fire patienter med kronisk stabil angina fortsætter med at opleve nogle ubehag trods af at modtage de anbefalede medicin.


Bekymret dit hjerte sundhed? Find en kardiolog i dit område.

Angina: livsstilsændringer hjælpe

Medicinske og kirurgiske indgreb ikke behøver at være det første valg, når det kommer til behandling angina. Når du regne ud, når du har typisk angina smerter og hvad dine hjertesygdomme risikofaktorer er, er der ting, du kan gøre for at reducere angina risikoen. Undersøgelser har vist, at ændre din kost og motionsvaner kan skære din risiko for at have en angina episode med halvdelen og endog reducere dit behov for medicin med omkring en tredjedel. Disse ændringer omfatter:

 • Bliver fysisk aktive, men tager resten bryder tit, hvis motion udløser angina
 • Læring stresshåndtering
 • Spise mindre måltider
 • Spise en fedtfattig kost, kolesterol og salt
 • Rygestop
 • Vægttabet
 • Hvis du har diabetes, og sørg for det er under kontrol

Angina: kender dine meds

"Nitrat kom ud i 1960'erne. De er meget gode lægemidler til at lindre angina, "siger Rohit R. Arora, MD, formand for kardiologi og associerede formand for medicin til forskning på Chicago Medical School." Betablokkere kan nedsætte risikoen for endnu et hjerteanfald eller død. Calcium kanal blokkere også er nyttige og er blevet godkendt siden 1980'erne. "

Der har ikke været en ny angina behandling i to årtier, men Dr. Arora bemærker, at et stof kaldet Ranexa (ranolazins) viser løfte i at lindre angina smerter, især for patienter, der ikke har haft succes med andre medikamenter. "Sidste år blev det godkendt som first-line behandling. Vi kan bruge det som nitrater og betablokkere. "

Andre medikamenter kan du blive ordineret, omfatter:

 • Nitrater. Disse er de lægemidler mest almindeligt anvendte til angina behandling. De udvider blodkarrene, så dit hjerte får den ilt den har brug for, og ikke behøver at arbejde så hårdt.
 • . Nitroglycerin En form for nitroglycerin, at du holder hjemme opløses i munden, og du kan bruge det, mens du oplever angina at lindre smerten. Andre former, såsom piller eller patches, kan hjælpe med at forhindre angina episoder.
 • Betablokkere. Disse lægemidler mod forhøjet blodtryk og kan styre hjertekramper. Narkotika i denne gruppe omfatter atenolol (Tenormin), metoprolol (Lopressor, Toprol XL), timolol (Blocadren) og propranolol (Inderal).
 • Calciumantagonister. Disse medikamenter hjælpe med at behandle højt blodtryk og også slappe væggene i blodkarrene. De omfatter amlodipin (Norvasc), diltiazem (Cardizem LA, dilacor XR, Tiazac), felodipin (Plendil) og verapamil (Calan, Covera-HS).
 • Angiotensinkonverterende enzym (ACE)-hæmmere. Disse lægemidler omfatter perindopril (Aceon), ramipril (Altace), lisinopril (PRINIVIL, Zestril) og enalapril (Vasotec).
 • Orale trombocythæmmende medicin hjælpe med at reducere blodpropper, der kan blokere arterierne. Aspirin er den mest almindeligt ordineret behandling i denne klasse.
 • Antikoagulerende medicin hjælpe med at reducere blodpropper, der yderligere kan blokere arterierne.

Angina: kirurgiske indgreb

"Den anden ting, vi kan gøre er invasive terapi - stent, og hvis det er meget fremskreden sygdom, bypass operation," forklarer Arora.

Kirurgiske procedurer, der anvendes til behandling af angina omfatter:

 • Ballonudvidelse. I denne procedure, er en lille ballon indsættes gennem en meget tynd slange og pustes derefter op til at åbne en smal blodkar. Dette forbedrer blodgennemstrømningen og reducerer angina smerter.
 • Stents. Stenter er meget små rør, der kan indsættes i dine blodkar til at holde dem åbne. Stents indsættes ved afslutningen af ​​en angioplastiprocedure.
 • Bypass operation. Brug blodkar fra andre områder af din krop, vil din kirurg skabe et system, der bogstaveligt talt omgår de blokerede blodkar, som forhindrer blodet i at komme til og fra dit hjerte.

Efter operationen vil du sandsynligvis blive henvist til en hjerte-eller hjerte rehabiliteringsprogram, hvor læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale vil arbejde med dig for at få dig i bevægelse og sund igen.