Evb2

Styring af frygt efter en nyre kræftdiagnose

Lad ikke frygten lamme dig.

Som enhver kræftdiagnose, kan en diagnose af nyrekræft være en livsændrende begivenhed, efterlader en person fuld af frygt. Men det er vigtigt at komme til udtryk med din frygt og ikke forsinke behandlingen.

"Den første reaktion på at blive diagnosticeret med kræft er chok," siger Lorrin Koran, MD, professor emeritus i psykiatri og adfærdsmæssige videnskab ved Stanford University School of Medicine i Stanford, Californien "Du kan blive overvældet af frygt."

Frygt og angst er normale reaktioner efter en nyre kræftdiagnose. I første omgang kan disse følelser være så stærk, at du ikke selv ønsker at beskæftige sig med dem. "Jeg vidste ikke at tale med nogen. Jeg havde ikke lyst til at se nogen. Jeg bare låst mig væk og græd i to uger," siger nyrekræft patient Linda Malozi i Abingdon, Md

Nyrekræft: ansigt din frygt
Efter det første chok for at blive diagnosticeret med nyre kræft, kan din næste svar være benægtelse. "Benægtelse er en forsvarsmekanisme, men det kan have negative konsekvenser, hvis det holder dig fra at søge behandling," siger Dr. Koranen.

De fleste mennesker er i stand til at arbejde gennem benægtelse og håndtere deres frygt. "Den bedste måde at behandle disse følelser er at tale om dem," siger Koranen. "Udtryk din frygt og få det ud i det åbne, hvor du kan håndtere det."

Malozi tiltrådte en støtte gruppe, hvor hun kunne dele sine følelser med andre kræft overlevende. "Ingen andre ved, hvad det er ligesom," siger Malozi. Når du begynder at tale om nyrekræft med folk, der har nyrekræft, det bliver bedre, siger hun.

Nyrekræft: gribe
Lære om din kræft og begynder at behandle det kan også give dig en følelse af håb. "Man kan opleve, at mange af dine frygt var overdrevet," siger Koranen. "At vide hvad man kan forvente, og tage aktivt del i din behandling og nyttiggørelse kan hjælpe. Du kan føle en følelse af lettelse at gøre noget ved din nyrekræft."

Malozi, der blev diagnosticeret med et fremskredent nyrekræft, siger "Jeg har altid været en fighter. På et tidspunkt stoppede jeg ondt af mig selv og besluttede, at jeg ønskede at leve, og jeg var villig til at gøre noget."

Hun følte ikke, at hendes første lægehold tilbudt støtte, hun havde brug for, og til sidst gik andetsteds for behandling, som hun opfordrer alle til at gøre, hvis de er utilfredse med deres behandling team. "Få en second opinion, hvis [du] ikke føler sig trygge," siger hun. "Den største del af at komme af min frygt var at finde læger og sygeplejersker jeg havde tro i."

Nyrekræft: styre frygter hver dag
Din frygt måske ikke gå væk efter behandlingen. Mange nyrekræft overlevende lever med frygten for kræft kommer tilbage. "Jeg får stadig bange, når jeg er nødt til at gå tilbage til min checkups, selv efter flere år, men jeg har lært at leve med det," siger Malozi.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at administrere frygten:

  • Holde taler: Mange kræftoverlevere forbliver aktive i en støttegruppe. Malozi stadig taler med medpatienter fra hendes hospital støttegruppe.
  • Se din læge regelmæssigt: Hver nyre kræft overlevende har brug for regelmæssig opfølgning pleje. Hvis din kræft kommer tilbage, du ønsker at vide så hurtigt som muligt.
  • Opretholde en sund livsstil: Spis en sund kost, få masser af hvile og motion regelmæssigt. Der må ikke ryges. Husk, at den største risikofaktor for nyrekræft er rygning.
  • Håndtere stress: "Afslapning øvelser og meditation er fremragende måder at lindre stress og angst," siger Koranen.
  • Spørg om hjælp: Hvis du befinder dig følelse af angst, bange eller håbløs, og du kan ikke synes at bevæge sig fremad, kan du brug for professionel hjælp. Depression er almindelig hos mennesker med kræft. Det er ikke noget at skamme sig over, siger Koranen. Heldigvis kan depression behandles med medicin og terapi, så det er vigtigt at diskutere dine følelser med din læge, så du kan få behandlet. Tillade depression til at gå ubehandlet kan forstyrre din nyrekræft opsving.

Nyrekræft: find det positive
"Oplevelsen af ​​kræft kan føre til en større forståelse af, hvad der er vigtigt i dit liv," siger Koranen. "Folk kan tænke mindre om diset fremtid og mere om at maksimere kvaliteten af ​​deres hverdag."

"Jeg beder hele tiden for Gud om at hjælpe mig med min nyrekræft," siger Malozi. "Men jeg ved også, at jeg er nødt til at hjælpe mig selv."

Lær så meget du kan om din nyrekræft. Tal om dine følelser. Bliv involveret i din behandling, og forsøge at forblive positiv. Hvis du har svært ved at klare, tale med en professionel. Den bedste måde at styre din frygt er ved at leve med håb.