Evb2

Tiny hørfrø har store fordele

Tilføjelse hørfrø til de fødevarer, du spiser regelmæssigt kan forbedre dit hjerte sundhed og fordøjelsessystemet. Det kan også hjælpe med at kontrollere din vægt og bekæmpe kræft.

For noget så lille, har hørfrø store fordele. Nylige undersøgelser har vist, at hørfrø, der er kendt for verden i tusinder af år, kan støtte i at sænke kolesterol, stabiliserende blodsukker, reducere knogletab, fremme vægttab, øget immunitet, og bekæmpelsen af ​​kræft, siger klinisk diætist Stella Metsovas af Laguna Beach, Calif

Hørfrø er høj i:

 • Vitaminer og mineraler, herunder de fleste af B-vitaminer, magnesium og mangan
 • Fiber, både opløselige og uopløselige
 • Fytokemikalier, herunder mange kraftfulde antioxidanter såsom lignaner. I virkeligheden, fordi det er en plante hørfrø er en af ​​de bedste kilder til lignaner rundt, Metsovas siger.
 • Omega-3 fedtsyrer, nøglen til at bekæmpe inflammation. Hørfrø er en mega-kilde af anlægget version af omega-3 kaldet alpha-linolensyre (ALA). Hørfrøolie er omkring 50 procent ALA - fem gange mere end valnød olie eller raps olie, som er de næsthøjeste kilder ALA.

Hørfrø fordele

Hørfrø kan:

 • Lavere kolesterol i blodet og blodsukkerniveauet. De opløselige fibre i hørfrø har vist sig at sænke kolesterol, hjælpe med at forhindre opbygning af plak, som kan tilstoppe arterierne og føre til forhøjet blodtryk, slagtilfælde eller hjerteanfald. Fiber er også menes at sænke blodsukkeret, hvilket er vigtigt for folk, der har type 2-diabetes.
 • Reducere knogletab. En undersøgelse af diabetiske rotter viste en forsinkelse i knogletab efter at de blev fodret hørfrø, takket være sin koncentration af fedtsyrer.
 • Hjælp til vægtkontrol. Hør udvider sig, når det indtages, så du føler fyldigere. Du måske ønsker at tage hør 30 minutter før måltider for at kontrollere din appetit.
 • Forbedre fordøjelsessystemet sundhed. Den fiber i hørfrø kan hjælpe med at lindre forstoppelse og gøre dig mere regelmæssige.
 • Øge immunitet. ALA har vist sig at nedsætte inflammation, hvilket giver dit immunsystem til at fungere bedre. Indledende forskning viser, at hørfrø kan hjælpe med at lindre autoimmune og inflammatoriske sygdomme, såsom rheumatoid arthritis, psoriasis og lupus.
 • Bekæmpe kræft. Undersøgelser viser, at hørfrø kan have en rolle i bekæmpelse af kræft, især tyktarmen og brystkræft. Ydelsen er baseret på den høje koncentration af lignaner, som menes at hæmme tumorvækst.

Hørfrø advarer

Metsovas siger, at trods alle de gode forskning om hørfrø fordele, falske påstande om hørfrø findes, og mere forskning er nødvendig. Hun mener også, at fiskeolie, og omega-3 fedtsyrer, er mere fordelagtig. "Selvom jeg holder hørfrø i høj henseende, når det kommer til fiber og kolon sundhed, tror jeg ikke vegetabilske kilder til omega-3 fedtsyrer er så gavnligt som fiskeolier," siger hun.

Der er andre advarsler. "Folk, der har inflammatoriske tarm betingelser, som Crohns sygdom, bør undgå hørfrø på grund af deres afførende," siger Metsovas. Kvinder, der er gravide, og mødre, der ammer, bør ikke indtage jorden hørfrø enten. Undersøgelser viser også, at kvinder, der har emner som fibromer, endometriose og polycystisk ovarie sygdom ikke bør spise hørfrø. Og, Metsovas tilføjer, mænd, der har en øget risiko for prostatakræft bør undgå ALA. Hvis du tager medicin, tjekke med din læge, før du tilføjer hør til din kost.

Køber og bruger hørfrø

Dyrkes i Centralasien, Nord-Europa, og Europa, der hør findes på hylderne i mange konventionelle og helsekost butikker som jorden hørfrø, som hele frø eller hørfrøolie. Hørfrøolie kommer fra kold-presning af hørfrø. Hørfrøolie er tilgængelig som økologisk eller konventionel. Forskellen er den måde hør dyrkes. Hørfrøolie - fedt del af planten - er rigere i ALA end hele hørfrø.

Metsovas foreslår at købe det hele, så slibe det, før du bruger det. "Fordi hør er et frø, der indeholder fedt, at købe et produkt, der allerede er jorden kunne gøre det fedt tilbøjelige til oxidation," siger hun. Du kan nemt male det i en kaffemølle, foodprocessor eller blender, og beslutte om groft eller fint - det er et spørgsmål om præference (selv om de fleste opskrifter kræver det at være fintmalet). Opbevares ved stuetemperatur, bør hele hørfrø vare mere end et år. Ground hørfrø bør holdes i en lufttæt beholder i køleskabet, og det skulle være godt for omkring 90 dage.

For de fleste raske voksne, anbefaler Metsovas 1 spiseskefuld om dagen, og ikke mere end ¼ teskefuld om dagen for børn. Fordi hørfrø har et højt fiberindhold, når du tilføjer den til din kost, skal du starte med små mængder og øge det langsomt. En spiseskefuld knust hørfrø har omkring 36 kalorier, mens en spiseskefuld hel hørfrø har omkring 50 kalorier.

Hvordan du får mere hørfrø i din kost

Hørfrø har en lys, nøddeagtig smag. Her er nogle måder at tilføje det til de fødevarer, du allerede spiser og nyde:

 • Drys hørfrø på din kolde korn eller hot havregryn til morgenmad.
 • Tilføj en teskefuld knust hørfrø til sennep eller mayonnaise, som du spredes på din sandwich til frokost.
 • Blend hørfrø i juice eller smoothies.
 • Drys på salater eller i supper.
 • Bland en spiseskefuld knust hørfrø i din yoghurt.
 • Tilføj hør til tomatsaucer eller gryderetter.
 • Tilføj hørfrø til frikadeller eller farsbrød.

Hørfrø er en fantastisk måde at få fiber og vigtige næringsstoffer i din kost. Eksperimenter med det i dine yndlingsopskrifter at øge deres ernæring profil.