Evb2

10 største årsager til tand følsomhed

Er dine tænder bud? fra sure fødevarer til visse tandpastaer, kan en række syndere være at skyde skylden.

Er spise frossen yoghurt gør du sige "av" - eller vil du finde dig selv ømmede når du børste eller tandtråd? Du kunne have det, der kaldes tand følsomhed.

Men du behøver ikke at stille op med smerten. I virkeligheden er der ting, du kan gøre for at mindske tand følsomhed og forbedre din mundhygiejne, siger Leslie Seldin, DDS, en tandlæge i New York City og en talsmand for den europæiske Dental Association.

Her er hvorfor du kunne opleve denne mund sygdom - og hvilke skridt du skal tage for at lindre ouch:

  • Du børste med for meget gusto. Undertiden tand følsomhed kommer fra børstning med for meget magt eller med for hårdt strittede en tandbørste. Over tid, kan du bære ned de beskyttende lag af dine tænder og afsløre de mikroskopiske hule rør eller kanaler, der fører til din dental nerver. Når disse tubuli udsættes for varme eller kulde eller sure eller klæbrige fødevarer, tand følsomhed og ubehag kan være resultatet. Den enkleste løsning er at skifte til en tandbørste med blødere børstehår og at være blidere når børstning.
  • Du spiser sure fødevarer. Hvis veje til dine nerver er udsat for, kan sure fødevarer såsom tomatsauce, citron, grapefrugt, kiwi og pickles forårsage smerte. Brug din sunde fornuft: Hold dig til fødevarer, der vil ikke volde dig smerte.
  • Du er en tand-mølle. Slibning dine tænder kan slides ned emaljen, selvom det er den stærkeste stof i kroppen. Ved at gøre dette, udsætte dig dentin, det midterste lag af tanden, som indeholder de hule rør, der fører til dine nerver. Tal med din tandlæge om at finde en mund vagt, der kan stoppe dig fra slibning. De bedste vagter er specialfremstillet til at passe dit bid, Dr. Seldin siger.
  • Du vælger tand-tandblegning tandpasta. Mange producenter tilføjer tand-tandblegning kemikalier til deres tandpasta formler, og nogle mennesker er mere følsomme over for dem end andre. Hvis din tandpasta kunne være at skyde skylden for tand følsomhed, overveje at skifte tandpastaer.
  • Du er en mundskyl junkie Ligesom whitening tandpasta, nogle over-the-counter. mundskyllevand indeholder og skylninger alkohol og andre kemikalier, der kan gøre dine tænder mere følsomme - især hvis din dentin er udsat for. Løsning: Prøv at neutrale fluor skylninger - eller blot springe skyl og være mere flittige om tandtråd og børstning.
  • Du har gummi sygdom. Vigende tandkød, som er mere og mere almindeligt med alderen (især hvis du har ikke holdt op med din tandsundhed), kan forårsage tand følsomhed. Hvis gummi sygdom eller tandkødsbetændelse er problemet, kan din tandlæge foreslå en procedure til at forsegle dine tænder sammen med behandling af gummi sygdom i sig selv.
  • Du har overdreven plak. Formålet tandtråd og børstning er at fjerne plak, som danner efter du spiser. En overdreven ophobning af plak kan forårsage dit emalje til at bære væk. Igen kan dine tænder bliver mere følsomme, da de mister deres emalje beskyttelse. Løsningen er at praktisere god daglig tandpleje og besøge din tandlæge for rengøring hvert halve år - eller oftere, hvis det er nødvendigt.
  • Du har haft en dental procedure. Tænder bliver ofte mere følsomme, efter du har været i tandlægestolen. Det er almindeligt at have en vis følsomhed efter en rodbehandling, et udtræk eller anbringelse af en krone. Hvis din sensitivitet ikke forsvinder efter kort tid, endnu et besøg til din tandlæge er i orden - det kunne være en infektion.
  • Din tand er revnet. Et tilhugget eller knækkede tand kan forårsage smerte, der går ud tand følsomhed. Din tandlæge vil nødt til at evaluere din tand og beslutte den rette behandling, såsom en hætte eller et udtræk.
  • Der er forfald omkring kanterne af fyld. Efterhånden som du bliver ældre, kan fyldninger svække og fraktur eller lække omkring kanterne. Det er nemt for bakterierne at ophobe sig i disse små sprækker, der forårsager syre oprustning og emalje sammenbrud. Se din tandlæge, hvis du bemærker denne type tand følsomhed mellem besøg, og i de fleste tilfælde kan fyldninger let udskiftes.

Tand følsomhed kan behandles. Faktisk kan du opdage, at bruge tandpasta specielt lavet til følsomme tænder hjælper, Seldin siger. Men disse formler ikke arbejde for alle. "Jeg har en masse af patienter med følsomhed, der ikke kunne løses ved tandpasta," siger han.

Hvis din følsomhed er ekstrem og fortsætter, uanset hvad du gør, se din tandlæge for en evaluering. Blandt andre mulige behandlinger, kan han eller hun være i stand til at anvende en fluorid gel til områder af tænderne, hvor du har mest følsomhed, for at styrke din tandemaljen og reducerer de fornemmelser, du føler. Og, selvfølgelig, kan kun et kontor besøg bestemme den mest sandsynlige årsag til din tand følsomhed og den bedste løsning for netop din situation.