Evb2

Risikoen for prostatacancer i afrikansk-amerikanske mænd

Prostatakræft er den fjerde mest almindelige dødsårsag i sorte mænd.

Alle mænd bør være bekymrede over prostatakræft, især når de bliver ældre. Tal med din læge om, hvis og når du skal screenes baseret på din familie historie og andre risikofaktorer. Hvis du har en eller flere risikofaktorer og har en øget risiko for at udvikle prostatacancer, tidlig screening er særlig vigtig.

Mænd af afrikansk-europæisk afstamning er på et betydeligt højere risiko for at udvikle prostatakræft end hvide mænd. Blandt sorte mænd, 19 procent - næsten en ud af fem - vil blive diagnosticeret med prostatakræft, og fem procent af dem vil dø af denne sygdom. Faktisk er prostatakræft den fjerde mest almindelige årsag generelt for død i afrikansk-europæiske mænd.

Prostatakræft i afrikansk-europæiske mænd: Hvor meget større er risikoen?
Forskerne er ikke helt sikker på, hvorfor sorte mænd har en øget risiko for at udvikle og dø af prostatakræft. "Desværre, lige nu har vi virkelig ikke vide hvorfor afrikansk-europæiske mænd er mere tilbøjelige til at udvikle prostatakræft. Vi ved, at de er mere tilbøjelige til at dø af prostatakræft delvis på grund af forsinket diagnose og dels på grund af begrænsninger i adgangen til behandling, "siger Durado Brooks, MD, direktør for prostata-og tarmkræft på europæisk Cancer Society. Forskningen er i gang i et forsøg på at bedre at forstå årsagerne til, men en nylig undersøgelse fra Keck School of Medicine ved University of Southern California tyder på, at der kan være en genetisk link.

Og mens afrikansk-europæiske mænd er allerede en øget risiko for prostatakræft, deres risiko øges dramatisk, hvis der er en familie historie af prostatakræft. Afrikansk-europæiske mænd med en umiddelbar familiemedlem, der havde prostatakræft har en en ud af tre chancer for at udvikle sygdommen. Deres risiko stiger til 83 procent med to nærmeste familiemedlemmer, der har sygdommen, og skyrockets til 97 procent, hvis de har tre nærmeste familiemedlemmer, som udviklede prostatakræft.

Tidlig prostatakræft screening: hvorfor det er så vigtigt
Tidlig prostatakræft screening er vigtig, fordi den tid, der optræder symptomer, kræften er sandsynligt i et fremskredent stadium. Jo tidligere prostatakræft er fanget - inden der optræder symptomer - jo bedre er chancerne for helbredelse.

Prostatakræft er meget behandles, når fanget tidligt. "Næsten 100 procent af mænd, der er diagnosticeret med prostatakræft i sin tidligste fase vil være i live fem år senere. Mænd har brug for at forstå, at der er noget, der kan gøres om denne sygdom," bemærker Dr. Brooks.

Prostatakræft screening for afrikansk-europæiske mænd
Regelmæssig screening er vigtig for alle mænd i den alder, hvor prostatakræft bliver mere sandsynlige. Men for sorte mænd, bør rutinemæssig prostatakræft screening starte på en endnu yngre alder. Den europæiske Cancer Society anbefaler, at afrikansk-europæiske mænd diskuterer teste med deres læge på 45 år, eller i en alder af 40, hvis de har flere nære slægtninge, der har haft prostatakræft før alder 65 år.

Screeningsundersøgelser kan omfatte en prostata-specifikt antigen (PSA) blodprøve og / eller en digital rektal eksamen (DRE). Begge tests kan sædvanligvis gøres af din familie læge. En digital rektal eksamen er en hurtig og kun mildt ubehageligt eksamen i din prostata. Din læge vil bruge en smurt, behandsket finger til forsigtigt føle overfladen af ​​din prostata for klumper eller andre afvigelser.

Ud over at anerkende behovet for tidlig screening, siger Brooks, afrikansk-europæiske mænd bør være opmærksom på de tegn og symptomer på prostatakræft. Disse symptomer kan omfatte tisser midt om natten, skulle lade vandet oftere, og føle sig som blæren ikke gør helt tom. Blod i urinen kan også være et tegn på prostatacancer.

Brooks bemærker, at det er vigtigt for sorte mænd til at tale med deres læge om diagnostisk test for prostatakræft, hvis de oplever nogen af ​​disse symptomer. Afrikansk-europæiske mænd også "nødt til at have en diskussion med deres læge om fordele og begrænsninger ved screening for tidlig prostatakræft opdagelse," Brooks siger. "Not ignorerer symptomer og være opmærksomme på, at finde sygdommen og behandle det tidligt har meget gode resultater er de to vigtigste ting, som vi har brug for at få mænd til at være opmærksom på og at løse. "