Evb2

Accept af et nyrekræft diagnose

Benægtelse er ofte den første reaktion efter at være blevet diagnosticeret med nyre kræft. Lær at komme forbi denne fase og flytte til accept og håb.

Hvert år i Europa mere end 50.000 mennesker er diagnosticeret med nyre kræft. Kom diagnosticeret med nyre kræft er en livsændrende begivenhed. Livet går fra tilsyneladende forudsigelig meget usikre.

Det er normalt at opleve mange forskellige følelser på denne nye rejse. Kræft kan ændre den måde, du ser dig selv og den måde, andre ser dig.

Nyrekræft: at få diagnosen
Efter at have hørt ordene: "du har nyrekræft," du kan opleve chok og overvindes med frygt, siger Lorrin Koranen, MD, professor emeritus i psykiatri og adfærdsmæssige videnskab ved Stanford University School of Medicine i Stanford, Californien Dit sind kan simpelthen gå tom, når din læge giver dig diagnosen. Undersøgelser viser, at folk, der er givet en diagnose af kræft husker mindre end 50 procent af, hvad lægen siger.

En fælles reaktion fra folk nydiagnosticerede med nyrekræft, er at nedtone alvoren af ​​den diagnose, eller handle, som om de ikke har nyrekræft. Benægtelse, siger Dr. Koranen, er en normal forsvarsmekanisme. Men hvis det holder dig fra undergår behandling, eller skubber dig til at ignorere din medicinske team råd og se efter alternative behandlinger, så er det et problem, tilføjer han. Nogle mennesker kan insistere på at finde en urealistisk, magic-bullet løsning, der simpelthen ikke eksisterer.

Nyrekræft: beskæftiger sig med virkeligheden
Når du har arbejdet gennem benægtelse periode, er det almindeligt at opleve følelsesmæssige symptomer som vrede, skyld, angst og sorg. Du kan spørge, "Hvorfor har dette at ske for mig?" Nyre kræft er mere almindelig hos mennesker, der ryger, så hvis du var en ryger, kan du føle en følelse af skyld og fortrydelse.

Og da nyrekræft ikke reagerer godt på narkotika eller strålebehandling behandlinger, skal du muligvis operation for at fjerne din nyre. Tanken om at have kirurgi kan føje til din frygt. Det er ikke overraskende, at mange mennesker med kræft føle sig trist og deprimeret.

"Depression kan behandles med medicin og / eller psykoterapi," siger Koranen. "Deling følelser af vrede og udtrykke din frygt med familie, venner eller en støttegruppe kan [også] hjælp. "

Nyrekræft: kæmper tilbage
En følelse af håb kan sætte i når du får en bedre forståelse af din kræft og starte behandling. Der er mange grunde til at forblive håbefulde. Kirurgisk behandling af nyresygdom har en god succesrate. Den fem-årige overlevelsesrate for tidlig nyrekræft er over 90 procent. Desuden har millioner af mennesker overlevede kræft og nye behandlinger bliver tilgængelige.

For mange mennesker, kan en alvorlig sygdom som nyrekræft også være en mulighed for åndelig vækst. Mange undersøgelser viser, at en religiøs eller åndelig trossystem kan gøre en kræftdiagnose lettere at acceptere. Koranen siger, at det at have kræft ofte fører folk til at indse, hvad der er vigtigt i deres liv, og at stræbe efter at gøre hver dag en vigtig begivenhed.

Modtagelse af en diagnose af nyrekræft ændrer dit liv. Du kan gå gennem stadier af chok og benægtelse. Du kan opleve symptomer på vrede og depression. Disse er almindelige justeringer for mennesker med kræft. Men millioner af mennesker med kræft overlever i dag. Ved afslutningen af ​​deres rejse, finde mange accept, håb og endda et rigere liv.