Evb2

10 livsstil tips til Crohns sygdom

Ud over at din almindelige behandling, er her 10 måder, du kan hjælpe med at forhindre Crohns flare-ups eller lette dine symptomer.

Når det kommer til at styre maden aspekt af Crohns sygdom, der ikke er en diæt recept, der virker for alle. Faktisk opdager mange mennesker deres problematiske fødevarer ved trial and error. Når det er sagt, er der nogle generelle livsstil retningslinjer, der synes at hjælpe hovedparten af ​​Crohns patienter og er godt accepteret af det medicinske samfund:

1.. Spis små hyppige måltider: springe måltider og spise store mængder mad i et møde (især i slutningen af dagen) kan skabe ravage på din fordøjelseskanalen. I stedet brændstof din krop konsekvent i hele dagen - hver par timer - med små, sunde måltider og snacks. Denne spise tilgang vil bidrage til at bevare din energi niveau, bekæmpe træthed og mindske risikoen for oppustethed, gas og mave udspilning.

2.. Undgå alle nødder, frø, majs og popcorn: Fordi disse fødevarer hovedsagelig passerer ufordøjet gennem din mave-tarmkanalen, kan de nemt blive hængende i lommer af betændt tarm - hvilket kan føre til en infektion. Du bør også undgå frø fundet på ruller, bagels, eller i en valmue-seed muffin.

3.. Begræns fed mad: højt fedtindhold fødevarer (såsom stegt kylling og fisk, pommes frites, løgringe, fede kød, fuldfed mejeriprodukter, og bagværk), kan forlade dig følelsen oppustet og kvalme. Det er fordi fedt sinker fordøjelsen, efterlader dig med en dvælende følelse af mæthed. Stegt, fedtet fødevarer kan også bringe på diarré, hvilket øger risikoen for væske og elektrolyt tab.

4.. Minimere salt: Dette er især vigtigt, når man tager glukokortikoider. Steroider bruges til kortvarig håndtering af flare-ups, men desværre har nogle uønskede bivirkninger, herunder væskeophobning. Salt øger yderligere væskeophobning, hvilket gør ødem (vand hævelse) endnu værre. For at mindske salt i din kost, spise uforarbejdede hele fødevarer størstedelen af ​​tiden (tror fuldkorn, friske eller frosne produkter, og magert protein!), Droppe saltbøsse, gå let på krydderier, og køber kun "low-natrium" dåse poster (supper, bønner, tomater og grøntsager). På den anden side, hvis du oplever hyppige opkastninger og diarré kan du blive udtømt i salt og kan derfor være meget mere liberal med dit indtag.

5.. Motioner regelmæssigt (kun hvis du er ved godt helbred): Ingen vil argumentere for, at motion har mange sundhedsmæssige fordele, men der er et par overvejelser for mennesker, der lever med Crohns sygdom:

  • Aldrig motion under en opblussen, og det kan medføre, at du blive fysisk drænet og forlænge dit episode.
  • Hvis du konstant prøver at tage på i vægt, undgå høj intensitet aerob øvelse, da det brænder så mange kalorier. Lys eller rask gang er helt fint, og lys styrketræning kan hjælpe dig med at vedligeholde og opbygge muskelmasse, men altid sørge for du spiser nok til at dække de ekstra kalorieforbrænding gennem aktivitet.
  • Ophold hydreret! Leve med Crohns udgør en reel risiko for at blive dehydreret, anvendelse elektrolyt-udskiftning drikke kan ofte hjælpe, og selvfølgelig være sikker på at drikke nok vand før, under og efter aktivitet. Staying foran hydrering er kritisk.
  • Hvis du er blevet opereret, anstrengende motion sætter dig i risiko for at udvikle en brok. I denne situation er det afgørende at have en samtale med din læge, og opvejer risiciene og fordelene ved motion.

6.. Pack sunde snacks: Livet er ofte uforudsigelige, så det er afgørende at have sikre og sunde snacks ved hånden på alle tidspunkter. Pack en nødsituation stash af tiltalende, komfortable fødevarer såsom tørre korn, hummus og crackere, bananer, naturlig æblemos, ernæring barer, møtrik-smør sandwich, og dåse frugt pakket i naturlig saft. Det er også en god ide at finde en kommerciel supplerende drik, som du vil, da disse drikkevarer er en nem måde at forbruge kalorier, proteiner, calcium og forskellige vitaminer og mineraler.

7.. Reducere stress: Adm. hverdagens stress kan hjælpe med symptomer på Crohns sygdom. Det er fordi mange af de symptomer forbundet med følelsesmæssig stress (fx kvalme og mavesmerter), kan gøre dig føle værre. Også folk, der har Crohns sygdom, som er i stand til at håndtere stress godt er mindre tilbøjelige til at blive deprimeret, hvilket gør deres sygdom management meget lettere. Som alle lever med Crohns allerede ved, at have en kronisk sygdom forstyrre dit liv på måder, som mange mennesker ikke forstår - nogle gange kan det føles som du rider en følelsesmæssig rutschebane. Det er sagt, er det afgørende at have en støtteordning på plads - mennesker i dit liv, som du kan regne med at hjælpe dig ud, når du ikke føler dig godt og / eller en støtte gruppe, der forstår præcis, hvad du går igennem. Du kan også overveje at søge professionel hjælp fra en psykolog eller psykiater.

8.. Rygestop: Folk, der har Crohns sygdom og røg er mere tilbøjelige til at have en gentagelse af Crohns efter operation og kan kræve mere aggressiv behandling med lægemidlet. Så hvis du har brug for en anden grund til at stoppe med at ryge, skal du tilføje dette til den lange liste!

9.. Drik alkohol i moderate: Der er ingen direkte beviser for, at drikke alkohol gør sygdommen handle op. Men fordi alkohol er forbundet med gastrointestinale gener, er det altid klogt at drikke kun i moderate mængder. Desuden kan alkohol forstyrre visse medicin du tager - altid tjekke med din læge, hvis du har nogen bekymringer.

10.. Lær at lave mad: At lære at forberede sikker, sund, lækker mad er en uvurderlig evne. Prøv mine personlige opskrifter, investere i et par nye kogebøger, og / eller tage en klasse. I sidste ende vil lave mad til dig selv og din familie dramatisk øge dit samlede ernæring - plus, kan det spare dig for en masse penge!