Evb2

Udfordringerne i forvaltningen invers psoriasis

Find ud af hvordan terry di paolo klarer de smertefulde og til tider pinligt, aspekter af hans tilstand.

For Terry di Paolo, er psoriasis symptom management en daglig udfordring. "Med invers psoriasis, er svampeinfektion meget almindelig, "siger han. "Jeg indså, at jeg kæmpede ene eller det andet". Og have den omvendte psoriasis i hans lyske stillet særlige udfordringer. "Det er invaliderende for mig bare på grund af, hvor det er," siger di Paolo. "Det er en lidt skjult sygdom."

Til tider, hans psoriasissymptomer kan gøre simple opgaver, såsom gåture, vanskelig. "Jeg var en runner, men der er tidspunkter, hvor jeg ikke kan ned ad gaden," siger di Paolo. "My pungen og lysken kan dækkes i røde knopper, der er dybt kløende og smertefulde. Huden er revnet og blødning. "En anden udfordring er, hvordan man fortælle folk om en alvorlig helbredstilstand, når man ser sund.

Hemmeligheden til at leve med invers psoriasis, siger di Paolo, er at være din egen advokat. Han fandt en vellykket kombination af psoriasis medicin, der arbejder for at styre sin inverse psoriasis, og han er personligt forsker måder at forhindre hans flare-ups. "Jeg forventer ikke, at der er en kur," siger di Paolo. "Hvis A og B ikke virker, så prøv C. Oprettelse af en værktøjskasse af muligheder for dig selv er en god idé."

En ting han kender sikkert: Han skal hele tiden fugter hans hud. Han savnede en dag og begyndte at få en overstråling. En anden gang, han skar sin finger og huden omkring snittet udviklede psoriasis i to måneder.

For at håndtere sin daglige udfordring at holde sin inverse psoriasis i skak, di Paolo bruger en kombination af en over-the-counter anti-svampe og en hydrocortison creme samt fugtighedscreme for at holde sin hud sund. Han har også lært, hvordan man håndterer dårlige nødblus. "I værste fald bare jeg ikke gå [om en tur] eller jeg må bruge vaseline," siger di Paolo. En del af di Paolos psoriasis symptom management omfatter også at tage kosttilskud. "Jeg gør vitamin behandling: zink, B3, B12, C, selen og omega-3," siger di Paolo.

Og selvom han ikke kan være så aktiv som han plejede at være, at han stadig forsøger at gøre, hvad han kan, når han ikke at have nødblus. "Efter at have det rigtigt, hvor det er gør det sværere at køre som jeg plejede," siger di Paolo, "men jeg for nylig gjorde en fem-mile race."

Finde psoriasis support online

Di Paolo har konstateret, at læse om andre mennesker, der har psoriasis er yderst hjælpsomme. "Jeg følte det var en følelsesmæssig afløb ikke er i stand til at fortælle folk om min invers psoriasis", siger di Paolo. "Så jeg fandt National Psoriasis Foundation hjemmeside og dens nyttige oplysninger. Jeg ville ikke have vidst, hvad de skal gøre eller hvordan man kan styre min tilstand. Jeg kunne læse om, hvad tingene havde virket. Og for første gang mødte jeg folk, der havde, hvad jeg havde og vidste, hvad jeg gik igennem. "

Finde andre med invers psoriasis har hjulpet di Paolo føler sig mindre isolerede. "Det er ensom. Det er følelsesmæssigt bærer på dig, "siger han. "The online community har været den ene ting, der brød igennem det."

Hvad di paolo ønsker folk vidste om invers psoriasis

Næsten universelt, der lever med psoriasis siger, de ønsker, at offentligheden var mere bevidste om psoriasis. Inverse psoriasis i særdeleshed er ofte ikke så indlysende, som andre former for psoriasis, som kan gøre det sværere for folk at vide, når nogen har det. "Jeg synes sundere end de fleste, og jeg ser ung," siger di Paolo. "Men hvis jeg har en dårlig dag, det gør ondt." Desuden, siger han, "Folk har brug for at vide, at psoriasis ikke er mere smitsom end acne."

Lær mere i Everyday Health Psoriasis center.
Læs Howard Changs Psoriasis blog.