Evb2

Sådan får kræsne til at prøve nye fødevarer

Med lidt tålmodighed og nogle prøvede og sande tips, kan du lokke småbørn ind i en verden af ​​sunde fødevarer.

Næsten hver familie har en historie at fortælle om småbørn og deres spiseforstyrrelser opdagelser og vaner. Nogle børn er glade for at prøve nye ting, mens andre gør måltiderne en stor udfordring for deres forældre ved at nægte at omstrejfende ud over de få fødevarer, de vil tillade at røre deres plader. Hvis du har et lille barn, der falder ind i kræsne kategori, fortvivl ikke - der er nogle strategier, du kan forsøge at udvide sin mad grænser.

"En masse af tid, det har at gøre med, hvad de forældre eller pårørende er fodring småbørn, da de begyndte at spise fast føde," siger Samantha Heller, MS, RD, tidligere senior klinisk diætist på New York University Langone Medical Centers Ambulant hjerterehabilitering & Forebyggelse Ernæring program og vært for en live ernæring show på Sirius Satellite nye station LÆGE Radio.

"For eksempel fandt Gerber Fodring Spædbørn og Småbørn undersøgelse, at de vegetabilske mest forbruges af små var pommes frites," Heller siger. "Det er omkring det tidspunkt, hvor børns smagspræferencer begynder at udvikle sig. Give småbørn, der er 1 til 3 år gamle cookies, hotdogs, pommes frites og andre junkfood kan skabe smagspræferencer for de fødevarer, der er højt salt, high- fedt og højt sukkerindhold. "

Heller forklarer, at babyer bliver født med en smag for søde ting, fordi modermælk er sød. Over tid udvikler smag for bitter eller sur. Broccoli kan være for stærk for en 2-årig barn, men det afhænger af forældrene også.

"Worldwide, børn i Kina vokser op med grøntsager og ris, fisk eller tofu til morgenmad, og de ikke føler sig fortabt, at de ikke får sukker-frosted, honning-dyppet korn," Heller siger. "Børn i Indien spiser karry fra en meget ung alder. Tænk internationalt."

Expose småbørn til en række fødevarer

Heller siger, at det er bedst at indføre en række fødevarer, så snart et barn begynder at spise fast føde. Kom et lille barn til at prøve de nye fødevarer behøver ikke at være en krig enten.

"En ting at huske er, at medmindre vi har blandet ved at give småbørn junk og skubbe dem til at spise, når de ikke er sultne, de er gode til at regulere deres indtag. Nogle gange er du nødt til at lade picky eater være kræsen. Det kan tage 10 til 15 engagementer med en ny fødevare for et barn at prøve det. "

Tips og tricks til fodring kræsne

Her er nogle positive måder at få dit barn til at give sunde fødevarer en prøve, som foreslået af Heller og den europæiske Academy of Pediatrics:

  • Må ikke gøre et stort nummer ud af sunde fødevarer.
  • Lad dit barn til at hjælpe vælge sunde fødevarer. Giv ham tre muligheder og give ham til at vælge én.
  • Gør grin former og med mad. Grøntsager kan nemt arrangeres i en klovn ansigt, for eksempel.
  • Lad børnene dip. Brug spreder sig som hytteost, jordnøddesmør eller fedtfattig salatdressing med grøntsager og frugter.
  • Aldrig gøre spise en straf. For eksempel, ikke fortælle et lille barn, han ikke kan have dessert, før han afslutter sit måltid.
  • Sæt et godt eksempel. "Du kan ikke have forældrene spiser usund mad, og derefter forvente det lille barn til at spise noget andet. De vil lægge mærke til og spekulerer på, hvorfor," Heller siger.
  • Undgå juice, læskedrikke, eller snacks for tæt på måltiderne.
  • Get over en fødevare jag. Hvis dit barn kan lide kun én mad, måltid efter måltid (kendt som fødevarer jags), lad ham få den. Men vær sikker på at tilbyde andre fødevarer ved hvert måltid før den livret er præsenteret. Fødevarer jags ikke forårsager skade, og typisk ikke vare meget længe.
  • Hvis dit barn går på en spise strejke, lad det ske. Sæt grænser, være støttende og ikke være bange for at lade dit barn gå sultne.
  • Giv nye fødevarer en prøve. Put en lille del af en ny type mad på barns plade. Hun behøver ikke at spise det, men holde lægge det på hendes tallerken, så hun bliver mere fortrolige med den nye, sunde fødevarer. Over tid, vil hun til sidst give det en chance.

Opbevar disse pejlemærker i tankerne, som du arbejder for at lokke kræsne at hengive sig til sunde valgmuligheder.