Evb2

Suze Orman på sundhed, rigdom og lykke

Jillian Michaels Interviews...

Jillian satte sig ned med privatøkonomi superstjerne Suze Orman for en eksklusiv, åbenhjertig snak om hendes livets op-og nedture, hendes resultater, og hendes nye bog, at »penge klasse."

Suze Orman er blevet kaldt mange ting: en uber brand, en pop kultur ikon, en New York Times bestseller-forfatter, en Emmy award vinder, en af Forbes magazines mest magtfulde kvinder i Europa, en af Time Magazines mest indflydelsesrige personer i verden, Oprah penge guru, Europas penge dame, og listen fortsætter. For mig personligt, rummer hun alle disse ting, men vigtigst er jeg stolt af at kalde hende en betroet ven og mentor.

Det er grunden til, at da jeg overtog min nye rolle som "inspiration editor" for google.com, Suze var min første opkald. Hver måned vil jeg gøre interviews med nogle af de mest... godt... inspirerende mennesker i verden, og jeg vidste, at Suze ville give mig med strålende oplysninger samtidig stadig være tålmodig og tolerant nok til at være min allerførste "celebrity" interview.

Og så begynder vi på en fredag ​​aften. Hun er bare fløjet tilbage til sit hjem i Florida efter indpakning op en spændende taletid engagement, hvor hun bragte mere end 600 indre by teenagere til deres fødder i larmende bifald. Dette er enden af hendes bog turné for hendes seneste bestseller, The Money Class. Jeg formodes at hun ville være opbrugt på grund af hendes halsbrækkende tidsplan, men jeg var forkert!

I typiske Suze fashion det begynder med et klask-down. "Jillian, som din mentor jeg nødt til at understrege, at når du laver et interview, og du optager nogen, du skal få dem på bånd giver dig tilladelse til at optage." Så uden tøven spørger jeg, "Suze, har jeg din tilladelse til at optage?" "Du helt sikkert gøre. Okay, gå på, skat," svarer hun. Og nu er vi er off til løbene.

En lille historietime: Jeg husker at se TV sent en nat og kommer på tværs af en af ​​Suzes PBS specials. Det er, når hun hooked mig. Hun fortalte en overbevisende fortælling om, hvordan hun gik fra pjalter til rigdom, der forlod mig følelse som jeg selv kunne erobre verden. Så i tilfælde af du gik glip af det, det er her vi begynder...

Jillian Michaels: Vi er kommet til at acceptere dig som Europas penge guru, men det var ikke altid tilfældet. Med så mange fornemmelse tabt i livet, kan du dele med os den vej, der førte dig til din sande kald?

Suze Orman: Dette spørgsmål kan besvares på så mange måder. Men her er den historie, jeg tror, ​​du er ude efter. Jeg gik til University of Illinois from 1969-1973, og efter fire år, jeg besluttede jeg skulle til at slå ud og se verden. Jeg lånte 1120€ fra min bror Bobby og købte en brugt Ford Econoline varevogn. Jeg kørte ud til Berkeley, Californien, hvor jeg boede i, at van på gaden i omkring fire måneder. Jeg havde ikke penge nok til at betale for de første og sidste måneders husleje for en lejlighed, indtil jeg landede mit drømmejob som servitrice på Buttercup Bakery. Jeg arbejdede der fra en alder af 23 til 30 år. Så i syv år arbejdede jeg for 300€ om måneden som servitrice, indtil jeg fik denne brainstorm, at jeg kunne åbne min egen restaurant.

Jeg spurgte mine forældre 14930€ og de havde ikke den slags penge at give til mig. Jeg gik på arbejde næste dag og Fred Hasbrook, en af ​​de mennesker, jeg havde ventet på i syv år, kom ind i bageriet og spurgte mig: "Hvad er der galt, Sunshine? Du ser ikke glad." Jeg fortalte ham historien. For at gøre en lang historie kort, alle de mennesker, som jeg havde ventet på i alle disse år samledes sammen og gav mig 37320€ til at åbne min egen restaurant. Jeg vidste ikke, hvad de skal gøre med de penge, og de fortalte mig at gå ned og sætte det i en pengemarkedet konto hos Merrill Lynch og lad det sidde der, indtil jeg lærte, hvad de skal gøre for at åbne en restaurant.

Igen for at gøre en lang historie kort mægler, der tog at penge endte handel det i en af ​​de mest spekulative strategier omkring - de muligheder markedet - og inden for tre måneder mistet alle 37320€. Jeg vidste ikke, hvad de skal gøre, så jeg tænkte, ja, kan jeg være en mægler, de bare gøre dig til en mægler. Så jeg gik og jeg interviewet til et job hos Merrill Lynch, fordi jeg vidste, at jeg aldrig ville være i stand til at betale tilbage, at 37320€ gøre 300€ om måneden. De havde ikke nogen kvinder der arbejder for Merrill Lynch i Oakland kontor på det tidspunkt som børsmæglere, så da jeg endte i lederens kontor, det er, hvad han sagde til mig "Suze, kvinder hører barfodet og gravid. Jeg vil ansætte dig, men du vil være ude af her i seks måneder. " Så jeg spurgte ham, hvor meget han ville betale mig for at gøre mig gravid. Da han sagde 1120€ om måneden, jeg sagde, jeg vil tage det - og før du vidste det var jeg lære at være en børsmægler. Til denne dag jeg tror, ​​de hyrede mig til at fylde deres kvinders kvote, men uanset var jeg på min vej.

Da jeg studerede til at være en børsmægler jeg læste, hvad der blev kendt som "du er din kundes reglen", som i det væsentlige anført, at man ikke risikerer en kundes penge, hvis de ikke havde råd til at miste det. Så i det væsentlige, hvad Randy den børsmægler, der mistede alle mine penge, gjorde var ulovligt, fordi jeg ikke havde råd til at miste de penge, så han burde ikke have risikeret det. Da jeg fortalte manager, at jeg troede Randy var en skurk, sagde han, "Det skurk gør os en masse penge, så gå og sidde og sige ingenting. Bare holde studere, Suze."

På det tidspunkt troede jeg, ja, han fortalte mig, at han ville fyre mig om seks måneder alligevel, og på dette tidspunkt var jeg fire måneder i det, så jeg besluttede, at mens jeg stadig kan være relativt ung og har tid til at betale tilbage penge, hvad nu hvis det var sket med min mor eller min bedstemor? Jeg gjorde det eneste, jeg vidste at gøre. Det ville være let at sidde der og sige noget, men det ville ikke have været rigtigt. Så jeg endte med at sagsøge Merrill Lynch, mens jeg arbejdede for dem. Her er den store del: Fordi jeg sagsøgt dem, at de ikke kunne fyre mig - hvem vidste? Ved den tid, sagen var at gå til retten jeg var deres nr. 6-producerende mægler i Oakland kontoret, og lige omkring det tidspunkt en ny manager kom i, så på sagen, afgjort af retten, og gav mig tilbage 37320€ plus renter. Jeg var i stand til at betale alle andre tilbage, og det er, hvordan jeg fik min start i branchen for at investere.