Evb2

7 måder at få husstøvmider under kontrol

Prøv disse enkle strategier til at håndtere støv mide allergi.

Hvis du har sæsonbetonet allergi, kan du være ulykkelig, når blomsterne er i flor i foråret, men føler en vis lettelse, da vejret varmes op og sommeren nærmer. Men hvis du er allergisk over for husstøvmider - en af ​​de største syndere, når det kommer til indendørs allergi - sommeren er højsæson.

Ifølge European College of Allergy, er Astma & Immunologi, så mange som 10 procent af os følsomme over for husstøvmider, og i nogle regioner er husstøvmider en faktor i 90 procent af allergisk astma tilfælde. Husstøvmider trives, når luftfugtigheden er høj, og der er typisk flere mider i sommeren og færre om vinteren i områder, hvor årstiderne skifter mærkbart. I varmere, mere fugtigt klima, er husstøvmider rigeligt hele året.

Hvor er husstøvmider findes?

Husstøvmider er overalt, selv i den reneste af huse. "Man kan ikke slippe af med [husstøvmider] der er ingen måde," siger Julie McNairn, MD, en allergolog / immunolog i Cincinnati. "Du er nødt til bare indeholde dem." Døde husstøvmider og støv mide affaldsprodukter udgør nogle af støvet kan du se svæve i luften eller sidder på en hård overflade. De lever også i dit sengetøj, polstrede møbler, tæpper og tæpper.

Diagnosticering støv mide allergi

Symptomer på allergisk rhinitis fra støv mide allergener er ligesom dem fra andre årsager til allergisk rhinitis, herunder pollen, dyrehår og omfatter kløende øjne og næse, nysen, og en løbende næse. Allergener fra husstøvmider kan også udløse astma symptomer.

Hvis du har astma eller nysen, løbende næse og kløende og rindende øjne, der gider dig hele året - eller hele sæsonen - lang, en allergolog kan finde ud af, om støvmideallergener udløser dine symptomer.

Uden allergi test, vil det være svært at se om du reagerer på husstøvmider eller har en allergi over for et andet stof, såsom pollen eller mug. Men en anelse, siger Dr. McNairn, er, at folk med støv mide allergi tendens til at have de mest alvorlige symptomer første ting om morgenen. Årsagen: "du har sovet i dit værelse med husstøvmider hele natten lang," McNairn siger. "Og dit soveværelse er der, hvor støv niveauet er højt."

Administrerende støv mide allergi

Allergi medicin og immunterapi (allergi skud), kan hjælpe med at styre symptomer hos mennesker, der har en allergi over for husstøvmider. Og mens du ikke kan slippe af med husstøvmider, kan du lære at reducere din daglige eksponering for dem, siger McNairn. Her er hvordan.

  • Hold den relative luftfugtighed i dit hjem under 50 procent. En affugter placeret i fugtige områder såsom kælderen kan hjælpe opnå dette.
  • Erstat tæpper med hårde gulve såsom træ, linoleum eller fliser.
  • Vask dit sengetøj i varmt vand regelmæssigt.
  • Minimere antallet af bløde objekter i dit hjem, at du ikke kan rense (udstoppede dyr og puder, for eksempel).
  • Har en person, der er ikke allergisk over for husstøvmider eller andre indendørs allergener gøre rengøring i dit hjem.
  • Hvis du renser, ansigtsmaske og beskyttelsesbriller for at begrænse din udsættelse for luftbårne støv mide allergener.
  • Overveje at udskifte polstrede møbler med læder møbler, som kan tørres ned.

Det kan tage lidt arbejde at holde husstøvmider under kontrol, men det vil være det værd - især hvis du kan få nogle nye møbler og et hus renere ud af handlen!