Evb2

8 enkle måder at holde fast i din behandling med statiner

Trods effektiviteten af ​​statiner til behandling af forhøjet kolesterol, kan det være svært stikning til din medicin tidsplan. Prøv disse nemme tips til at holde dig på sporet.

Når det kommer til at styre højt kolesteroltal, livsstilsændringer såsom at spise en sund kost, mere motion og rygestop gøre en stor forskel. Men for mange mennesker, er der ingen tvivl om, at medicin som statiner også spille en vigtig rolle i reguleringen af ​​kolesterol.

"Statiner er meget potente kolesterolsænkende medicin," siger Julie Ramos, MD, en kardiolog på Montefiore Einstein Center for Hjerte-kar-Care i Bronx, NY "Mens vores krop producerer kolesterol naturligt at danne og reparere celler i vores krop, nogle gange, grundet diæt og / eller genetik, producerer det kolesterol i overskud. Statiner afbryde produktionen af ​​kolesterol på celleniveau. "

Ud over deres hjælp med at sænke kolesterol, statiner, som en klasse har anti-inflammatoriske egenskaber. "Hele processen med plaque dannelse begynder med en skade på indersiden af ​​en arterie," siger Jeffrey Quartner, MD, chef for kardiologi på EU Memorial Hospital i Baltimore. "Denne skade forårsager betændelse, og statiner er helbredende for sårede arterie, hvilket i det væsentlige, at stoppe hele processen med dannelsen af ​​plak."

Problemet med medicin tidsplaner

Mens statiner er effektive, har forskere bemærket et problem i de senere år: Mange mennesker, der har brug for at tage statiner har en hård tid at holde sig til en medicin tidsplan. Faktisk fandt en nylig undersøgelse, at kun omkring 25 procent af dem på statiner stak nøje til deres foreskrevne tidsplan over 10 år. Det er en uheldig statistik, når ifølge undersøgelsen, folk, der fastholdt en stram statin medicin tidsplan øget både længde og livskvalitet i forhold til dem, der ikke gjorde.

Eksperter er kommet op med et par teorier om, hvorfor folk ikke holde med statiner. "Jeg tror, ​​de patienter, der er, for det meste, sund og følelse godt have svært med begrebet forebyggelse, medmindre de virkelig er motiveret i denne forbindelse," siger Dr. Quartner. På den anden side, mere sandsynligt patienter, som allerede har udviklet koronar diseaseare opfylde, siger han.

Bivirkninger, såsom muskelsmerter kan også spille en rolle. "Dette kan skyldes en alvorlig tilstand, hvor muskler bryder ned, eller det kan være en relativt godartet symptom," siger Dr. Ramos. Det er vigtigt at drøfte eventuelle symptomer med din læge, især hvis ubehag startede på samme tid som den statinbehandling.

Medicin påmindelser: Tips til at holde med statiner

Forstå vigtigheden af ​​at tage kolesterol medicin er det første skridt til at holde sig til en medicin rutine. For at få ekstra motivation, bruge disse tips fra Beth Isak, PharmD, en farmaceut til hverdagsbrug Sundhed:

  • Angive en bestemt tid til at tage din statin hver dag. Den måde, det bliver en del af din daglige rutine. "De fleste statiner anbefales at blive taget om aftenen eller ved sengetid, men nogle kan tages på ethvert tidspunkt af dagen," Isaac siger. "Så du kan tage dem efter en vis måltid eller efter du børste dine tænder."
  • Opret en medicin kalender. Dette gør en stor visuel støtte. Hver dag efter du har taget din medicin, gøre et mærke i kalenderen.
  • Indstil en alarm på din telefon eller computer. Sørg for at oprette en daglig alarm, da en anden nem medicin påmindelse.
  • Efterlad din medicin eller en påmindelse ud for et emne, du bruger hver dag. Dette kunne være et ur, en mobiltelefon eller et vækkeur. Bare sørg for at holde medicinen utilgængeligt for børn eller kæledyr i huset.
  • Brug en pillbox markeret med de dage i ugen. Derefter vælge én dag hver uge, f.eks søndag, at genopfylde kassen med statin medicin til den kommende uge.
  • Spørg et familiemedlem eller en nær ven til at hjælpe med at minde dig om et par uger. Snart vil det blive en del af din daglige rutine.
  • Hent en medicin påmindelse app. Popular apps til iPhone, iPad eller iPod Touch omfatter Dosecast, RxmindMe, MediRemind, Med-Minder og Pill Reminder Pro. MediRemind er en app tilgængelig for Blackberry. Android apps omfatter MediRemind, Med-Minder og Pillbox Alert.
  • Husk at genopfylde din statin medicin, før du løber tør. Se om dit apotek har et websted for at anmode om genfyldningsemballager eller en automatisk refill service. Også kontrollere, om din forsikring udbyder tilbyder et postordrefirma mulighed for at modtage en tre-måneders forsyning af dine statin medicin - det betyder at du vil være nødvendigt at genopfylde kun fire gange om året og eventuelt til en lavere pris.

Ligesom andre gode sundhedsmæssige vaner, kan en medicin tidsplan tage lidt tid at blive rutine. Men det er indsatsen værd, da du vil være at holde dit kolesteroltal i skak.

For nyheder og fakta om højt kolesteroltal, følg os på Twitter på