Evb2

Sandheden om acai bær og vægttab

Den acai bær, ligesom andre lignende bær, har mange fordele. Men er der nogen sandhed i de mange påstande om, at det hjælper med vægttab og fedme?

Den acai bær. Du har sikkert hørt om det. Men hvad er det? Hvad gør det? Og er det et vægttab så mærkeligt, da nogle mennesker hævder?

Den lilla acai bær (udtales ah-Sah-YEE) er en af ​​en række bær fra Amazonas, der for nylig er blevet populære uden for Sydeuropa. Mange påstande bliver lavet om acai bær og nogle af dem er sande, andre ikke.

Acai bær: Et sundt valg?

Acai bær, ligesom andre lignende bær, har vist sig at have visse sundhedsmæssige fordele. "Mindst et dusin artikler i den konventionelle medicinske litteratur taler om de værdifulde effekter af bær," siger Valencia Porter, MD, direktør for kvinders sundhed på Chopra Center i Carlsbad, Californien


Relaterede: er omega-3 fedtsyrer vægttab hjælpemidler?

Fra et ernæringsmæssigt synspunkt, leverer acai bær på to vigtige fronter:

  • Gavnlige antioxiderende virkning. Den acai bær indeholder antioxidanter, stoffer, der bekæmper skadelige molekyler, kaldet frie radikaler. For mange frie radikaler kan forårsage skade på humane væv og føre til en bred vifte af medicinske lidelser, herunder hjertesygdomme.

    Den acai bær dybe lilla pigment er ansvarlig for sin antioxidant fordele, som ligner dem i andre mørke bær, såsom blåbær og brombær. Pigmentet indeholder anthocyaniner (udtales anth-oh-sukke-a-NINS), en magtfuld klasse af phytonutrients - nærende komponenter af planter - der tjener som antioxidanter. Fødevarer, der indeholder anthocyaniner har en stærk rød, blå eller lilla farver.

    Styrken af ​​antioxiderende virkninger i forskellige fødevarer er målt ved ORAC (Oxygen Radical Absorbans Capacity) test. Jo højere ORAC score, jo stærkere antioxidant virkning. "Den acai bær scorer ret højt," Dr. Porter siger.

    Det skal dog bemærkes, at der i en nylig undersøgelse, der evaluerer antioxiderende virkning af visse juice, granatæble juice, rødvin, Concord druesaft, og blåbær saft scorede højere i nævnte rækkefølge, end acai bær saft.

  • Anti-inflammatoriske egenskaber. En anden fordel af acai bær er dens anti-inflammatorisk effekt. Som navnet antyder, anti-inflammatoriske bekæmpe betændelse, som har været knyttet til en række sundhedsproblemer, herunder hjertesygdomme og slagtilfælde. "Mange af de over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler virker på den samme vej som acai bær," Porter noter.

Acai bær: Hvad vægttab?

På den anden side synes påstanden om, at acai bær er godt for vægttab at være grundløse. "Der er ingen litteratur i videnskabelige tidsskrifter om vægttab og acai bær," Porter siger. Den del af acai bær historien synes at være bare en anden kost fidus.

Udover bare manglende vægttab stimulus, advarede en nylig erklæring fra Center for Science in the Public Interest, en vagthund gruppe, at forbrugerne ikke tilmelde dig gratis forsøg med acai kost produkter online på grund af klager over uautoriserede kreditkort gebyrer efter retssagen er overstået.


Beslægtede: superfoods for super sundhed

Acai bær: hvad er den nederste linje?

Trods ikke er et vægttab mirakel, er acai bær, samt blåbær, brombær, og andre farverige frugter, godt at medtage i enhver diæt. "Jeg har altid råde mine patienter til at få en bred vifte af farver i deres kost," Porter siger, "og at mørk lilla pigment har så mange positive sundhedsmæssige fordele - jeg fortæller mine patienter til at 'spise en regnbue' fordi hver af farverne i regnbuen har en bred vifte af næringsstoffer, der giver forskellige sundhedsmæssige fordele. "