Evb2

Skizofreni og relationer

Med arbejde, kan partnerskaber gemmes efter en skizofreni diagnose.

Ethvert forhold har sine op-og nedture, men hvad betyder "i sygdom og sundhed" betyder, hvis en partner har skizofreni? Mens sværhedsgraden af ​​sygdommen er en faktor, kan relationer overleve, hvis hver enkelt partner får den rigtige støtte.

De fleste mennesker, der er gift og har skizofreni opfyldt deres partnere før starten af ​​sygdommen. "Skizofreni gør det svært for folk at danne tætte bånd. Folk har en tendens til at forblive single," siger Dost Ongur, MD, klinisk direktør for skizofreni og bipolar lidelse Program på McLean Hospital i Belmont, Massachusetts

For mennesker, hvis partner var sundt, når forholdet begyndte, er indtræden af ​​skizofreni et chok. Skizofreni kan ændre adfærd og personlighed, symptomer gør omsorgsfuld og kærlig individer synes fjernt og koldt.

Frank Baron har mange års erfaring lever med skizoaffektiv lidelse, en type af skizofreni. Baron siger, når nogen er nyligt diagnosticeret med skizofreni, kære kan hjælpe ved at vise medfølelse: "... Jeg elsker dig, jeg holder af dig Dette ændrer ikke, hvordan jeg føler om dig 'Den bedste ting at sige er"

Forældreadfærd for en partner med skizofreni
Forældreadfærd for en person med skizofreni er en kæmpe opgave, trættende og frustrerende til tider, uden hjælp og støtte, kan partnerne løbe tør for medfølelse. For at en partner til at sige disse ord, og betyder dem er nødvendige støtte. Nuværende og tidligere partnere til mennesker med skizofreni synes at være enige, at følgende to kriterier kan gøre eller bryde et forhold:

  • Den syge partner skal acceptere behandling. Ubehandlet skizofreni kan gøre folk opføre sig uregelmæssigt. Den anden partner kan finde sig selv genstand for verbale overgreb, følelsesmæssige omsorgssvigt og vrangforestilling beskyldninger. Ingen sundt forhold kan opretholde dette.
  • Brønden partner skal oprette en support-system. Skizofreni påvirker din partners evne til at opfylde dine følelsesmæssige behov, så du skal bruge din egen support system uden for forholdet. Pårørende har tendens til at lide af depression, så det er vigtigt at have adgang til mental sundhed støtte, ligesom en rådgiver eller terapeut. Venner og familie kan give en lyttende øre, en tiltrængt distraktion, og en følelse af normalitet.

Skizofreni og relationer: udfordringer og løsninger
Hvert par beskæftiger sig med økonomi, deling af huslige pligter, og intimitet. Skizofreni rammer disse universelle spørgsmål, men du kan gøre ved dem:

  • Huslige pligter. Dr. Ongur forklarer, at skizofreni påvirker den måde, at folk læser sociale signaler. Forvent ikke din partner med skizofreni til at regne ud, hvad han eller hun skal gøre omkring huset. Rådgivning kan hjælpe partnerne lære at lave forventninger klart ud i et støttende og positiv måde.
  • Finanser. Mennesker med skizofreni er ikke altid i stand til at vende tilbage til arbejdet, selv efter at deres symptomer er stabiliseret. Hvis dette er tilfældet, kan ansøge om førtidspension fra Social Security hjælpe. Medicin for skizofreni er dyre, og hyppige co-betaler tilføje op. Lad din læge kender din økonomiske situation samt, nogle klinikker afgift på en glidende skala.
  • Intimitet. Skizofreni kan direkte mindske interessen for sex, og nogle antipsykotisk medicin effekt libido. En parrets rådgiver kan hjælpe par udtrykke deres behov og ønsker. Hvis det er nødvendigt, tale med patientens læge om at skifte medicin, eller tilføje medicin, adresse erektil dysfunktion og seksuel respons.

Kontakt din lokale afdeling af Den Nationale Alliance om psykisk sygdom (Nami), eller spørg din læge eller terapeut for at få oplysninger om lokale støttegrupper og andre ressourcer. De vil være i stand til at hjælpe dig med ressourcer til håndtering af skizofreni i et forhold.