Evb2

Styring colitis ulcerosa smerter

Styring smerten ved colitis ulcerosa betyder at være opmærksom på dine symptomer og spørge din læge om hjælp.

Smerter er ofte en af ​​de første tegn på colitis ulcerosa. Hvis du allerede har været diagnosticeret med colitis ulcerosa og oplever smerte, så tal med din læge. Det kunne være et tegn på at din medicin ikke fungerer så godt som de burde være.

Colitis ulcerosa forårsager betændelse i tyktarm og tyndtarm, som kan være smertefulde. Medicin arbejde at kontrollere og reducere inflammation, hvorved smerte forbundet med colitis ulcerosa.

Hvis din medicin ikke fungerer korrekt, kan løsningen være at prøve en anden type. Trial and error proces kan være frustrerende til tider, da der er ingen måde at forudsige hvilket lægemiddel der vil virke bedst for dig. Men jo før du kommer i gang, jo hurtigere kan du finde lindring.

Colitis ulcerosa smerter: hvordan man kan beskrive smerten
Ikke to mennesker oplever colitis ulcerosa smerte på samme måde. Det kan være svært at forklare din læge den type smerter du føler, fordi smerten er en personlig og subjektive tilstand. Men at holde et skriftligt referat af din smerte i en colitis symptom dagbog kan hjælpe dig kvantificere din oplevelse for din læge. Registrere følgende oplysninger:
  • Da smerten begyndte og sluttede
  • Hvor du følte smerten
  • Hvad du gør, når du bemærket den smerte, eller i de timer, før
  • Hvor alvorlig smerte var på en skala fra 1 til 10

Brug beskrivende ord til at beskrive den smerte, såsom kedelig, ømme, kramper, dunkende, eller piercing. Bring dine noter til din læge udnævnelse. Denne information vil hjælpe din læge forstå, hvad der foregår inde i din krop, og at fastslå årsagen til dine smerter. Finde ud af årsagen til smerten er det første skridt til effektivt at fjerne det.

Colitis ulcerosa smerter: coping og support
Ud over at arbejde med din læge for at finde en fysisk løsning til dine smerter, kan det være umagen værd at søge professionel og gensidig støtte, så godt.

Smerter og depression ofte går hånd i hånd. Din læge kan sætte dig i kontakt med psykiske fagfolk, der har erfaring med at arbejde med mennesker med colitis ulcerosa. I terapi kan man lære nye måder at tænke på smerte, plus andre mestringsstrategier.

Derudover overveje at deltage en colitis ulcerosa støtte gruppe. Gruppens medlemmer kan have praktiske tips til håndtering af smerter, eller de kan simpelthen tilbyde komfort ved at minde dig om, at du ikke er alene i din kamp.

Colitis ulcerosa: smertebehandling alternativer
Din kost og stress kan bidrage til den smerte du føler. Her er nogle livsstilsændringer og alternative smerte retsmidler, der har vist sig effektiv i mennesker med colitis ulcerosa.
  • Kost og ernæring: Nogle mennesker med colitis ulcerosa varsel opblussen efter at have spist visse fødevarer. En løsning kunne være at undgå disse problemområder fødevarer. Holde en fødevare dagbog kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke fødevarer forårsage smerte, og som du bedre kan tåle.
  • Afslapning og håndtering af stress: Stress kan forårsage colitis ulcerosa flare-ups. Motion, meditation og andre afspændingsteknikker, der reducerer effekten af ​​stress, kan også hjælpe med at kontrollere smerter forbundet med disse flare-ups.
  • Akupunktur: En undersøgelse på patienter med inflammatorisk tarmsygdom fandt, at akupunktur kan forbedre kvaliteten-of-life, herunder smertebehandling.

Hvis du lider af colitis ulcerosa smerte, den mest vigtige ting at gøre, er at fortælle din læge. Med oplysningerne fra din colitis symptom dagbog, kan din læge være bedre i stand til præcist at identificere de udløsende faktorer for din smerte og få dig følelsen bedre hurtigere.