Evb2

Tegnene på lavt testosteron

Forståelse af de tegn og symptomer på lavt testosteron vil hjælpe dig med at beslutte, om du skal blive testet og behandlet.

Ifølge Det Europæiske Diabetes Association, kan så mange som 13 millioner mænd i Europa er lavt testosteronniveau - og mere end 90 procent af dem er ikke at blive behandlet. Blandt de mænd, nogle 70 procent angiver at have problemer med at opretholde erektion en tilstand kaldet erektil dysfunktion, og 63 procent angiver at have en lav sexlyst.

Testosteron er et steroid hormon, der hjælper med at regulere udviklingen af ​​sæd, vedligeholde muskelmasse, og øge energi. Både mænd og kvinder har det, men mænd producerer omkring ti gange mere af det end kvinder. Lavt testosteron er også kendt som androgen mangel syndrom, androgen er betegnelsen for det mandlige kønshormon og testosteron er det vigtigste kønshormon for mænd.

Er lavt testosteron normalt i ældre mænd?

Testosteron niveauet falder naturligt som mænd alder, svarende til et fald af det kvindelige hormon østrogen hos kvinder. Dette fald i testosteron og symptomerne det forårsager er undertiden blevet omtalt som "mandlige overgangsalder". Den gradvise fald i testosteron på grund af aldring kan medføre, at du har mindre hyppige erektioner og en nedsat lyst til sex, men det er ikke normalt for aldrende mænd helt mister interessen for sex.

Ud over at forårsage erektil dysfunktion og en formindsket sexlyst kan lavt testosteron også påvirke din muskelstyrke, humør og energi niveau. Da lavt testosteron kan også være på grund af sygdom, tilskadekomst, narkotika og visse former for kræft, er det vigtigt for mænd i alle aldre til at kende de advarselstegn og symptomer på lavt testosteron.

Symptomer på lavt testosteron

Ifølge retningslinjerne fra Endocrine Society (en faglig organisation for læger, der forske og behandle hormonelle sygdomme), kan lavt testosteron blive diagnosticeret i en voksen mand, hvis manden har både advarsels symptomer og tegn på lavt testosteron.

Tegn og symptomer på lavt testosteron omfatter:

  • Nedsat sexlyst
  • Erektil dysfunktion
  • Reduceret energi niveau
  • Reduceret styrke og udholdenhed niveauer
  • Søvnproblemer
  • Følelsesmæssige problemer, herunder tristhed, irritabilitet, koncentrationsbesvær og depression
  • Øget bryst størrelse og ømhed
  • Fald i mængden af ​​hår på kroppen
  • Nedsat penis eller testikel størrelse
  • Tab af muskelmasse

Hvis din læge har mistanke om, at din testosteron-niveau er lavt, kan en blodprøve gøres for at måle dit testosteron-niveau. Testosteron substitutionsterapi kan lindre mange af de tegn og symptomer på lavt testosteron. (Tager testosteron uden en diagnose af lavt testosteron blot for at øge din sexlyst, styrke, energi eller sportslige præstationer, eller at forsøge at forhindre aldring kan være farligt for dit helbred.)

Hvis du tror, ​​du måske har lavt testosteron, så spørg din læge om androgenmangel i Aging Male (ADAM) spørgeskema eller Seksuel Sundhed Inventory for mænd (SHIM) spørgeskema. Dine svar på disse spørgeskemaer kan hjælpe dig og din læge beslutte, om du skal have dit testosteron-niveau kontrolleres.

En diagnose af lavt testosteron omfatter at tage en komplet sygehistorie og har en fysisk eksamen samt laboratorieundersøgelser for at bekræfte diagnosen. Din læge vil sørge for din lavt testosteron er ikke forårsaget af medicin du tager eller af en sygdom eller en tilstand, der skal behandles. Hvis du og din læge beslutte, at du skal prøve medicin til behandling af lavt testosteron, så husk at en sund livsstil, herunder en sund vægt, ikke at ryge, begrænset alkohol og regelmæssig motion er også vigtigt for at forvalte testosteron niveauer.