Evb2

Skulle 13-årige piger får p-piller?

Dr. Laura Berman om kærlighed og sex

Der er en kontroversiel træk i Storbritannien for at levere pillen til piger så unge som 13.. Hvor ung er for ung?

Hvordan ville du føle om din 13-årige datter at være på p-piller? Med teenage-graviditet på en all-time high, hvilken effekt tror du tidlig adgang til prævention ville have?

I Det Forenede Kongerige, er 16-årige allerede er i stand til at opnå prævention på apotekerne uden recept fra en praktiserende læge, og en ny undersøgelse tyder på, at alder bør sænkes stadig - til 13.

Et eksperiment udført i Southwark og Lambeth, to indre byområder i London, England, med de højeste satser for teenage-graviditeter, fandt, at ved at sænke alderen til 13, unge seksuelt aktive teenagere, der aldrig før havde brugt p-piller foretaget valg at bruge prævention. Næsten halvdelen af ​​teenagere i undersøgelsen - en fuld 46 procent - brugte p-piller for første gang, hvilket i høj grad mindske deres risiko for uplanlagte graviditeter.

Mens nogle kritikere mener, at teenagere er for ung til at have adgang til pillen, har talrige undersøgelser vist, at adgangen til seksuel sundhedspleje ikke ansporer teenagere til at være seksuelt i en tidligere alder. I stedet opfordrer dem til at gøre sikrere køn beslutninger ved at give dem de oplysninger, de har brug for at beskytte sig selv.

Men desværre pillen stadig bærer visse tabuer og i Europa, er der flere begrænsninger, der kan forhindre adgang til recepter. Men vi ved nu, at benægte teenagere adgang til prævention og sikrere køn foranstaltninger forhindrer ikke teenage-graviditet eller spredning af seksuelt overførte sygdomme. Give teenagere oplysningerne om STI forebyggelse og prævention, som de har brug for at beskytte sig selv (sammen med virkelige tips om vigtigheden af ​​at vente, indtil man er klar, og hvordan man kan forhandle om brug af kondom) er afgørende, men det betyder ikke, du kan 't couch seksualundervisning inden for din egen moralske eller religiøse baggrund. For eksempel kan du sige, "Jeg vil ikke have dig til at have sex, indtil du er [gift, monogame, meget ældre, etc.], men hvis du er nogensinde i den situation, jeg vil have dig til at vide alt, hvad du har brug for at beskytte dig selv. "

Ligeledes vil give teenagere med adgang til p-piller ikke skynde seksuel aktivitet. Virkeligheden er, at mange 13-årige har sex, og de er ofte vælger at gøre det uden at bruge nogen prævention overhovedet. Dette er grunden til adgang til pillen er vigtigt for denne aldersgruppe. De har måske ikke bevidstheden eller den sofistikerede nødvendig for at forhandle om brug af kondom, og nogle måske ikke ved, hvordan man bruger kondomer. For ikke at nævne for mange 13-årige, sex er ofte uplanlagt og helt spontan, hvilket betyder, at hvis de ikke har kondomer ved hånden, kan de simpelthen give afkald prævention helt. Endnu værre, for mange unge piger, er første gang sex ofte uønsket - 10 procent af teenage-piger siger, at deres første gang blev tvunget eller endda tvunget. Situationer som disse er altid tragisk, men hvis prævention ikke anvendes, kan det være endnu mere.

Diskussionen om p-piller kan også bruges som en lærenem øjeblik mellem forældre og teenagere. Det kan udløse spørgsmål, som forældrene måske ikke har overvejet, og det kan give teenagere at foretage intelligente valg og planlægge, når overvejer deres seksualitet. Det kan få forældrene taler om vigtigheden af ​​at vente, og hvordan første gang skal være noget særligt, meningsfuld og sikker.

Det er vigtigt, at forældrene ikke tillader deres egen ubehag med "snak" for at forhindre teenagere fra at få de oplysninger, de har brug for at beskytte sig selv. Ligesom vi at give vores teenagere information om vigtigheden af ​​ikke at sms'e, mens man kører og ikke spirituskørsel, har vi til at forberede dem til andre real-life risici - såsom dem der er forbundet med sex. Teenagere ønsker og har brug for deres forældres vejledning, vi bare nødt til at give det til dem.

Laura Berman, phd er en førende sex og forholdet pædagog og terapeut, populære tv-og radiovært, New York Times bedst sælgende forfatter og assisterende klinisk professor i ob-GYN og psykiatri ved Feinberg School of Medicine på Northwestern University i Chicago. Hun er stjernen i Par i krise, på den Everyday Health Channel, hver torsdag kl 01:00 EST.