Evb2

10 overraskende steder for bakterier

Selv på en afslappende ferie, er bakterier overalt du tænder. Her er de mest sandsynlige steder, du finder dem lurer.

Den sidste "souvenir" du ønsker at bringe hjem fra din ferie er en sygdom. Men da bakterier lurer på hoteller, restauranter og andre turist steder, chancen for, at du vil komme i kontakt med sygdomsfremkaldende organismer er høj.

At vide, hvor de største koncentrationer af bakterier vil sandsynligvis være, og hvordan man kan forhindre bakterier, du kommer i kontakt med fra at gøre dig syg er blandt nøglerne til en sund rejse.

Rejser sundhed alarm: overraskende steder for bakterier

En af de mest almindelige måder at afhente og sprede sygdomsfremkaldende bakterier, vira og andre bakterier er ved at berøre forurenede overflader. Mens de fleste hoteller, restauranter og andre turist-spots tager skridt til at holde deres virksomheder så rene og fri for bakterier som muligt, bakterier uundgåeligt finde steder at gemme.

Vær opmærksom på de mest almindelige steder, hvor du kan støde på bakterier på din ferie:

  1. Gelændere. Når folk er syge, de ofte bærer bakterier på deres hænder. Dette er grunden til bakterier ofte lurer på noget, folk holde fast, såsom håndlister. Den bedste måde at undgå picking up bakterier fra gelændere er at undgå at røre dem helt, hvis du kan gøre det sikkert, når på trapper, rulletrapper, busser, tog og andre offentlige steder. Hvis du rører et gelænder, undgå at røre din mund og næse lige bagefter, og vask dine hænder eller bruge en hånd sanitizer at desinficere så hurtigt som muligt.
  2. Telefoner. Telefoner er ofte forurenet med bakterier, hvilket gør dem en vigtig genstand, til at være på vagt over for i dit hotelværelse og ud i offentligheden. Det er en god ide at medbringe husstand desinficerende servietter med dig til dit hotel, så du kan desinficere kim-følsomme emner som en telefon, før du bruger dem.
  3. Dørhåndtag. Offentlige dørhåndtag sandsynligvis også havnen bakterier. Tør ned dørhåndtag i dit hotelværelse og undgå at røre dørhåndtag offentlige, når det er muligt. Hvis du rører et dørhåndtag, igen passe på ikke at røre din mund eller næse, og vask dine hænder eller bruge en hånd sanitizer at desinficere så hurtigt som muligt.
  4. Vandhaner. Offentlige vandhaner kan også være fristeder for bakterier. Touch vandhaner så lidt som muligt, mens du vasker dine hænder - brug en køkkenrulle til at slå dem til og fra for at reducere din risiko for at komme i kontakt med bakterier.
  5. Fjernbetjeninger. Der er en god chance for, at tv-fjernbetjeningen på dit hotelværelse ikke var desinficeres efter den sidste person rørt det. Giv det én gang i løbet med en desinficerende tørre, før du bruger den.
  6. Lyskontakter. Lyskontakter er rørt af mange mennesker, muligvis forurene dem med bakterier. Brug bagsiden af ​​din hånd, når at tænde og slukke lyset skifter på offentlige steder og desinficere lys switche i dit hotelværelse, før du rører dem.
  7. Offentlige tabeller. Restauranter generelt gør et godt stykke arbejde for at desinficere overfladen af tabeller mellem gæster, men udendørs spisning og picnic tabeller ikke rengøres så regelmæssigt. Bring desinficerende klude sammen med dig, og tørre ned udendørs borde og siddepladser før sidder.
  8. Indkøbsvogne. Håndtagene af indkøbsvogne er notorisk forurenet med bakterier. Mange købmandsforretninger tilbyder nu desinficerende servietter for dig at bruge til at rense ud i håndtaget på dine dagligvarer indkøbskurv, eller bruge dine egne klude.
  9. Condiment beholdere. Sennep og ketchup flasker, salt og peber shakers og andre krydrede beholdere er ofte forurenet med bakterier. Når det er muligt, undgå at bruge disse beholdere og spørg din server for - eller medbring dine egne - single-servering pakker af disse poster.
  10. Airplane bakke borde. Stewardesser og vedligeholdelse besætninger har begrænset tid til at rense et fly mellem flyvninger, så chancerne for, at din bakkebord blev renset er slanke. Brug desinficerende servietter til at rense ud dit bakkebord, sædekontroller og andre overflader i og omkring dit flysæde.

Selv hvis du tager alle de nødvendige skridt for at undgå at komme i kontakt med bakterier, chancerne er du vil støde nogle. En af dine bedste forsvar mod at blive syg er regelmæssig vask af hænder. Vask dine hænder ofte, ved hjælp af sæbe og vand i mindst 15 sekunder for at rense væk virus, bakterier og andre sygdomsfremkaldende bakterier. Og for de tidspunkter, hvor du ikke kan let vaske dine hænder, har alkohol-baseret hånd sanitizer gnid med dig at bruge.

Du kan også reducere din risiko for at blive syg, når du støder bakterier ved at få influenza vaccine, og andre vacciner, at din sundhedspleje udbyder anbefaler. Hvis du vil være rejser til udlandet, skal du sørge for at drøfte eventuelle konkrete vacciner, der anbefales til dit rejsemål - en samtale, du skal have fire til seks uger i forvejen, hvis du rejser til eksotiske steder, hvor mange immuniseringer er foreslået.