Evb2

Top fem kolesterolsænkende fødevarer

Et par enkle ændringer i, hvad du spiser kan have en stor indvirkning på dit kolesteroltal.

Du ved, du ikke gør dit helbred en tjeneste ved at hengive sig stegte fødevarer eller fedt kød - men at spise de rigtige typer af fødevarer kan faktisk medvirke til at sænke dit kolesteroltal. Faktisk spiller kosten en afgørende rolle bidrage til at forebygge hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde: Ifølge data fra det amerikanske National Institute of Health, 25 procent af dit kolesterol kommer fra din kost, og resten er fremstillet af kroppen.

Er du gør alt, hvad du kan for at styre dit hjerte tilstand? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Ifølge Samantha Heller, MS, RD, tidligere en klinisk diætist på New York University Langone Medical Center og vært for et live show på Sirius Satellite station LÆGE Radio, for at sænke højt kolesteroltal, er du nødt til at reducere dit indtag af dårlige fedtstoffer, bremse din brug af salt og højt natrium fødevarer og begrænse eller stoppe med at drikke sukkersødede drikkevarer.

Når du reducere dit indtag af disse fødevarer, Heller foreslår fokus på følgende fem kolesterolsænkende fødevarer for at hjælpe med at reducere din risiko for hjertesygdomme:

1.. Spis frugt og grønt

Fyldt med vitaminer, mineraler, sunde plantekemikalier kaldet fytokemikalier og antioxidanter, grøntsager hjælper med at bekæmpe low-density lipoprotein (LDL eller "dårlige" kolesterol), der kan føre til ophobning af plak i arterierne, en væsentlig risikofaktor for hjerte sygdom, hjerteanfald og slagtilfælde. Spis en bred vifte af grøntsager hver uge for at få den fulde vifte af sundhedsmæssige fordele, de har at tilbyde. Frugt er fremragende kilder til sunde fytokemikalier, antioxidanter og fibre, også.

2.. Vælg sunde fedtstoffer

Ikke alle fedtstoffer er dårlige. Du har brug for de gode, som omfatter oliven, raps, hør, valnød, jordnød, og sesam olier. Disse olier hjælper med at bekæmpe intern inflammation, forbedre kolesteroltallet, styrke immunsystemet, og holde din hjerne og centralnervesystemet sundt.

European Heart Association foreslår at holde dit fedt indtag til mellem 25 procent og 35 procent af din samlede kalorier hver dag. Hold mættet fedt til mindre end 7 procent og forbruget af transfedtsyrer bør begrænses til mindre end 1 procent af dine kalorier hver dag.

3.. Spis masser af fibre

Spise fødevarer med højt fiberindhold, såsom byg, havregryn og æbler, som indeholder opløselige fibre som hjælper binder kolesterol i mavetarmkanalen og bære den ud af kroppen. Lav disse fødevarer en fast del af din kost.

Mens havregryn og æbler er velkendte fødevarer er ikke alle vant til at spise byg. Prøv at erstatte byg pilaf for ris. Byg tilføjer en sej, nøddeagtig smag side parabol til måltiderne, og kan medvirke til at reducere dit kolesteroltal. Tjek Everyday sundhed opskriften indeks og søge efter byg opskrifter.

4.. Go nuts for nødder

Spises med måde, kan visse nødder, såsom valnødder, mandler og peanuts, hjælpe til at sænke dårlige kolesterol. Nødder indeholder sunde fedtstoffer og antioxidanter, der kan holde dit hjerte-kar-system sundt.

Hver uge skal du medtage 04:57 portioner af nødder. En servering af nødder er normalt omkring en tredjedel af en kop. Men sørg for at holde strenge styr på hvor meget du spiser, fordi nødder er også høj i kalorier. Også vælge usaltede nødder når det er muligt.

5.. Bønner er godt for dit hjerte

Alle udvalg af bønner, såsom nyre, kikærter (garbanzos), linser, flækærter, sortøjede ærter og hvide bønner, er høj i antioxidanter og fiber, og kan hjælpe med at forbedre dit kolesteroltal profil.

Kød og kolesterol

Animalsk fedt er en stor årsag til forhøjet kolesteroltal, men ikke alt kød er dårligt for dig. Her er nogle tips til at huske på, når madlavning og spisning kød:

  • Vælg magert kød med minimal synligt fedt og stege i stedet steger kødet.
  • Når det kommer til fjerkræ, spise kylling eller kalkun i stedet gås eller and, som er højt indhold af fedt. Fjern skindet før tilberedning, og hvis ikke før tilberedning, i det mindste før du spiser.
  • Begræns forarbejdet kød, såsom bologna, pølse og hotdogs, fordi de er ofte højt indhold af fedt og natrium.
  • Indmad af alle slags bør spises kun lejlighedsvis, fordi de er ekstremt høj i kolesterol.
  • Spise to portioner fisk om ugen, helst en olieagtig slags, såsom laks eller ørred.

Kombineret med motion og andre livsstilsændringer, kan en sund kost gør underværker for kolesteroltal. Ved at inkorporere disse sund-kost tips ind i din daglige rutine, kan du reducere dit kolesteroltal og holde din vægt i skak.