Evb2

Slagtilfælde nyttiggørelse: hvordan familien kan hjælpe

Efter et slagtilfælde, ofte folk har brug for hjælp med opgaver store som små. Her er hvordan du kan pitche at gøre slagtilfælde nyttiggørelse mere vellykket.

I går din elskede var en dygtig person, der ikke har brug for hjælp med de daglige opgaver. Nu pludselig han eller hun er i en hospitalsseng, og du begge bliver fortalt om slagtilfælde.

Slagtilfælde patienter kan pludselig ikke være i stand til at brødføde sig selv, taler godt, gå på toilettet af sig selv, eller endda gå. Din elskede vil stå over for en lang vej slagtilfælde nyttiggørelse, og får brug for hjælp, kærlighed og støtte undervejs. Der er mange ting, du vil være i stand til at gøre for at hjælpe.

"Støtte fra familie og venner er afgørende for trivsel slagtilfælde overlevende," siger Muhammad Shazam Hussain, MD, en neurolog på Cleveland Clinic cerebrovaskulær Center i Ohio.

Hjælp starter på hospitalet

Udfordringen for slagtilfælde opsving starter fra dag ét, og kan fortsætte i måneder, år eller endda på ubestemt tid. Går gennem slagtilfælde rehabilitering kan være opslidende, men din opmuntring kan hjælpe patient med slagtilfælde fortsætter nødvendige behandling, som kan have en enorm indflydelse på den langsigtede genopretning.

"En vigtig kendsgerning at huske, er, at flertallet af slagtilfælde nyttiggørelse sker i de første tre måneder efter et slagtilfælde, og dermed familie og venner skal være meget støttende og opmuntrende at slagtilfælde overlevende går gennem rehabiliteringsprocessen," bemærker Dr. Hussain. "Afhængig af deres fysiske begrænsninger, kan slagtilfælde overlevende også kræve forskellige niveauer af hjælp."

Nogle patienter med slagtilfælde kun behøver hjælp til visse opgaver, såsom kørsel til genoptræning udnævnelser. Men hvis virkningerne af slagtilfælde er alvorlige, kan patienten brug for hjælp forberede og spise måltider, påklædning hver dag, og holde huset i orden.

Husk, at din elskede kan være flove over at bede om hjælp, måske ikke ønsker at pålægge, eller i nogle tilfælde, kan ikke være fysisk i stand til at danne ord for at bede om din hjælp. Du kan tage initiativ og finde ud af hvad din elskede kan have brug for.

Tilbyder hjælp efter afvænning

Efter slaget patientens tilbagevenden hjem, kan du hjælpe med at genoplive interessen for tidligere hobbyer og hjælpe i disse aktiviteter.

"Fremme en persons interesser og hobbyer, inden for de begrænsninger deres slagtilfælde symptomer, er et meget værdifuldt bidrag familie og venner kan give," siger Hussain. "Med denne støtte kan mange slagtilfælde overlevende tilbage til at være værdifulde og produktive medlemmer af deres samfund."

Kommunikation med din elskede

Når jeg forsøger at kommunikere med din elskede, kan det være nyttigt at forstå , hvordan et slagtilfælde kan påvirke tale og sprog. Vær opmærksom på disse mulige udfordringer:

  • Fysiske vanskeligheder danner ord
  • Trouble sammenstykke tanker og danner sætninger
  • Svært ved at opretholde en samtale eller diskutere flere emner
  • Opfører eller reaktion på en måde, der er usædvanligt eller ude af karakter

Her er hvordan du kan kommunikere mere effektivt med din elskede:

  • Må ikke rette eller skubbe. Du er familie, ikke terapeuten, så give din elskede en til at kommunikere frit, så godt som muligt.
  • Har en-til-en samtaler snarere end at forsøge at tale når de er omgivet af flere personer.
  • Minimer distraktioner. Mens du taler til din elskede, opretholde et roligt miljø med minimal baggrundsstøj for at hjælpe forbedre kommunikationen.
  • Må ikke tale som om du taler til et barn. Anerkend din elskede som en voksen, og hvis du ikke fange noget bliver sagt, bare bede om at få det gentaget.
  • Anvende og fortolke kropssprog til at hjælpe dig med at kommunikere med hinanden; håndbevægelser kan være ganske nyttigt.
  • Sørg for at du taler tydeligt og langsomt, så din elskede kan forstå dig, ikke haste svar.

Hvis din ven eller et familiemedlem har haft et slagtilfælde, ikke tøve med at låne en hjælpende hånd og støttende hjerte. Stroke opsving begynder på hospitalet og din opmuntring kan være afgørende for din elskede fremskridt dog længe der tager.