Evb2

Ved hjælp af en fødevare dagbog for at administrere din Crohns

Opmærksom på de fødevarer, du spiser er vigtigt, når du har Crohns sygdom. En fødevare dagbog kan hjælpe dig med at finde ud af hvad der udløser din Crohns symptomer - så afhente din pen og begynde at skrive.

Din kost forårsager ikke Crohns sygdom og ændre, hvad du spiser kan ikke helbrede den betingelse, men at holde en fødevare dagbog kan hjælpe dig korrelere din Crohns symptomer på de fødevarer, du spiser, og identificere de værste syndere - og undgå dem.

Crohns sygdom er en inflammatorisk tarmsygdom, der påvirker fordøjelsessystemet. Betændelse i tyndtarmen er kendetegnende for Crohns sygdom, hvilket reducerer evnen til at nedbryde fødevarer og absorbere næringsstoffer. Resultatet? Alvorlig diarré og fejlernæring.

Der er ingen universel liste over fødevarer, der udløser Crohns symptomer eller et sæt Crohns kost at følge - du er nødt til at afdække dine individuelle udløser og skabe din egen, personlige liste. En fødevare dagbog er præcis det værktøj, du har brug for at gøre det.

Hvad at spore i din mad dagbog

Holde en fødevare dagbog kan hjælpe dig med at lokalisere bestemte fødevarer, der forværrer din Crohns symptomer. Her er nogle tips om, hvad der skal optages i din mad dagbog til at hjælpe dig med at få bedre kontrol over din Crohns symptomer:

  • Skriv om detaljerne i alt, hvad du spiser Log alle måltider, snacks, drikkevarer, sider, og endda krydderier -. Glem ikke salatdressing, mayonnaise på din sandwich, den håndfuld slik fra stash i dit skrivebord, eller midt på eftermiddagen kaffe med fløde og sukker, at du havde som en pick-me-up.
  • Skriv ned, hvor meget du spiser. Måle og veje din mad til at bestemme portionsstørrelser. For eksempel, ikke bare notere ned "chicken", men snarere "5 ounce af skind kyllingebryst." Gør det samme for hver mad ved hvert måltid og i mellem - hver gang fødevarer går i munden, nedskrive nøjagtige målinger.
  • Optag hvornår og hvor ofte du spiser. Notere ned, hvad tid du spiste hvert måltid for at afgøre, om din tidsplan, kombineret med, hvor meget du spiser, er at gøre din Crohns symptomerne værre.
  • Log dine symptomer. Skriv ned, hver gang du oplever nogen Crohns symptomer. Liste over de specifikke symptomer, du havde, og hvor alvorlig de var, notere, hvor lang tid efter at have spist eller drukket de opstod.

Optag alt, hvad du spiser og drikker hver dag i mindst to uger at få den mest præcise billede af, hvordan maden bidrager til din Crohns symptomer.

Sådan bruger du din mad dagbog

Arbejd med din diætist eller læge til at gennemgå din mad dagbog og dine symptomer. Kig efter eventuelle tilbagevendende mønstre i din Crohns symptomer, der kunne være forbundet med mad. En diætist kan også analysere din mad dagbog for at sikre, at du får nok næringsstoffer og spise en bred vifte af sunde fødevarer, hvilket er meget vigtigt for Crohns patienter.

Er du gør alt, hvad du kan for at administrere din Crohns? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Efter at have identificeret de fødevarer og drikkevarer, som du har mistanke kunne være at gøre du føler dig værre, så prøv en afskaffelse kost. Dette indebærer at fjerne de elementer, du spiste på dage, hvor du havde en dårlig bout Crohns symptomer for at se, om symptomerne aftager. Hvis de gør, er det sandsynligt, at de er dine særlige udløse fødevarer - og nu har du et stærkt værktøj i forvaltningen af ​​din Crohns sygdom.

Det er også vigtigt at forstå, at din krop og dit Crohns sygdom kan ændre sig over tid, og fødevarer, der ikke bruges til at genere dig kan begynde skaber problemer. Hvis du opdager, at din Crohns symptomer pludselig blusser oftere bryder ud af din dagbog og begynde at holde en fødevare dagbog igen.

Selvom kontrollere din kost ikke vil tillade dig at helt styre din Crohns sygdom, kan det hjælpe med at forhindre opblussen og lade dig nyde flere symptom-fri dage.