Evb2

Typer af bipolar lidelse

Læger separate bipolar lidelse i flere klassifikationer efter længden, frekvens og symptom mønstre af maniske og depressive episoder. Lær om de nuancer, der afgør en bestemt bipolar lidelse diagnose.

Bipolar lidelse påvirker mere end tre millioner europæere - men det er ikke det samme for alle. Bipolar er opdelt i forskellige typer, herunder bipolar lidelse og bipolar II lidelse, afhængigt af hvor længe episoder sidst, hvor ofte de forekommer, og mønstret med bipolar symptomer. Din læge kan bruge disse oplysninger til at foretage en bipolar lidelse diagnose og bestemme hvordan man bedst behandler din tilstand.

Typer af bipolar lidelse

Der er fire beskrevne typer af bipolar lidelse:

  • Bipolar lidelse. Også kendt som manisk depression, er bipolar lidelse diagnosticeret, når en person har haft mindst én episode af ekstrem mani eller blandet mani (symptomer på både mani og depression forekomme på samme dag, og dette mønster varer mindst en uge), og en eller flere episoder med major depression. De maniske symptomer på bipolar lidelse kan være så alvorlige, at indlæggelse kan være påkrævet.
  • Bipolar II lidelse. Mennesker med bipolar II lidelse typisk opleve en mildere form for mani, kaldet hypomani. Symptomer på hypomani er ikke så ekstreme som dem fuldgyldigt mani. Mennesker med hypomani kan føle meget energisk og produktiv, men ikke indse, at de handler unormalt, selvom andre mærke en forskel. I bipolar II lidelse, kun de fleste genkender og klager over depression.
  • Bipolar lidelse uspecificeret (bp-nos). Nogle mennesker har bipolar symptomer, der ikke opfylder kriterierne for bipolar I og bipolar II lidelse. Mens deres adfærd kan være unormal, de oplever kun et par af de typiske bipolære symptomer eller deres symptomer kan ikke vare så længe. I et sådant tilfælde, er bipolar lidelse diagnose BP-NOS.
  • Cyclothymic lidelse. Også kaldet cyclothymia, dette er en mildere form for bipolar lidelse, hvor en person har mange episoder med hypomani og mild depression i løbet af mindst to-årig periode.

Rapid-cykling bipolar lidelse

En person, der har fire eller flere episoder med major depression, mani, hypomani eller blandet mani inden en et-årig periode anses for at have hurtige cykling bipolar lidelse. Mennesker med hurtig cykling bipolar lidelse kan føle sig på toppen af ​​verden en dag og derefter falde ind i en dyb depression den næste. Deres humør kan ændre sig så hurtigt, at de kan opleve glæde og fortvivlelse inden for et par timer. Mange mennesker med hurtig cykling bipolar lidelse fortæller, at de føler som om de er på en følelsesmæssig rutschebane.

Hurtig cykling kan opstå med enhver form for bipolar lidelse, men det er mere almindeligt i bipolar II lidelse, siger Jeffrey Rakofsky, MD, en associeret i afdelingen for psykiatri og adfærdsmæssige videnskaber på Emory University School of Medicine i Atlanta. "Det er mere almindeligt hos kvinder og kan være relateret til thyreoideastatus, og det er mere sandsynligt at blive set blandt patienter, der bruger antidepressiva og misbrug stoffer." Hurtig cykling er normalt midlertidig, selv om nogle mennesker, hvis de ikke behandles korrekt, kan opleve det på ubestemt tid.

Bipolar lidelse diagnose: at få hjælp

Den første - og ofte sværeste - skridt mod følelsen bedre, er at erkende, at der er noget galt og bede om hjælp. Bipolar lidelse symptomer, når venstre ubehandlet, normalt blive værre. Diskutere alle dine bipolar symptomer med din læge vil hjælpe dig få en korrekt diagnose og den rigtige behandling.