Evb2

Administrerende lungehindekræft smerter

Mesotheliom kan medføre brystsmerter og smertefulde hoste, men det kan ofte styres.

Undertiden kræft forårsager ingen smerte. Symptomerne kan endda være subtile, indtil kræften er fremskreden. Men med lungehindekræft, smerter i brystet - hvor svulsten er normalt findes - smertefulde hoste og smerte som kræft spreder og presser på organer er almindelige. De gode nyheder: Cancersmerter er én ting du ikke behøver at tolerere. Smertebehandling metoder til lungehindekræft er ofte succesfulde.

Mesotheliom smerte: hvad forventer

"Det er ikke ualmindeligt at have smerter i brystet," siger David Rice, MD, lektor og leder af mesotheliom programmet på University of Texas MD Anderson Cancer Center. "Probably 30 til 40 procent af befolkningen vil have brystsmerter på et tidspunkt i løbet af deres sygdom," siger han, og denne procentdel kan endda være så høj som 50 procent.

Lungehindekræft udvikler i maven eller brystet. Omkring 75 procent af lungehindekræft tilfælde forekommer i brystet, kaldet pleural lungehindekræft. Da denne tumor i brystet vokser, kan brystsmerter, samt hyppige og smertefuld hoste, forekomme.

"Ikke alle, der har lungehindekræft oplever smerte," siger Dr. Rice. Men som kræft breder sig, bliver smerten mere sandsynligt, da det påvirker andre områder af kroppen og presser på de omkringliggende organer. Knoglemetastaser er også tilbøjelige til at forårsage smerte, siger han. Smerter kan også forekomme i den nedre ryg, eller, i tilfælde af peritoneal (abdominal) mesotheliom, i maven.

Mesotheliom smerte: hvad det er ligesom

Glynn Kron, 57, af Ponchatoula, La, ikke oplever smerter fra sin lungehindekræft i første omgang. I virkeligheden havde han ikke oplever nogen symptomer overhovedet.

"Jeg gik til en pulmonologist at få hjælp til at stoppe med at ryge," siger Kron, der siger, at han formentlig var udsat for asbest, mens du arbejder på biler, og som en teenager, da han arbejdede på byggeri job.

Da lægen evalueret hans helbred før ordination ham medicin, fandt hun en kollapset lunge på X-ray. Efter at det ikke ville puste, siger han, det medicinske team tog et kig inde og fundet tumor. Det blev diagnosticeret som lungehindekræft i oktober 2007.

Han havde en større operation i januar 2008, hvilket efterlod et kæmpe ar. "De skar en masse nerver og muskler," siger Kron. Han mistede hele sin lunge, en del af brystvæggen, brystvæggen foring, og hjertet foring. I dag siger han, mens han er kræft-fri, han stadig har en masse følelsesløshed - og smerte.

Kron stadig forsøger at finde den rigtige måde at håndtere sin smerte post-kirurgi. Han tager medicin, men ønsker ikke at fortsætte med at tage det for evigt. "Jeg prøvede nogle over-the-counter [OTC] smertestillende medicin, men det er ikke stærk nok - og du er nødt til at tage så mange af dem," siger han. Plus, omkostningerne ved disse OTC medicin bliver for høj for hurtigt, da forsikringen ikke vil betale for dem. Han overvejer at se en smertebehandling specialist for bedre kontrol.

"Det har helt sikkert en effekt," Kron siger om sit daglige liv med lungehindekræft. Han har problemer med bøjet over og har endda svært ved at binde sine sko. "Mellem smerte og tabet af lungen, er det reduceret og ændret mine aktiviteter ganske lidt."

Mesotheliom smerter: management teknikker

Narcotics er den mest almindelige, og vellykket, måde at behandle smerter fra lungehindekræft, siger Rice. Men en grundig evaluering er vigtigt at sørge for smertebehandling bliver håndteret korrekt.

"[Chest] smerte er normalt styres med narkotiske medicin," siger Rice. "Hos patienter, som har brystsmerter, der er relateret til tumor, er det vigtigt, at de evalueres af en smerte specialist tidligt i deres behandling, således at hvis smerte forværres, kan medicin være [justerede] opad. "

Palliativ kemoterapi er også en mulighed for at styre smerter fra tumorer, siger Rice. Palliativ kemoterapi ikke har et mål om at kurere kræft, men snarere at fjerne smerte og holde en individuel behagelig. Reduktion tumorstørrelse kan også mindske hoste eller din udbyder kan ordinere medicin til at stoppe hoste.

Mesotheliom er en udfordrende diagnose og behandling kan være svært - efterlader dig følelsen værre efter operationen end før. Men smertebehandling er en vigtig del af enhver kræftbehandling plan, og der er mange muligheder for at prøve, indtil du finder, hvad lindrer dine smerter.