Evb2

Vægttab kirurgi: at acceptere dit nye liv og legeme

Fedmekirurgi bringer store forandringer, og mange er følelsesladet. Følg disse tips til at tilpasse sig til den nye dig i sunde måder.

Efter vægttab kirurgi, kan patienterne opleve dramatiske transformationer - og ikke alle er nemme at få øje på. Da de kaste vægt og begynder at opleve livet som en tyndere person de ofte oplever, at de skal tilpasse sig til nogle ændringer, de aldrig forventet, ud over de forventede forandringer i deres kost-og motionsvaner. Nysgerrige spørgsmål, nye sociale interesser, et skiftende kropsbillede... alle kan tilbyde særlige udfordringer, muligheder og risici efter gastrisk bypass-operation. Følg disse tips til at lette overgangen til din nye krop og dit nye liv.

Øv at reagere på spørgsmål og komplimenter. Første omgang, kan det være svært at klare almindelige spørgsmål fra venner, kolleger og bekendte, såsom: "Hvordan gjorde du mister alt, vægt?" og "Har du arbejdet?" Selv: "Du ser fantastisk!" kan forårsage stress, hvis du ikke har tænkt over, hvad jeg skal sige. Beslutte, hvordan du gerne vil svare på disse spørgsmål og komplimenter (og andre kommentarer eller reaktioner du forventer) forud for tid, og praksis giver respons med en betroet ven eller endda foran spejlet, siger Anne Eshelman, ph.d., ABPP, klinisk-sundhed psykolog ved bariatriske-kirurgi programmet på Henry Ford Hospital i Detroit, Michigan. I sidste ende, er du nødt til at føle sig godt tilpas med din nye kropsbillede, før du kan forvente, at andre skal være. Denne tillid vil gøre overgangen lettere.

Plan for relationer til at være påvirket Livet efter fedmekirurgi kan være at forsøge, og nye kost-og motionsvaner kan påvirke den måde, du socialisere med eller forholde sig til visse familiemedlemmer eller venner -. Eller endda din ægtefælle. Forvent relationer til at stå over for disse udfordringer og til at undergå forandringer. Også bariatriske-kirurgi patienter ofte får selvtillid efter kaste en masse vægt, og det kan ændre de mangeårige dynamik et forhold. "Folk, der altid var underdanig, fordi deres vægt underminerede deres tillid kan pludselig komme ud af deres skaller," siger Eshelman ", og der kan være overraskende for deres partnere eller venner." Overveje at tale med dem, der er tættest på dig om sådanne spørgsmål, før operationen, hvis det er muligt.

Forvent positiv opmærksomhed, men holde et sundt perspektiv. Hurtigt tabe sig efter fedmekirurgi sender nogle mennesker i jagten på opmærksomhed, da de føler sig mere attraktive, end de nogensinde gjorde, da de var fede. Måske for første gang i deres liv, er de modtager positive reaktioner fra andre.

Julie, 46, fra Las Vegas, oplevet dette efter at hun havde vægttab kirurgi og tabte mere end 100 pounds. "Efter at tabe vægt, der for første gang i mit liv, jeg var" belle af bolden "og gik på udkig efter opmærksomhed," siger Julie (ikke hendes rigtige navn). Hun fandt den opmærksomhed hun aldrig fik præoperativ og at opmærksomheden førte til en udenomsægteskabelig affære. "På trods af at være gift med en fantastisk person, blev jeg kørt til helbrede såret tyk pige jeg havde været i 41 år." At healing, Julie siger, regerede hende. "På grund af de ændringer, jeg var ramt, handlede jeg overilet. Det er en af ​​mit livs største beklager."

Diskutere de fysiske og følelsesmæssige forandringer, der kommer efter vægttab kirurgi i en støttegruppe kan være nyttigt, siger Eshelman. Høring den indsigt i andre kan hjælpe bariatriske-kirurgi patienter genkende folk, der kan sabotere deres transformation og situationer, der kan blive følelsesmæssigt usundt. "En støtte gruppe kan hjælpe med at undervise mestringsstrategier samt hjælpe en patient udvikle sunde niveauer af selvværd og selvtillid efter vægttab," siger Eshelman.

Lær mere i Everyday Sundhed Kost og ernæring center.