Evb2

6 penge forvaltning tips til børn med ADHD

Penge ledelse kan især være svært for teenagere og børn med ADHD. Her er hvordan du kan hjælpe børn lære vigtige finansielle færdigheder.

Trods det faktum, at børn med ADHD ofte impulsive eller uorganiseret, er de også ofte følsomme for værdien af ​​penge. Faktisk rapporterer mange forældre, at penge er en god motivator for deres børn med ADHD. Det er derfor vigtigt, at understrege det økonomiske ansvar og hjælpe dit barn lære penge lederevner.

Hvordan ADHD underminerer penge forvaltning
Det meste af, hvad vi ved om samspillet mellem ADHD og penge kommer fra fejl, som voksne med ADHD har gjort, fordi ingen forskning er blevet gjort på den måde, som børn med ADHD forstår penge. En person med ADHD kan:

 • Har svært ved at planlægge et budget og holde sig til det
 • Har problemer organisere optegnelser
 • Tilbring impulsivt
 • Lose checks eller regninger
 • Glemme, når regninger skyldes
 • Har problemer planlægning for besparelser
 • Har svært ved at spore saldi
 • Nøle med at betale regninger eller afgifter

For børn med ADHD, de udfordringer ansigt med at huske at gøre og vende i hjemmearbejde kan blive de udfordringer, de står over for senere med penge forvaltning.

Undervisning penge forvaltning

Ved den tid, børnene er 7 eller 8, uanset om de har ADHD eller ej, har de en temmelig god forståelse af, hvad penge kan gøre for dem, siger Gregor Kohls, MA, en ADHD forsker ved Center for Autism Research på børnehospital i Philadelphia. Kohls og hans kolleger har studeret brugen af ​​penge som en måde at hjælpe børn med ADHD lære hensigtsmæssige adfærd. I sin forskning, fandt han, at forældre til børn med ADHD ofte er afhængige af penge som en belønning.

Her er nogle tips og ideer til undervisning gode penge forvaltning for børn med ADHD:

 • Sæt et godt eksempel. "Begrebet penge er lært navnlig gennem forældrene," bemærker Kohls. Dit barn er at lære om værdien af ​​penge fra, hvordan du administrere dine egne penge, så prøv at dele med ham i alderssvarende måder hvordan du laver dine udgifter og spare beslutninger.
 • Giv en godtgørelse. En masse forældre giver penge, når et barn spørger i stedet for at bruge en godtgørelse. "Hvad det opstiller en situation, hvor barnet lærer, at når jeg vil have noget, så skulle jeg have det lige nu," forklarer ADHD specialist David W. Kidder, ph.d., psykolog i privat praksis i Slidell, La Men at lære at forsinke øjeblikkelig tilfredsstillelse er en vigtig del af at vokse op - så oprette en ugentlig ydelse med en klar forståelse af, hvilke aktiviteter eller elementer, at penge er for. Så hænge hård, mens dit barn lærer at vente til næste uge, før han kan få, hvad han ønsker.
 • Tillad tjene penge gennem gøremål. Børn skal have gøremål, de forventes at gøre som husstandsmedlemmer, men giver dem mulighed for at tjene penge gennem yderligere gøremål er fint, siger Kidder. "Det lærer dem, at hvis du arbejder for noget, så får du en belønning for det," tilføjer han.
 • Må ikke betale for kvaliteter. Tjene penge ved at gøre ekstra værftet arbejde er fint, men at binde penge til kvaliteter kan faktisk reducere et barns glæde i hans præstationer. "Det er blevet påvist, at børn faktisk vil mindske interne motivation til at gøre gode karakterer og basere det udelukkende på den eksterne motivation af penge," siger Kidder.
 • Etablere en struktur for dit barns penge. Børn med ADHD gavn af strukturerede miljøer i alle aspekter af deres liv, herunder håndtering deres penge. Ud over at hjælpe dit barn beslutte, hvordan at bruge penge, kan du også lære dit barn at afsætte en del til opsparing - eller udvikle andre lignende struktureret plan, der passer til dine værdier.
 • Hjælp dit barn planlægge. Kohls bemærker, at de problemer, børn med ADHD har med planlægningen også omfatter penge. "Der er teorier, der foreslår, at børn med ADHD søger umiddelbare belønninger, og har problemer med venter på en større belønning på et senere periode," siger han.

Læring penge forvaltning er netop det - en læreproces. Børn med ADHD kan stå flere udfordringer undervejs end deres jævnaldrende, men med din hjælp, de kan opnå gode resultater.