Evb2

Allergi lettelse for indendørs luftforurening

Tips til at finde allergi relief med værelse luftrensere og forbedrede ovne filtre.

For de 40 millioner europæere, der har allergi, er luftforurening ikke kun om sky af smog, der hænger ildevarslende i horisonten. Mange kæmper med endnu værre problemer med luftkvaliteten i deres eget hjem. Den gode nyhed er, at der er måder at komme indendørs allergi nødhjælp til at hjælpe dig ånde lettere.

Hvorfor har vi brug allergi relief indeni?

Europæerne tilbringer omkring 90 procent af deres tid inden døre, hvor forureningsniveauet kan være to til fem gange højere end uden. I nogle tilfælde kan de være op til 100 gange mere. Dem, der søger allergi relief ofte lider af udsættelse for PET skæl, pollen bragt fra udendørs, og mug og skimmel. Andre syndere, der påvirker allergikere og ikke-allergikere spænder fra olie, gas, petroleum, kul, træ og tobaksvarer til byggematerialer og møbler, såsom asbestholdigt isoleringsmateriale, fugtige tæpper, rengøringsmidler, og bly-baseret maling. Tilføj dem alle op, og vi trækker vejret en gryderet af irriterende hver dag.

Vil en luftrenser give allergi relief?

En hurtig søgning på internettet for "luftrenser" vil skrue op for et hav af resultater, men der er virkelig ikke sådan noget, siger James L. Sublett, MD, afsnit chef for pædiatrisk allergi ved University of Louisville School of Medicine og managing partner i Familie Allergi og Astma i Louisville, Kentucky

"Luftrensere, der markedsføres på denne måde er ofte maskiner, der producerer ozon. Ozon er en luftforurening, og bør undgås ved alle, især en person med allergi eller astma," siger Dr. Sublett. Producenter bruger ofte ord som "energi ilt" og "ren luft", når der beskriver ozon, så sørg for at læse produktets emballage omhyggeligt at vide, hvad du køber.

Kan værelse luftrensere tilbyde allergi relief?

Selv om det er vigtigt at undgå luftrensere, der udleder ozon, bærbare værelse luftrensere findes, der kan hjælpe med at skaffe allergi relief. Med muligheden for at blive brugt overalt fra boligarealer til soverum, har disse rengøringsmidler en rating standard udviklet af foreningen af ​​Home Appliance Manufacturers (AHAM) kaldet Clean Air Delivery Rate (CADR).

Normalt placeres på bagsiden af en luftrenser æske, vil AHAM segl viser tre CADR tal (for tobaksrøg, pollen og støv ). Jo højere tal, jo hurtigere enheden renser luften. Det er nyttigt at vide dit værelse dimensioner med henblik på at vælge et renere med passende filtrering evne: Større rum bør få højere CADR numre.

Højt til loftet er et andet punkt at overveje, når det bestemmes, hvor meget luft skal filtreres. Hvis loftet er højere end otte meter, opgradere til et produkt designet for en større plads.

Endelig kigge efter et HEPA-filter, der bruges i de fleste enheder og fjerner 99 procent af luftforurenende stoffer.

Hvad kan du ellers gøre for at få indendørs allergi nødhjælp?

Overvej at opgradere dit hus opvarmning, ventilation og air conditioning system filter på et højeffektivt ovn filter. European Society of Varme, Refrigeration and Air Conditioning Engineers har udviklet et rating system kaldet Minimum Efficiency Rating Value (Merv), der selvstændigt tester ovn filtre. Jo højere tallet er, jo mere effektiv filteret. Den anbefalede minimum for boliger er en Merv 8, det bedste ville være en Merv 12 (sin rating er over 95 procent effektivitet til fjernelse af allergifremkaldende partikler). Disse filtre sælge for 10€ til 15€, og skal udskiftes hver tredje måned.

Endelig kan dine handlinger gøre en forskel, også. Forbyd rygning i huset, fix utætte rør og vandhaner for at forhindre skimmelvækst og lukke vinduer for at holde pollen. Følg disse trin, og du vil være at trække vejret lettere på ingen tid.