Evb2

Spiseforstyrrelser påvirker også voksne

En dårlig kropsbillede og følelse som du har ingen kontrol over dit liv kan bidrage til en spiseforstyrrelse. Lære, hvorfor spiseforstyrrelser faktisk har meget lidt at gøre med fødevarer.

En spiseforstyrrelse er egentlig ikke om mad. De faktorer, der fører til en spiseforstyrrelse er komplekse. "Der kan være fysiologiske genetiske dispositioner for anoreksi og bulimi, og personlighed mønstre forbundet med dem," siger Martin Binks, ph.d., direktør for adfærdsmæssige sundhed forskning på Duke Kost og Fitness Center og assisterende professor ved Duke University Medical Center i Durham, NC Spiseforstyrrelser kan også være forårsaget af miljøet omkring mad, en person oplever vokser op, og ved deres tidlige forhold til det.

"En af de udbredte myter er, at vægttab slankekure fører til spiseforstyrrelser," tilføjer Binks, at bemærke, at der ikke er nogen videnskabelig dato støtter denne teori. "Bortset fra meget usundt restriktiv type slankekure kan føre til uordentlig adfærd."

Lær om de forskellige typer af spiseforstyrrelser og deres advarselsskilte.

Spiseforstyrrelser: anorexia nervosa

Sædvanligvis kaldet anoreksi, den mest bemærkelsesværdige tegn på denne spiseforstyrrelse er ekstreme vægttab. Så mange som 1 procent af kvinderne i Europa, menes at have anoreksi, det er langt mindre udbredt hos mænd. Binks bemærker, at vores samfunds urealistisk koncept, tynde lig smuk sikkert kan bidrage til anoreksi, som kan en familie historie af spiseforstyrrelse.

Mennesker med anoreksi:

 • Har kropsbillede misopfattelser - mange tror, ​​de er overvægtige, selv når de er groft undervægtige og har en overvældende frygt for vægtøgning eller være fedt
 • Kan holde op med menstruation
 • Alvorligt begrænse kalorier og / eller motion obsessively
 • Er besat med mad, vægt og kalorier

Spiseforstyrrelser: Bulimi

Sædvanligvis kaldet bulimi, dette spiseforstyrrelse indebærer et mønster af binging og udrensning - spise en masse mad, og derefter med vilje opkastning. Mellem 1 og 2 procent af unge kvinder har bulimi, og 80 procent af alle bulimics er kvinder.

Mennesker med bulimi:

 • Spis meget store mængder mad, ofte meget hurtigt
 • Opkast eller tage afføringsmidler for at undgå at tage på
 • Øvelse obsessively
 • Spiser meget lidt eller slet ikke mellem binges
 • Kan ligne de er på en normal kropsvægt
 • Lider GERD (gastroøsofageal refluks), ondt i halsen og beskadigede tænder fra opkastning

Spiseforstyrrelser: Binge Eating Disorder

Også kaldet overspisning eller kompulsiv spise, er denne spiseforstyrrelse karakteriseret ved at spise store mængder af fødevarer, uden udrensning. Op til 5 procent af befolkningen i Europa har binge eating disorder, mere end halvdelen af ​​dem er kvinder.

"Vi kender ikke meget om overspisning -. Der kan være fysiologiske prædisposition alt for restriktive slankekure kan øge binge spise, og gøre folk mere tilbøjelige til at binge," siger Binks. "Den største trigger for en binge er sult. Spise påfyldning fødevarer og få nok kalorier i løbet af dagen vil tage en stor luns ud af overspisning. People binge reaktion på følelser, og styring følelser hjælper også."

Mennesker med binge-spiseforstyrrelse:

 • Føle sig skyldig eller skamme sig om mængden af ​​mad, de spiser
 • Spis som en reaktion på følelser
 • Spis ekstremt hurtigt
 • Spise, når de er alene, og godt ud over det punkt af mæthed
 • Kan være overvægtige eller svært overvægtige, fordi de ikke følger en abefest med opkastning, afføringsmidler, overdreven slankekure eller motion som bulimics gør

Spiseforstyrrelser: uorganiseret spise

Langt mere almindelig og udbredt end spiseforstyrrelser, uorganiseret spise involverer en usædvanlig eller urolige forhold til mad, og kan omfatte enhver af adfærd af en spiseforstyrrelse, ligesom svær slankekure, binging eller opkastning. Og mens det ikke er så alvorlig som en spiseforstyrrelse, kan det sætte scenen for en.

Ikke meget forskning er blevet gjort på uorganiseret spise, men det kan spores tilbage til familiemæssige omstændigheder og en persons barndom miljø. "Hvis et barn kæmper med vægten, og du [moderselskabet] blive meget kontrollerende og meget restriktiv i den måde, du håndterer deres vægt problem, du lægger dem i risiko for uorganiseret spise senere," siger Binks.

Mennesker med uorganiseret spise:

 • Tanker om fødevarer, ligesom at tælle hver kalorie eller som vejer hver bid
 • Gå til yderligheder, fra restriktiv slankekure til binging
 • Bruger for meget tid på at tænke om mad
 • Ofte spiser i hemmelighed og skammer eller væmmes bagefter
 • Bekymre sig om vægt og kropsbillede

Spiseforstyrrelser: mangesidet behandling

Mens Binks siger, at det er vigtigt at få folk med spiseforstyrrelser tilbage til en sund kropsvægt og en sund måde at spise, det psykologiske aspekt af betingelsen er, hvad der skal løses. "Det handler om selvopfattelse," Binks forklarer. "Den tankegang, der fik patienten skal der være fokus for behandlingen."

Selvværd spørgsmål, depression og kulturelle idealer om skønhed, perfektion og være tynd kan alle bidrage til en spiseforstyrrelse eller usund besættelse med vægt og mad, og alle skal løses. Når den underliggende årsag til spiseforstyrrelse er forstået, kan den rette behandling planen begynde.

Behandling af en spiseforstyrrelse er en proces. Det kræver en kyndig sundhedspleje team og en omfattende strategi med terapi, rådgivning og eventuelt medicin som antidepressiva. Det er vigtigt at huske, at en spiseforstyrrelse ikke kun om vægt, men en langt større sundhedsproblem. Hvis du har mistanke om du har en spiseforstyrrelse, tale med din læge om den rigtige behandling program for dig.