Evb2

5 trin til en effektiv hånd-vask

Du ved, at vaske dine hænder er den bedste måde at holde fra at sprede bakterier. Nu lære, hvordan og hvornår!

Vi har alle hørt, at vaske dine hænder flere gange om dagen kan hjælpe dig med at undgå at få syge under kolde og influenzasæson. Følg disse enkle tips til at gøre det til en vane, og holde bakterier væk.

Den simple handling af hånd-vask kan hjælpe med at standse spredningen af ​​bakterier, der kan forårsage en forkølelse eller influenza (eller endda svineinfluenza). Mens vi nu tager for givet vigtigheden af ​​håndvask for at undgå forkølelse, blev betydningen af ​​hånd-vask opdaget kun 150 år siden.

"Hånd-vask er stadig den bedste måde at forebygge forkølelser og andre respiratoriske og smitsomme sygdomme, der overføres ved hånden til munden eller hånd til næse / øjenkontakt," siger Samuel N. Grief, MD, medicinsk direktør for campus pleje på universitetet of Illinois i Chicago. "Soap fungerer som et middel til at fange bakterier (dvs. virus, bakterier), som løsnes ved den handling at gnide hænderne sammen under vand. Disse bakterier kan derefter skylles væk af vandet."

Kontakt med andre mennesker i løbet af dagen, røre kontaminerede overflader, og selv petting dyrene kan forårsage en række kold-forårsager bakterier til at samle sig på dine hænder. Så ved at røre dine øjne, næse og mund, du kan inficere dig selv, hvis du ikke vasker dine hænder ofte nok. Berøring en anden eller røre et dørhåndtag eller en anden overflade kan derefter sprede kolde bakterier til andre.

Den bedste måde at vaske dine hænder

Hånd-vask for at undgå forkølelse omfatter med sæbe og vand eller en alkohol-baseret hånd sanitizer, en sæbe du kan bruge uden vand. "Der er ingen bedste vandtemperaturen til at vaske sine hænder," siger Dr. Grief. "Hvis dine hænder er virkelig beskidte og fedtede, brug af varme til varmt vand vil gøre et bedre stykke arbejde med fældefangst snavs og fedt i sæbe, der giver mulighed for en mere grundig rengøring."

Den type sæbe heller ikke typisk sag, ifølge Sorg ", så længe det lathers og spreder sig over hænderne tilstrækkeligt til at fælde bakterier."

10 gange for at vaske hænder

For at forhindre forkølelse spredes til andre, øve regelmæssig hånd-vask. Vigtigst er det, vaske hænder:

 • Før og efter forberedelse eller håndtering af fødevarer, især ved håndtering ubehandlede fjerkræ og kød
 • Før du spiser
 • Efter bleskift
 • Efter brug af badeværelset
 • Efter nysen, hoste eller pudset næse
 • Før og efter indsættelse kontaktlinser
 • Efter berøring et dyr eller animalsk affald
 • Efter håndtering skrald
 • Før og efter behandling af sår
 • Før og efter berøring af en syg eller tilskadekomne

5 trin til ordentlig hånd-vask

Hvis du bruger sæbe og vand til hånd-vask, Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler følgende fem trin til at forhindre spredning af forkølelse:

 • Fugt dine hænder med rent vand - varm, hvis den findes - og anvende sæbe.
 • Lather ved at gnide hænderne sammen, skal du sørge for at dække alle overflader.
 • Fortsæt gnide hænderne sammen for 15 til 20 sekunder - synge "Happy Birthday" to gange i dit hoved.
 • Skyl grundigt hænder under rindende vand for at sikre fjernelse af resterende bakterier.
 • Brug papirservietter eller en luft tørretumbler til tørre hænder, og derefter, hvis det er muligt, skal du bruge et stykke køkkenrulle for at slukke for vandhanen.

Alkohol-baserede hånd sanitizers gøre en god erstatning for hånd-vask, når vand og sæbe ikke er tilgængelig. En nylig undersøgelse fra University of Chicago viste, at mens sæbe og vand, hånd-vask var mest effektiv til fjernelse af influenzavirus fra hænderne, bruge alkohol-baseret hånd sanitizer var en tæt andenplads. Hvis du bruger en alkohol-baseret hånd sanitizer gælder produkt til en palme, gnide dine to hænder sammen, og sørg for at nå alle overflader, og fortsætte med at gnide, indtil hænderne er tørre.

Forebyggelse en uge eller to af elendighed fra en almindelig forkølelse eller influenza vil være værd de 20 sekunder tilbragt med sæbe og vand.