Evb2

Tænk håbe, ikke sorg

I kølvandet på Steve Jobs 'død, mener journalist, foredragsholder og carepages blogger lori håb om, at kræftpatienter og kære bør fokusere på det positive.

Verden græder for Steve Jobs. Jeg sørger over dette tab, plus en anden - nemlig min far, som ville være fyldt 85 i dag havde hans liv ikke er blevet stjålet af leukæmi sidste år. Men hvad du vil læse her, er ikke ord af sorg, men af ​​håb - for havearbejde i regnen - at skabe måder at fremme sikkerhed, varme og frugtbarhed midt i et regnskyl.

Men først, hvad denne ting kaldet "håb", som siges at have vinger og foråret evigt? Ligegyldigt hvor modstandsdygtig synes det, kan håb let bulet, stiplet, eller ødelagt af faktorer uden for vores kontrol. For folk som mig og legioner af andre, der har haft kræft, hørt, at en offentlig figur er død af sygdommen kan ramme terror i os, ved uomtvisteligt minde os om, at uanset hvor talentfuld, succesrig, godhjertet, tilsyneladende sunde, unge, eller velhavende vi er, kan kræft dræbe os.

Selvom jeg overlevede min første anfald af kræft mere end ni år siden, og ved, at mere end halvdelen af ​​alle kræft overlevende gå på at leve et langt liv og dø af noget andet end kræft, og selvom jeg har forsket, studeret, og skrevet om kræft siden 2003 hørt om Jobs død, især på tærskelen til min fars fødselsdag, fordoblet mig over. Sådanne nyheder kan straks transportere nogen overlevende tilbage til traume for kræft, kørsel en pæl gennem hjertet af håb.

Hvordan kan vi genoplive det, som er så afgørende for ikke blot at mennesker med kræft, og dem, der elsker dem, men for os alle? Hvordan kan vi genskabe tro og forventning om, at vi kan overleve, eller at tingene kan blive bedre, hvilket undersøgelser viser igen og igen kan stimulere endorfiner, forbedre immunsystemets funktion, endda gøre placebo effektive?

Et akronym jeg oprettet, håbet CARD, viser vejen til at håbe, når overskrifter, medicinsk information, eller velmenende men ofte clueless venner sige eller gøre ting, der synker ånder en person med kræft:

H umor - Talrige undersøgelser viser, at humor og latter opbygge håb. Se en komedie eller børn eller hvalpe på løn. Tag en latter yoga klasse.

O ULIGHEDER - Psykolog Anthony Scioli, ph.d., skriver, at håb er forankret i empowerment og personlig kontrol. Hvis en læge streger dit håb, få en second opinion, tage styre en vide, at der er næsten altid uudforsket valgmuligheder.

B ESKYTTELSE - Når nogen starter en kræft rædselshistorie, som kan knuse håbet, afbryde med, "Jeg kan lide at høre positive historier." Beskyt dig selv mod negative mennesker og nyheder.

E Mpathy - Hav medfølelse for dig selv og andre. Forstå, at de fleste mennesker buse ud af frygt eller uvidenhed, tilgiv dem, og du vil føle sig bedre. Seek empati og social støtte fra folk, der kan give det.

Hvis du er en ven eller elsket en af ​​en person med kræft, som du ønsker at støtte i de næste par dage, skal du ikke opdrage Jobs død. Hverken kræftpatienter eller efterladte, selv langsigtede dem, gerne høre om andre bukke under for sygdommen. Og selv om din første indskydelse kunne være at diskutere et emne, som du tror, ​​din ven vil forholde sig til, er din første indskydelse er ikke altid den bedste.

Sæt dig selv i din vens sko. Hvis billeder af et skelet-tynde Jobs bringer frygt i dig, forestille sig, hvad det vækker i dem, der kunne finde sig i hans sko.

Derefter trin tilbage i dine egne mere sikre og mere komfortable sko, og gå haven i regnen. En lidt vand ikke vil såre dig. Det er, hvad min far ville have fortalt mig at gøre.

Journalist og højttaler Lori Hope er forfatter til den nyligt udgivet, opdateret og udvidet Hjælp mig Levende: 20 ting mennesker med kræft ønsker du skal vide (tilgængelig fra Amazon.com ). En sundhedspleje advokat og ivrig gartner, hun bor i San Francisco Bay Area med sin menneskelige, hunde og katte familie.