Evb2

6 måder at forhindre hypertension

Gør en indsats for at forebygge forhøjet blodtryk kan reducere din risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og andre alvorlige sygdomme. Hvis du er i risiko for hypertension, tager disse skridt for at hjælpe med at forhindre det.

Højt blodtryk, som også kaldes hypertension, øger din risiko for at udvikle mange alvorlige sundhedsmæssige problemer, herunder hjertesygdomme, slagtilfælde og nyresygdomme. Det anslås, at næsten en ud af tre europæere har højt blodtryk.

Selvom du ikke altid kan styre, om du får forhøjet blodtryk, der er sunde livsstilsvaner du kan udvikle til at hjælpe med at forhindre hypertension og reducere din risiko for højt blodtryk-relaterede sundhedsproblemer i fremtiden

Hypertension forebyggelse faktorer, du kan styre

Din alder, sammen med en familie historie af hypertension og etnicitet er blandt de hypertension risikofaktorer, der er ude af din kontrol. Når det kommer til at forebygge forhøjet blodtryk, ideen er at fokusere på de risikofaktorer, som du kan ændre.

"Vi kan ikke gøre noget ved vores alder, men vi kan gøre noget ved vores livsstil," siger Gbenga Ogedegbe, MD, MPH, en klinisk hypertension specialist, direktør for Center for Sund adfærdsændring, og lektor i medicin til opdeling af almen intern medicin ved New York University School of Medicine i New York City.

For at undgå en hypertension diagnose, gør disse sunde livsstilsvalg:

  1. Opretholde en sund vægt. Når det kommer til hypertension forebyggelse, din vægt er afgørende, siger Dr. Ogedegbe. Folk, der er overvægtige bør forsøge at tabe sig, og folk med normal vægt, bør undgå at tilføje om eventuelle pounds. Hvis du medbringer ekstra vægt, at miste så lidt som 10 pounds kan hjælpe med at forebygge forhøjet blodtryk. Tal med din læge om den bedste vægt for dig.
  2. Spis en afbalanceret kost. Spise sunde fødevarer kan hjælpe med at holde dit blodtryk under kontrol. Få masser af frugt og grøntsager, især dem rig på kalium, og begrænse dit indtag af overskydende kalorier, fedt og sukker. Overveje at følge Dietary Approaches to Stop Hypertension, eller Dash, kost, der har vist sig at hjælpe med at styre blodtrykket.
  3. Skær ned på salt. For mange mennesker spise en lav-natrium diæt kan hjælpe med at holde blodtrykket normalt. "Jo højere natrium indtag, jo højere blodtryk," siger Ogedegbe. Du kan skære ned på dit samlede saltindtag ved at undgå høje natrium emballeret og forarbejdede fødevarer og ikke at tilføje ekstra salt til dine måltider. "Jeg fortæller folk at holde sig væk fra saltbøsser," tilføjer Ogedegbe
  4. Motion regelmæssigt. Få flytte for at forebygge hypertension. "Fysisk aktivitet er afgørende," siger Ogedegbe. Jo mere motion du får, jo bedre, men selv en lille smule kan hjælpe med at kontrollere blodtrykket. Moderat motion i ca 30 minutter tre gange om ugen er en god start.
  5. Begræns alkohol. Drikke for meget alkohol kan føre til forhøjet blodtryk. For kvinder betyder, at der ikke mere end én genstand om dagen, og for mænd, ikke mere end.
  6. Overvåg dit blodtryk. Sørg for at du har dit blodtryk måles regelmæssigt, enten på lægens kontor eller derhjemme. Højt blodtryk ofte sker med ingen symptomer, vil så kun blodtryksmålinger fortælle dig, hvis dit blodtryk er på fremmarch. Hvis din læge vurderer, at du har prehypertension - blodtryk i størrelsesordenen 120-139/80-89 millimeter kviksølv (mmHg), der sætter dig i øget risiko for at udvikle forhøjet blodtryk - din læge kan anbefale, ekstra trin som en sikkerhedsforanstaltning.

Tag et kig på din livsstil, vaner og beslutte, hvor du kan foretage ændringer for at hjælpe med at forhindre hypertension. Conquer små mål, såsom snacking på frugt og grøntsager i stedet for junk food, og fortsætte med at praktisere disse gode vaner, indtil de er en del af din daglige rutine.

Vedtagelsen af ​​disse livsstilsændringer kan hjælpe med at forebygge forhøjet blodtryk, hvis dit blodtryk er i øjeblikket under kontrol, eller føre til lavere blodtryk, hvis dine tal allerede er forhøjet.

Retur til Hypertension bevidsthed center.