Evb2

Rejser læger kan holde din rejse på et sundt spor

Læger, der specialiserer sig i rejser medicin er vidende om forholdene rundt omkring i verden og kan give dig forebyggende sundhedsydelser, før du forlader hjemmet.

Er du planlægger en tur til udlandet? Hvis det er tilfældet, er det en smart ide at få at vide, hvordan en rejse læge kan hjælpe dig. En person i dette erhverv kan give praktiske råd om, hvordan man forberede din rejse og kan hjælpe dig til at reducere din risiko for at blive syg, mens du er væk. Her er nogle ofte stillede spørgsmål om rejser læger.

Hvad er en rejse læge?
En rejse læge er som regel en rejse-medicin specialist, nogen der kender sygdomme særegne for de forskellige lande og sundhedsmæssige risici, der kan være involveret i at få der. Ifølge William L. Sutker, MD, chef for smitsomme sygdomme på Baylor University Medical Center i Dallas, "rollen som en rejse læge er at være i stand til at vurdere de sundhedsmæssige risici en patient kan støde på, når du rejser til visse geografiske områder."

Hvorfor ser en rejse læge?
Med dagens øjeblikkelig adgang til information via internettet, kan nogle mennesker spekulerer på, hvorfor de skulle gider se en rejse læge. Svaret: I modsætning til en webside, kan en rejse læge se på dig som person, og få hele billedet, ikke blot ét aspekt af dit helbred. Rejser læger også holde strøm på de sundhedsmæssige problemer og vaccinationer, der er nødvendige i lande verden over. Og ikke kun risici varierer efter beliggenhed, men også differentierer afhængigt af patientens helbred, siger Dr. Sutker. "The Travel Lægen kan også ordinere medicin eller vacciner, der kan anbefales til turen, "siger han.

Hvordan finder jeg en rejse læge?
Finde en rejse læge kan være lettere i større byer end i mindre lokalsamfund, men der er et par forskellige muligheder, du kan tage for at finde en. Din lokale folkesundhed afdeling er et godt sted at starte. Det kan have lister over læger eller sygeplejerske praktiserende læger praktiserer rejse medicin, eller de kan være i stand til at henvise dig til den rette person lokalt.

Private rejser medicinske klinikker er også tilgængelige til at opfylde behovene hos både offentligheden og erhvervslivet. Hvis du ikke kan finde en privat klinik gennem mund-til-mund eller ved hjælp af en lokal mappe, kan du kontakte to organisationer denne liste mange af de private pasningsordninger rejse klinikker over hele landet: Den internationale samfund af rejse medicin og europæiske samfund tropemedicin og hygiejne.

Hvornår skal jeg se en rejse læge?
Når du har planlagt din rejse, bør du kontakte en rejse klinik eller rejse læge for at se, om en aftale er nødvendig, og når der er åbninger. Dette bør ikke overlades til sidste øjeblik, fordi nogle vaccinationer og medicin skal tages fire til seks uger, før du forlader for at være effektiv.

Kan en rejse læge give mig internationale læge henvisninger?
Den bedste måde at få adgang til lægehjælp uden for Europa, er gennem din sygesikring eller lægehjælp selskab. Mange af dem, især de større modeller, har bistand linjer for sådanne nødsituationer. Koordinatorerne for nogle af disse virksomheder har adgang til lokale ressourcer og netværk i sundhedssektoren.

Hvis du har en medicinsk tilstand, der kan give problemer, mens du er i et fremmed land, er det bedst at bære et brev fra den læge, der er behandler dig, som indeholder specifikke oplysninger om din sygdom og skitserer de behandlinger du modtager.

Den nederste linje: Hvis du rejser enten til forretning eller fornøjelse, kan en rejse læge være en uvurderlig del af din sundhedspleje team. Consulting en før du går kan gøre hele forskellen i, hvorvidt din rejse er vellykket og dine minder er glade og sunde virksomheder.

Lær mere i Everyday Health Sund rejse center.