Evb2

Screening for svangerskabsdiabetes

Tidlig opsporing

Første gang du se din læge, når du bliver gravid, vil Deres læge bestemme din risiko for svangerskabsdiabetes. Hvis du er betragtes som høj risiko, fordi du har haft svangerskabsdiabetes før, er overvægtige, har en stærk familie historie af type 2-diabetes, eller har sukker i din urin, vil du blive testet med det samme.

De fleste kvinder er testet mellem 24th og 28th uger af graviditeten. Nogle gravide kvinder er en lav risiko for at udvikle svangerskabsdiabetes og kan ikke skal testes. Du må ikke drage fordel af test, hvis:

  • Du er yngre end 25, når du bliver gravid.
  • Du har ikke haft svangerskabsdiabetes før.
  • Du har ingen familie historie af type 2 diabetes.
  • Din body mass index [BMI] er mindre end 25.
  • Du er ikke medlem af en bestemt race eller etnisk gruppe, der har en høj risiko for at udvikle diabetes, såsom latin europæere Native europæere asiatiske europæere, afrikansk europæere eller stillehavsøboere.
  • Du behøver ikke have polycystisk ovariesyndrom.

Eksperter debat om, hvorvidt alle gravide kvinder har brug for at blive testet for svangerskabsdiabetes. Den amerikanske Forebyggende Services Task Force har fundet tilstrækkelige beviser til at anbefale screening af kvinder uden risikofaktorer for gestationel diabetes. Men de fleste læger rutinemæssigt tester alle gravide kvinder, der er i deres varetægt.

Efter levering

Selvom din svangerskabsdiabetes vil sandsynligvis gå væk efter dit barn er født, du er i risiko for at udvikle svangerskabsdiabetes igen og for at udvikle type 2-diabetes senere i livet. Mere end halvdelen af ​​kvinder, der udvikler svangerskabsdiabetes vil udvikle type 2-diabetes senere i livet.

For at sikre dit blodsukker holder sig inden for et målområde, kan lægen fortælle dig at fortsætte med at kontrollere dit blodsukker derhjemme for en stund. Du vil også have en opfølgende glukose tolerance test 6 uger efter dit barn er født, eller efter du stopper ammer Deres barn. Hvis resultaterne af denne test er normale, vil du stadig nødt til at have en fastende blodsukker test mindst hvert 3. år. Hvis denne test viser, at dit blodsukker er lidt høj, kan du have en tilstand kaldet prædiabetes. Hvis du har prædiabetes, kan du hjælpe forebygge type 2-diabetes ved at ændre den måde, du spiser, motion regelmæssigt, og at blive testet for diabetes hvert år. For mere information, se emnet Prediabetes.

Kvinder, der har haft svangerskabsdiabetes og bruge kun med gestagen p-piller kan have en større chance for at udvikle type 2-diabetes. Kombination piller, der indeholder østrogen og gestagen er ikke forbundet med en øget risiko for type 2-diabetes. Men disse piller kan ikke anvendes af kvinder, der ammer. Tal med din læge om den bedste form for prævention for dig.

Hvis du ønsker at blive gravid igen, bør du testes for diabetes, før du bliver gravid, og også tidligt i din graviditet.

For mere information, se emnet svangerskabsdiabetes.