Evb2

Administration af en mesotheliom diagnose

En kræftdiagnose er altid svært at acceptere, men coping med lungehindekræft kan være særligt hårdt. At lære at håndtere en lungehindekræft diagnose er det første skridt mod behandlingen.

Ingen ønsker at høre ordene "Du har kræft." Men mennesker diagnosticeret med lungehindekræft kan finde deres diagnose endnu vanskeligere. "Det er generelt betragtes som en dårlig prognose kræft fra begyndelsen," forklarer Alan D. Valentine, MD, lektor psykiater og lektor i medicin (psykiatri) på University of Texas MD Anderson Cancer Center.

Lungehindekræft typisk diagnosticeres i de senere stadier, når behandlingen er vanskelig, og prognosen er dårlig. Dette gør en mesotheliom diagnose endnu vanskeligere at håndtere, siger Dr. Valentine. "Patienterne bliver ramt med det samme," tilføjer han, hvilket kan medføre øjeblikkelige stress og angst.

Mesotheliom diagnose: de følelsesmæssige konsekvenser

En kræftdiagnose, især lungehindekræft, kan forårsage en bred vifte af følelser, og kan gøre dig til at føle:

 • Deprimeret
 • Guilty
 • Bange
 • Chokeret og i vantro
 • Angry
 • Bekymrede over, hvad der vil ske
 • Sorg
 • Hopeless
 • Overvældet

Mennesker med lungehindekræft er ofte berettiget til et forlig, hvis de blev udsat for asbest på arbejdet. Stillet over for den skræmmende udfordring for lungehindekræft behandling og en mulig langtrukken-out retssag, kan lungehindekræft virke som alt for meget til at beskæftige sig med.

Mesotheliom diagnosen: "være din egen advokat"

I 2004 blev Paul S. Zygielbaum fra Santa Rosa, Californien, diagnosticeret med peritoneal lungehindekræft, som er i maven. Mesotheliom er yderst sjælden, og hans form endnu mere. Han havde en vanskelig tid at finde læger, der vidste meget om sygdommen - så han blev en ekspert på området.

"Du er nødt til at forstå, ikke kun sygdommen, men behandlingsmuligheder," siger Zygielbaum. Du er nødt til at være forberedt med spørgsmål, og finde en læge, du har tillid til din pleje og behandling. "Du kan ikke gå ind i det med usikkerhed," siger han.

Coping med sin diagnose og prognose var ikke let, men han fandt, at latter var en god måde for ham at styre. "Du er nødt til at holde dine egne spiritus op," Zygielbaum siger. Han gjorde vittigheder om det at slappe af sig selv og andre, og brugt humor til at komme igennem den svære tid.

Stillet over for en vanskelig operation, Zygielbaum indstille en fremtidig mål at hjælpe ham gennem behandling og nyttiggørelse. Han og hans kone havde planlagt en tur til Frankrig, og han var fast besluttet på at gøre denne tur. Og han gjorde - omkring syv uger efter sin operation.

"Det var noget at se frem til," siger han. "Ellers du fokusere på de dårlige ting, og det kommer ikke til at hjælpe dig."

Mesotheliom diagnose: coping tips

Når du står med en diagnose af lungehindekræft, kan du ikke vide hvor man skal begynde at beskæftige sig med situationen og gøre dig begynde at føle bedre. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at håndtere og begynde at se fremad mod behandlingen:

 • Hold dig din normale rutine. Du vil kun føle sig mere ud af en slags og mindre som dig selv, hvis alt i dit liv er anderledes. Fokus på almindelige daglige aktiviteter som at betale regninger, rengøring af huset, der tager sig af børnene eller kæledyr, og gå til købmanden.
 • Udtrykke dine følelser. Du kan skrive i et tidsskrift, der er bare for dig, eller tale med en ven, et familiemedlem eller terapeut. Disse teknikker kan være nyttige, når det kommer til at anerkende og håndtere dine følelser. Tillad dig selv at være helt ærlig.
 • Begynde at lære om det. Må forskning på egen hånd, besøg med læger, og stille spørgsmål. Gennemsøge internettet og bøger på biblioteket for at få oplysninger om mesotheliom behandlingsmuligheder, og hvilke opsving vil være ligesom. Tage noter, du kan gennemgå senere, eller tage til lægens kontor, når du har spørgsmål.
 • Tilbring tid med venner og familie. Du ønsker deres kærlighed, støtte, virksomhed og distraktion nu mere end nogensinde. Plan sjove familie begivenheder og aktiviteter, som du kan nyde at tage dit sind off dine helbredsforhold - og for at minde dig om, hvorfor din behandling er så vigtigt.
 • Deltag i en støttegruppe. Prøv at finde en mesotheliom eller anden cancer support gruppe, enten i din by eller online. Du kan finde støtte og rådgivning fra andre i din situation at være en kæmpe hjælp. Kontroller internettet og din telefonbog, og spørg din læge til anbefalinger.

Selv om du måske føler at du er alene og ingen andre kunne forstå, hvad du går igennem, er du ikke. Ræk ud til andre mennesker, der har oplevet lungehindekræft, og lean på venner og familie, når du har brug for dem. Du vil være i stand til at støtte hinanden gennem denne svære tid, og ansigt kræftbehandling sammen.