Evb2

10 højt blodtryk risikofaktorer, du bør vide om

Alle kan udvikle hypertension, men visse faktorer kan øge dine odds for at blive diagnosticeret med forhøjet blodtryk. Lær hvad man skal holde øje med.

Det anslås, at en tredjedel af alle europæere har forhøjet blodtryk eller hypertension, og mange af dem ikke engang ved, at de har det. Forstå din risiko for at udvikle forhøjet blodtryk er et vigtigt redskab for hypertension forebyggelse. Hvis du kender din hypertension risiko, kan du tage skridt til at mindske dine chancer for at få et hjerteanfald, hjertesygdomme eller et slagtilfælde.

"Disse sygdomme er stort set forebygges," siger David Meyerson, MD, JD, direktør for Cardiology Høring Services på Johns Hopkins Bayview Medical Center i Baltimore, Maryland, og nationale talsmand for European Heart Association. Dr. Meyerson siger, at nøglen til at forebygge forhøjet blodtryk sygdomme er at holde styr på dine personlige risikofaktorer og dit blodtryk numre.

Vurdere din hypertension risiko

Følgende faktorer kan øge din risiko for at udvikle hypertension:

  • Slægtshistorie. Hvis en af dine forældre, søskende eller andre nære blodsbeslægtede har forhøjet blodtryk, er du en øget risiko for at udvikle det. Når du overvejer din hypertension risiko Meyerson siger, at det er vigtigt at spørge dig selv: "Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra?" Hvis folk i din familie har en historie af hjerteanfald, slagtilfælde, nyresygdom eller diabetes, er der en god chance for, at historien kan gentage sig, siger han.
  • Prehypertension. Folk, der har været diagnosticeret med prehypertension, hvilket er, når blodtrykket er i intervallet 120-139/80-89 millimeter kviksølv (mmHg), er i høj risiko for senere at udvikle altfavnende hypertension.
  • Ældre kvinder. Blodkar bliver mindre fleksibel over tid, så oddsene for at have højt blodtryk stigning som du alder. Begyndende ved 65 år, er kvinder i større risiko end mænd for at udvikle forhøjet blodtryk.
  • Yngre mænd. Højt blodtryk påvirker betydeligt flere mænd under 45 år end kvinder i samme aldersgruppe.
  • Race. Hypertension tendens til at forekomme tidligere i livet og være mere almindelige og mere alvorlig i afrikansk-europæiske mænd og kvinder end hos kaukasiere og mexicansk-europæere.
  • En stillesiddende livsstil. Regelmæssig motion hjælper med at kontrollere blodtrykket, så folk, der er inaktive, er mere tilbøjelige til at have forhøjet blodtryk.
  • En usund kost. En kost med højt indhold af kalorier, fedt og sukker kan medføre, at du tager på i vægt og udvikle hypertension. Tidskrævende for meget salt har også været forbundet med forhøjet blodtryk i mennesker, der er salt følsomme.
  • At være overvægtige eller fede. Folk, der har et body mass index, eller BMI (et mål for vægt i forhold til højde), på 25 eller højere er mere sandsynligt end folk, der vejer mindre at have højt blodtryk.
  • Overdreven alkoholforbrug. Drinking mere end én eller to alkoholiske drikkevarer om dagen har været forbundet med dramatiske stigninger i blodtrykket.
  • Præ-eksisterende sundhedsspørgsmål. Nyreproblemer, binyre tumorer, strukturelle problemer med aorta og forsnævrede arterier kan føre til sekundær højt blodtryk, hvilket er, når højt blodtryk forårsaget af en anden helbredstilstand.

Tal med din læge om din individuelle hypertension risiko. Han eller hun kan overvåge dit blodtryk regelmæssigt og foreslå sund livsstil ændringer for at holde dit blodtryk under kontrol.

Retur til Hypertension bevidsthed center.