Evb2

Sprede ordet om kræft i æggestokkene

Det er den anden mest almindelige gynækologisk kræft, men mange kvinder er ikke klar over deres ovariecancer risiko.

Kvinder har regelmæssige mammografi, fordi de ved brystkræft er en risiko. De tjekke deres blodtryk og kolesteroltal, fordi de er opmærksomme på farerne ved hjertesygdomme. De kontrollerer deres hud og bruge solcreme, fordi de kender risikoen for hudkræft. Men hvad gør kvinderne egentlig om sundheden for deres æggestokke - og deres risiko for kræft i æggestokkene?

Kræft i æggestokkene kan være dødelig, er ofte fanget i et fremskredent stadium, og slår mange kvinder hvert år.

"Kræft i æggestokkene er den næsthyppigste gynækologisk malignitet - ca 21.650 nye tilfælde hvert år, med en anslået 15.500 dødsfald hvert år," siger William Edward Richards, MD, lektor og direktør for kvinders kræft på University of Cincinnati Barrett Cancer Center. "Det er den femte mest almindelige årsag til kræft død, og den mest almindelige årsag til gynækologisk kræft død."

Med disse skræmmende statistikker, bør flere kvinder skal stille spørgsmål om kræft i æggestokkene.

Kræft i æggestokkene bevidsthed: hvem der arbejder på det?

"De fleste kvinder er ikke klar over truslen om kræft i æggestokkene," siger Robin Cohen, medstifter af Sandy Rollman æggestokkene Cancer Foundation, som er en paraplyorganisation for kræft i æggestokkene National Alliance. "Mange af de paraplyorganisationer arbejder på lokalt plan at uddanne både kvinder og læger om de risici og symptomer på kræft i æggestokkene," siger Cohen.

Hvis kvinder ikke er klar over risikoen for kræft i æggestokkene, kan de ikke arbejde for at forhindre det, og de kan ikke arbejde for at få øje på de tegn og symptomer til at fange sygdommen tidligt. Jo tidligere fase af kræft på diagnosetidspunktet, jo bedre er prognosen.

Hvorfor ikke de fleste kvinder har kræft i æggestokkene bevidsthed? Der findes ingen pålidelige rutinemæssige screeningstest, der kan fange kræft i æggestokkene på dets tidligste stadier. Mange kvinder tror måske, at deres årlige gynækologisk eksamen og celleprøve vil fange kræft i æggestokkene. Men celleprøve egentlig kontrollerer for livmoderhalskræft, ikke æggestokkene. Og selvom din gynækolog kan udføre en årlig bækken eksamen at spotte abnormiteter med dine æggestokke, kan lægen ikke være i stand til at opdage en tumor, medmindre det er vokset meget store.

Mange organisationer er afsat til at hjælpe til at øge kræft i æggestokkene bevidsthed - både ved at gøre kvinderne mere bevidste og bevidste om deres risici og symptomer på sygdommen og ved at tilskynde læger til at diskutere det mere.

The National Kræft i æggestokkene Coalition har startet "Break the Silence" kampagne for at uddanne kvinder og opmuntre kvinder og deres læger til at diskutere kræft i æggestokkene. Diskussion dokumenter er blevet skabt for at hjælpe med at stimulere samtaler mellem læge og patient, og er tilgængelige på koalitionens hjemmeside.

Der er webcasts og radio annonceringer fremmer bevidsthed og æggestokkræft har endda sin egen måned proklameret af den amerikanske præsident, at få folk til at tale om det: September er æggestokkene Cancer Awareness Month.

Kræft i æggestokkene bevidsthed: hvad gør kvinder har brug for at vide?

Kvinder kan starte med at lære nogle af de grundlæggende statistikker og risikofaktorer for kræft i æggestokkene.

"The levetid risiko for at udvikle [den] sygdom i den almindelige befolkning er 1 i 70," siger Dr. Richards. "[Den] stærkeste kendte risikofaktor er familiens historie, som er til stede i 10 til 15 procent af kvinder, der udvikler kræft i æggestokkene. "

Kvinder bør også vide, at "forekomsten af ​​kræft i æggestokkene stiger med alderen, og sandsynligheden for, at et tilfælde af kræft i æggestokkene skyldes en genmutation er højere jo yngre patienten er, og falder med stigende alder ved diagnose," ifølge Richards.

Hvis kvinder har nogen bekymringer om symptomer eller risikofaktorer, de måtte have, bør de drøfte dem med deres læge, stille spørgsmål og lære så meget som de kan om kræft i æggestokkene.

"Det vigtigste ting om kræft i æggestokkene, at en kvinde skal vide er, som i lige nu, den bedste indikator for æggestokkene [kræft] er en kvinde selv," siger Cohen. "Der er ingen screeningstest og ingen kur mod kræft i æggestokkene. Kvinder bør lære at kende sig selv og lytte til deres krop. Ved at gøre dette, vil de vide, hvad der er usædvanligt for dem."

Og når du lære det grundlæggende og vigtigheden af ​​tidlig diagnose, sprede ordet og gøre din del for at hjælpe øge bevidstheden om kræft i æggestokkene.