Evb2

6 måder at gøre dit smil gnistre

Leder du efter de bedste måder at få - og holde! - Et hvidt smil? Følg disse seks tricks til at pumpe op effektforbrug dit smil.

Hvis du leder efter en nem måde at se yngre ud uden at bryde din sparegris, en nylig undersøgelse foretaget ved Max Planck Instituttet i Berlin tyder på, at alt hvad du skal gøre, er at smile. Forskerne fandt, at fremmede er mere tilbøjelige til at undervurdere en persons alder, hvis hun smiler, og det bliver ikke meget nemmere end det! Men i henhold til den europæiske Academy of Cosmetic Dentistry (AACD), et smil forpestet beskadigede eller gule tænder har den stik modsatte effekt og har tendens til at gøre dig vises endnu ældre end din år. Heldigvis er der mange måder - både lav-og high-tech - for at opnå en smuk, hvidt smil. Fra at spise sprøde frugt og grøntsager til at vælge bestemte nuancer af læbestift og bronzer, er her, hvad førende kosmetiske tandlæger anbefaler at gøre dit smil gnistre - og se yngre ud, mens du er på det!

1.. Fokus på brug af tandtråd

Hvad er nr. 1 måde til en lys, hvidt smil? "Det lyder kedeligt, men almindelig gammel grundlæggende mundhygiejne er, hvor man starter," siger Thomas Connelly, DDS, New York-baserede kosmetiske tandlæge og ugentlig bidragyder til Huffington Post. Dr. Connelly anbefaler børste tænder efter hvert måltid - og endda pakning en tandbørste for en "efter frokost" arbejde pensel. "Tandtråd hver dag vil også gå langt i at gøre dit smil ser godt ud." Fordi selv de bedste tandbørster og mundskyl ikke kan nå hver sprække mellem tænderne, ordentlig tandtråd er en sikker måde at forebygge bakterier og plak oprustning i munden at hvis ukontrolleret, gøre det lettere for fødevarer, drikkevarer og tobak til at akkumulere og plette dine tænder.

2.. øge din calcium og C-vitamin indtag

Da en sund mund og hvidt smil er så tæt korreleret, opretholde stærke tænder er en anden måde at holde dit smil ser lys. Spise en afbalanceret kost fyldt med bestemte tænder-styrkende næringsstoffer vil hjælpe afværge mundtlige sundhedsmæssige problemer, der kan aflede opmærksomheden fra en smuk smil, såsom huller i tænderne, erosion og paradentose. Calcium er nødvendig for at vokse og udvikle både baby og voksne tænder og endda styrker dit kæbeben. Hvis du leder efter nogle af de bedste fødevarer til at opretholde en stærk, sund bid, gå til calcium-rige fedtfattig og fedtfri mælk, ost, korsblomstrede grøntsager (grønne bladgrøntsager som kål, bok choy, broccoli, og blomkål), og calcium-berigede juice, morgenmadsprodukter, brød, eller sojaprodukter.

C-vitamin er en anden næringsstof, bidrager til at opretholde stærke tænder ved at arbejde som en antioxidant til at reparere væv og forebygge sygdomsfremkaldende bakterier i at trænge tandkødet, så dem korsblomstrede grøntsager - især broccoli - vil gøre dobbelt told, da de er rige på både calcium og vitamin C.

Hertil kommer, eventuelle sprøde frugter og veggies som æbler og gulerødder er godt for dine tænder, da tygge dem øger niveauet af spyt, som kan hjælpe med at beskytte tænderne fra plak-bakterier ved at nedbryde maden fanget mellem tænderne. Tilsvarende drikke masser af vand hjælper også befri din mund af sådanne bakterier (især efter måltider) og samtidig hjælpe med at forhindre pletter og beskytte dine tænder mod de skadelige virkninger af sure fødevarer og drikkevarer, i henhold til AACD. Skrå sukkerfrit tyggegummi er en anden enkel måde at udløse spyt - en naturlig måde at bekæmpe syre og holde dine tænder ser lyse.

3.. glemmer mad og drikke fjender

Omvendt er der også fødevarer, der kan sætte dit hvidt smil i fare. Undgå sodavand - selv kost! - Og sukkerholdige fødevarer, især hårdt, klæbrig eller gummiagtig slik. Sure fødevarer, ligesom citrus, synes måske sunde, men er ikke særlig godt for dine chompers: De kan svække tandemaljen og skabe et miljø for hulrum-bakterier til at trives. Dette kan i sidste ende medføre huller i tænderne og misfarvning, der vises som lyse hvide pletter på tænderne.

Og fødevarer og drikkevarer, som pletten tænder - naturligvis - enorme trusler mod din hvidt smil så godt. "Rødvin, kaffe og te tendens til at forårsage mest farvning," ifølge dental eksperter Donna Zak, DDS, af Zak og Frankel Dental Associates, og Gregg Lituchy, DDS, af Löwenberg & Lituchy, begge er baseret i New York City. Connelly tilføjer, at afstå fra tobak brug er et stort skridt i den rigtige retning så godt, da det er en stor tand-farvning synderen.

4.. prøv professionel blegning

Tandblegning af en faglært tandlæge er en hurtigere og mere effektiv måde at få et hvidt smil end over-the-counter-produkter. Professionel chairside blegning behandlinger som Zoom! eller BriteSmile bruge en meget højere koncentration af hvidtekalk ingredienser end OTC blegemidler og inkorporere laserteknologi, der menes at trænge tænder og lette en dybere kridtning effekt - og normalt kun tager omkring en time. "Det virker meget godt, men de fleste patienter stadig nødt til at følge op med at-home tilpassede blegning bakker eller hvide strips til at få tænderne til den ønskede nuance," siger Dr. Zak. Zak anbefaler også en anden metode, der kaldes Kor Whitening Deep Blegning System, som kombinerer chairside blegning med hjem ansøgning for bedre resultater. Priser for i-office behandlinger varierer, men kan nemt indstille dig tilbage 375€ -1000.

5.. vælge en DIY whitener

Hvis du ikke ønsker at punge ud for en pro behandling, kan nogle OTC metoder hjælper til at lysne dit smil. Zak siger, at Aquafresh bakker fungerer godt, og Dr. Lituchy anbefaler Crest Whitestrips. Lituchy tilføjer, at hvidtekalk strimler kombineret med whitening tandpasta er en god "en-to punch" i retning af at opnå en hvidt smil: "The whitening tandpasta fjerner den ydre overflade pletter, mens hvidtekalk strimler trænge dybere tand lag til rent faktisk at blege tænderne. "Connelly typisk anbefaler GO SMILE mærke af tandpasta og hvidhedsmidler.

6.. eftergøre det med makeup

Hvis du leder efter en endnu hurtigere løsning end en over-the-counter kridtning kit kan tilbyde, kan du prøve en ny makeup rutine at få et hvidere smil på farten. "En måde at gøre tænder 'forekomme' lysere øjeblikkeligt er ved at bære nuancer af læbestift, der har en blå undertone, samt makeup, som bronzer, at blive mørkere hudfarve, så der er en større kontrast til tænderne," siger Lituchy.