Evb2

4 tips til at hjælpe din ADHD forhold

Mennesker med ADHD kan have problemer med time management, organisation og aktiv lytning - og det kan betyde forholdet problemer. Her er hvordan man kan arbejde sammen som et par på trods af disse ADHD symptomer.

Ethvert forhold har sin andel af op-og nedture. Men for voksne med Attention Deficit Disorder / attention deficit hyperactivity disorder (ADD / ADHD), kan trykkene være endnu større. Faktisk viser undersøgelser, at voksne med ADHD har mere ægteskabelige problemer og højere forekomst af separation og skilsmisse end dem uden den betingelse. En af grundene: Everyday understreger i et forhold kan være øget for dem med ADHD - og for deres ægtefæller. "Det er normalt, at partneren til en person med ADHD til at blive frustreret, udmattet og irriteret," forklarer Kerch McConlogue, en certificeret liv coach med speciale i at arbejde med voksne med ADHD og et medlem af bestyrelsen for ADHD Coaches Organization. Især hvis de to af jer ikke har lært nogle mestringsstrategier specifikke for ADD / ADHD, kan sygdommen forårsage skænderier og udløse forvirring.

Selv om hver forholdet og tilfælde af tilføj / DAMP er unik, ifølge McConlogue, der er nogle fælles forhold stressfaktorer, at mange voksne med ADHD og deres partnere støde på. Hun tilbyder følgende tips, der vil hjælpe en person med ADD / ADHD, og ​​hans eller hendes partner navigere gennem nogle af de mest almindelige scenarier.

Styre tid. McConlogue siger en af de største problemer for mennesker med ADD / ADHD og deres partnere er tidsstyring, specielt sent. En voksen med ADHD kan fortolke vage tid udsagn som "vi vil forlade i omkring en time", som har masser af tid til at gøre "en ting mere." Hans eller hendes partner kan blive irriteret, fordi "vi er altid for sent til alt." De to af jer kan holde tidsplanen ved at tale før tid om, hvad tid hver enkelt af jer ønsker at forlade for at gå til en begivenhed, og sørg for dine forventninger matche. Hvis de ikke gør det, forhandle et kompromis. Mens du er ved det, tale om hvad tid du tror, ​​du skal lade at komme hjem. Enige om at forbinde på det tidspunkt og være parat til at gå selv hvis en af ​​jer er ikke klar.

Ryd ud rod Clutter fører til desorganisering -. To ting, der kan blive overvældende for en voksen med ADD / ADHD. Til gengæld kan hans eller hendes partner bliver frustrerede, når at finde sokker i tre forskellige skuffer eller retter spredt i flere forskellige kabinetter. For at undgå dette, afsat tid en gang om måneden for at rense ud kabinetter eller skabe sammen. McConlogue siger på denne måde vil du både vide, hvor tingene er. "Når du er rengøring, etablere ét sted i hvert værelse som en" catch-all ". Dette er stedet at sætte ting, du ikke kan finde en stedet for, eller at du ikke har tid til at sætte i den placering, du begge enige om. "

Sammenlign lister. Partnere voksne med ADD / ADHD ofte bliver frustrerede, når de gentagne gange beder deres ægtefælle til at køre et ærinde eller fuldføre en opgave, der går fortrydes. McConlogue foreslår skrive ærinde og opgavelister sammen. Hvis hver af jer har en kopi, vil det være nemmere at følge selv. "Men partnere af voksne med ADHD bør aldrig nag," McConlogue siger. "I stedet, gå over lister sammen til at spore fremskridt. Og sørg for at erkende opgaver, der er gennemført."

Lær at lytte. Voksne med ADD / ADHD har ofte svært ved filtrering stimulus fra omgivelserne. De kan være i stand til at afgøre, hvilken er mere vigtigt: en ægtefælle historie eller at usædvanlig lyd udenfor? McConlogue siger, at dette ikke betyder en person med ADHD er med vilje ikke betaler opmærksomhed. De kan ikke ærligt sige, hvilken er mere vigtigt, McConlogue forklarer. I stedet foreslår hun gemme vigtige samtaler til tidspunkter, hvor distraktioner kan holdes på et minimum. "Ridning i bilen med radioen tændt er fint at snakke om sport eller den kommende weekend planer," siger hun, "men en samtale, du forventer en ægtefælle med ADHD til at være meget opmærksomme på, bør holdes i rolige omgivelser med minimal distraktioner. "