Evb2

9 tegn din antidepressive fungerer ikke

At finde den rigtige depression behandling kan tage tid. Du kan hjælpe med at fremskynde processen, hvis du kender de tegn, som et antidepressivt middel ikke fungerer for dig.

For mange mennesker, at finde den rigtige depression behandling er en trial-and-error proces. "Den største undersøgelse, der så på effektiviteten af ​​antidepressiva, STAR * D rapporten, fandt, at kun 37 procent af befolkningen oplevede lindring af deres depressionssymptomer [kaldet remission] efter at have prøvet en antidepressiv," siger bord-certificeret psykiater Joseph Hullett, MD, senior medicinsk direktør for OptumHealth Behavioral Solutions i Minnesota. "Og selv efter at have forsøgt fire forskellige depression behandlinger, oplevede kun 67 procent af folk remission."

Oddsene kan synes noget stablet imod dig, som du søger efter den rigtige depression medicin. For at forbedre dine chancer for at finde den behandling, der virker bedst for dig, kigge efter disse ni tegn din antidepressive virker ikke, fungerer ikke godt nok, eller ikke længere arbejder som det skal:

1.. Du føler dig bedre lige med det samme. "Hvis man reagere på et antidepressivt meget hurtigt, det er faktisk et dårligt tegn," Dr. Hullett siger. Antidepressiva virker ved at øge og afbalancering feel-good neurochemicals i din hjerne, herunder serotonin, dopamin og noradrenalin, en proces, der tager noget tid. Depression nødhjælp fra et antidepressivt tager normalt to til 12 uger at sætte ind, med et højdepunkt på seks til otte uger. "Så hvis du føler dig anderledes umiddelbart efter start en depression behandling, er det enten en bivirkning af depression medicin eller en placebo-effekt", Hullett siger.

2.. Du oplever ingen lindring fra depression symptomer efter et par måneder. "Du skulle se nogle forbedringer inden for tre måneder at starte et antidepressivt," forklarer Zinia Thomas, MD, en psykiater på Spectrum Psykiatri i St. Louis, Mo "Hvis du har været på en passende dosis af en depression medicin i tre måneder, og du ikke får resultater, er det nok tid til at prøve noget nyt. "

3.. Du føler en pludselig bølge af energi -. Sammen med blues "Hvis du føler dig mere fysisk energi efter start et antidepressiv, men du har stadig depression, der er gode og dårlige nyheder," siger Gabriela Cora, MD, MBA, en psykiater i Miami. "Det betyder, at depression medicin er begyndt at arbejde, men ikke på den rigtige måde." Hun siger, at øget fysisk energi kombineret med depression er en dårlig kombination, der kan gøre dig handle ud eller øge din risiko for selvmord. "Så rapportere disse symptomer til din læge med det samme, opfordrer "Cora.

4.. Du oplever ubehagelige bivirkninger. "The største undersøgelse, der så på virkningen af antidepressiva konstateret, at der ikke er nogen markante forskelle - de alle temmelig meget arbejde det samme," Hullett siger. Det betyder, at beslutningen om, hvilke depression medicin til at tage kan komme ned til bivirkninger. Hvis du tager på i vægt eller har seksuelle problemer på én antidepressiv, for eksempel, kan du ønsker at skifte til en uden disse bivirkninger, han rådgiver.

5.. Din antidepressive ikke pakke punch det bruges til. "Hvis man har været på et antidepressivt middel i lang tid, kan din krop udvikle en tolerance," bemærker Hullett. Så mens din medicin kan have fungeret godt som depression behandling i første omgang, nu kan du være følelsen af, at dens magt er falmet. Hullett foreslår at tale med din læge om at øge dosis. "Hvis man har taget 10 milligram Prozac, for eksempel, kan din læge øge dosis til 20 milligram," siger han.

6.. Din depression bliver dybere. "Hvis din depression symptomer bliver værre, så snart du begynder at tage et antidepressivt, eller de bliver bedre og så meget pludseligt blive værre, er det et tegn på, at depression medicin ikke fungerer korrekt, og du bør se din sundhedsperson med det samme, "Hullett siger. Specifikke advarselsskilte at se ud for omfatte følelse af uro og rastløs, pacing eller konstant bevægelse, hånd vridning, eller følelse generelt ude af kontrol.

7.. Din depression symptomer blevet bedre, men du stadig ikke selv. Hvis du oplever nogle forholdsregler på et antidepressivt middel, men det er ikke den lettelse, du havde håbet på, kan det være tid til at prøve noget nyt, Dr. Thomas siger. Det kan omfatte prøve med en anden depression medicin eller tilføje rådgivning, psykoterapi, humør-styrke cardio øvelse eller endda lys terapi til din behandlingsregime. Kombinationen af ​​medicin og andre depression behandlinger kan fremskynde tid til nyttiggørelse og reducere din samlede tid på antidepressiva, siger hun.

8.. Du har voldsomme humørsvingninger "Depression medicin kan undertiden forårsage humørsvingninger, især hos mennesker, der har en tendens til bipolar lidelse - depression og mani",. Hullett siger. Hvis du føler dig usædvanligt opstemt eller du bliver meget kortfattet med din ægtefælle, bryde møbler, eller har en ukarakteristisk anfald af gadeoptøjer, har du sandsynligvis nødt til at ændre din antidepressiv, han rådgiver.

9.. Efter en længere periode på et antidepressivt middel, er din depression væk. "Hvis man har taget et antidepressivt i mindst 6 måneder, og du har opnået remission, så kan det være tid til at stoppe helt," bemærker Hullett. Han understreger vigtigheden af ​​langsomt aftagende depression medicin, dog. "Antidepressiva kan særligt selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI), producerer fysiske abstinenssymptomer, hvis du stopper med at tage dem pludselig," siger han. "Så du har brug for at reducere doseringen af ​​depression medicin langsomt, normalt i løbet af et par uger."

Antidepressiva kan være meget nyttigt, men de er ikke som at tage aspirin for en hovedpine. Hvis du føler din medicin ikke virker op til dine forventninger, ringe til din læge, og han eller hun kan hjælpe dig med at få tilbage på sporet til at føle bedre.