Evb2

6 måder at øge din families hjerte sundhed

Hvis din mor, far eller søskende har haft et hjerteanfald eller slagtilfælde, kan du være i fare, også. Her er hvordan man kan tage kontrol over dig og din families hjerte-kar-sundhed.

Chancerne er du kender nogen, der er blevet ramt af hjertesygdom - det er den hyppigste dødsårsag for både mænd og kvinder i Europa, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. For at beskytte dig selv mod denne udbredte tilstand, er det afgørende at kende din families sygehistorie.

Slægtshistorie er en stærk risikofaktor for udvikling af koronararteriesygdom. Hvis en mandlig medlem af din familie havde hjertesygdom eller et hjerteanfald i 30'erne eller en kvinde familiemedlem havde disse hjerteproblemer hos 40'erne, det dramatisk øger din risiko for at få et hjerteanfald eller et andet alvorligt hjerteproblem, siger Jean Cacciabaudo, MD, chef for kardiologi på Southside Hospital i Bay Shore, NY

Selvom du ikke kan ændre din families historie, kan du styre andre risikofaktorer for hjertesygdom. Og når din familie historie indeholder en højere risiko, er det endnu mere vigtigt, at du tager skridt til at mindske denne risiko så meget som muligt.

"Hvis du har en familie historie af hjertesygdomme, planlægge et besøg med en kardiolog til at se på andre risikofaktorer og lære at holde dem under kontrol," Dr. Cacciabaudo siger.

Her er seks måder, du kan forbedre hjerte sundhed i din familie:

1.. Sig aktiv. "De seneste undersøgelser viser, at fitness er langt vigtigere end "fedme" i forebyggelsen af hjertesygdomme, "Cacciabaudo siger. Tag hele familien en tur, svømme, eller cykeltur på en god dag, eller hvis du er i stand til at gå udendørs, spille interaktive videospil, der kræver bevægelse, hun foreslår. Målet for mindst 30 minutters aerob øvelse for dig selv mindst fem gange om ugen, sammen med et par af styrke-building sessioner såsom at løfte vægte eller laver yoga. Målet for børn at få en times moderat til kraftig motion hver dag, og flere gange om ugen mix i nogle sjove muskler-og knogle-styrke aktiviteter som at hoppe reb.

2.. Plan hjerte-sunde måltider. Den nemmeste måde at spise en hjerte-sund kost er ved at sikre din plade er farverigt. Som en visuel regel bør halvdelen din plade være fyldt med frugt og grøntsager, bør en fjerdedel har komplekse kulhydrater (fuldkorn), og en fjerdedel bør indeholde magert protein såsom grillet laks. "Tag dine børn dagligvarer med dig, og få dem vælge de sundere fødevarer, de kan lide at spise," Cacciabaudo siger.

3.. Serveres mindre salt. Ligesom familiens historie, er højt blodtryk en risikofaktor for hjertesygdom. Hvis du skærer ned på salt, kan du sænke dit blodtryk. Undgå forarbejdede fødevarer, og du vil klippe din families saltindtag betydeligt. Stedfortræder urter til salt i din families yndlingsopskrifter - sandsynligvis ingen vil lægge mærke til eller klage, Cacciabaudo siger. For eksempel, i stedet for at få dåse spaghetti sauce er som ofte fyldt med natrium, lave dine egne med en dåse no-salt-added tomater og tilsæt urter som oregano og basilikum sammen med hvidløg og løg, for en enkel og tilfredsstillende sauce.

4.. Lær at slappe af. Stress kan forårsage dit blodtryk til at spike, beskadige dine arterier, og svække dit hjerte sundhed. Tag mindst 10 minutter om dagen til at slappe af. Det kunne være om natten, når du flette din datters hår eller måske mens du hepper på din søns hold på hans fodboldkamp. Få alle sammen og tage hunden en tur. Nyd en sjov historie før middag eller dvæle ved bordet for at diskutere din dag. Da alle håndterer stress forskelligt, kan nogle familiemedlemmer har brug for tid til at de-stress mere end andre.

. 5. Snige mere aktivitet ind i din dag Vær kreativ med dette hjerte-sundhed tip:. Når du går til indkøbscenter, eller til film, ikke park nær indgangen. Har alle tage trappen i stedet for elevatoren på tandlægen kontor eller din vens lejlighed bygning. Opmuntre dine børn til at hjælpe med at bære dagligvarer ind fra bilen, en pose ad gangen. Hvis du vil et eller andet sted i nærheden, gå i stedet for automatisk at komme i bilen for at køre der. Gå i skole med dit barn, hvis du kan - eller hvis du er nødt til at køre, parkere et par blokke væk og gå resten af ​​vejen.

6.. Lær dine numre. Den vigtigste måde at holde din familie hjerte-sund er at vide alles "numre", Cacciabaudo siger. "Alle over en alder af 5 bør kende hans eller hendes blodtryk. Hvert familiemedlem over en alder af 20 bør kende deres kolesterol tal. Hvis en af ​​dine børn er overvægtige eller har diabetes, skal du tale med din læge om at have dit kolesteroltal kontrolleres så godt. "Hvis tal viser nogen at være en øget risiko, tale med din læge om, hvad du kan gøre for at hjælpe lavere dem.

Og selvfølgelig, hvis du ryger, stop. Smoking øger din risiko for hjertesygdomme og en række andre sundhedsproblemer.

Efter disse enkle hjerte-sundhed tips kan hjælpe din familie sænke risikoen for hjertesygdom. Hvis du er bekymret for din families hjerte sundhed, tale med din læge om, hvad andre forebyggende skridt du kan tage.