Evb2

Reducer indendørs allergener til at forbedre dit eksem

Eksem kan udløses af allergener og andre irriterende stoffer i dit hjem. Lær at skære ned din eksponering for udløser, der gør din eksem værre.

Eksem er en kronisk sygdom, der får din hud til at være tør og kløende - og skrabe din hud resulterer i et rødt udslæt. Selvom der er mange behandlinger, er der ingen kur mod eksem, så ledelsen bliver meget vigtig.

Den mest almindelige form for eksem, atopisk dermatitis, er forårsaget af en allergisk reaktion, så en stor del af kontrollerende eksem kontrollerer indendørs allergener og eksem udløser som husstøvmider.

"Indendørs allergener kan udløse eksem og mange irritationsmomenter som rengøringsmidler eller blødgøringsmidler kan gøre eksem værre," siger Elizabeth Side, MD, en hudlæge på Lahey Clinic og en instruktør i dermatologi ved Harvard Medical School, både i Boston. "De mest almindelige indendørs allergener, der udløser eksem er husstøvmider og kæledyr. Den vigtigste rum i huset for ledelsen er soveværelset."

Allergi test af huden stikker, eller en blodprøve kan være nyttigt til at diagnosticere kæledyr og støv allergi. Her er andre tips til håndtering af indendørs allergener:

  • Undgå kæledyr. Pet allergener omfatter hud flager (også kendt som skæl), spyt, urin og støv, skimmel, eller pollen, der kommer i selskabsdyr hår. Hunde, katte, fugle og hamstere alle bære allergener, der kan udløse allergisk eksem. I modsætning til populær tro, behøver korthårede dyr, der ikke forårsager færre allergiske problemer. Den bedste løsning er at få kæledyr ud af huset. Hvis du ikke kan holde ud at skille sig af med dine kæledyr, i det mindste holde dem ud af soveværelset og begrænse dit kæledyr til et lille område af dit hjem. Undgå kramme og kysse dem, så meget som du måske ønsker at - elsker din hund fra en afstand.
  • Gå efter husstøvmider. De fleste mennesker, der har atopisk eksem er allergiske over for husstøvmider. "Start i soveværelset," siger Dr. Side. "Få en plastik lynlås madrasbetræk og pudebetræk. Hold udstoppede dyr off sengen. Tør soveværelset hver uge og støvsug ofte. Vask alle strøelse hver en eller to uger i vand 130 ⁰ F eller derover." Andre forslag omfatter brug Vellux tæpper, fjerne tæpper og få nye puder.
  • Brug et luftfilter. HEPA (højeffektiv partikler anholde) filtre placeret på varme og air-condition-enheder kan hjælpe med at rydde dit hus af indendørs allergener. Fritstående, rumstore modeller er også tilgængelige. Støvsugere med HEPA-filtre er et must.
  • Se en allergolog. Det er ikke muligt at undgå alle indendørs allergener i dit hjem, eller når du går til andre folks hjem. En allergolog kan ordinere medicin, der kan hjælpe, og kan anbefale allergi skud at reducere din reaktion på støv, kæledyr allergi, og andre indendørs allergener.


Indendørs irritanter og eksem kontrol

"Fordi mennesker med eksem ikke holder nok fugt i deres hud, kan deres hud blive lettere irriteret end andre mennesker kan" Page siger. Fordi en af ​​de værste irritanter for eksem er tør luft, bør du prøve at holde indendørs varmen ned og indendørs luftfugtighed mellem 45 og 55 procent, anbefaler side.

Her er andre tips om begrænsning af indendørs lokalirriterende:

  • Undgå hårde sæber. Deodorantsæbe kan være for barsk og tørring for mennesker med eksem. Undgå vask i varmt vand, og bruge mildere sæber som Dove eller Olay. Sæbe erstatninger som Cetaphil eller Aquanil er også anbefales. Vaskemidler og blødgøringsmidler kan også irritere eksem. Undgå vaskemidler med parfume og kunstige farvestoffer og bruge en anden skylning at fjerne mere sæberester.
  • Beskyt dine hænder. Håndeksem er et fælles problem. Undgå kontakt med rengøringsmidler, benzin, terpentin og andre opløsningsmidler. Brug handsker, mens opvask at beskytte dine hænder fra varmt vand og eventuelle kemikalier, der forårsager irritation.
  • Undgå at blive overophedet. Svedende gør eksem kløe værre. Prøv at holde din indeklima ved en konstant temperatur mellem 68 og 75degrees F. Undgå syntetisk tøj, der holder i varmen, og favor bomuld eller bomuld blanding materialer.
  • Hold dit miljø røgfri. Tobaksrøg har vist sig at være et irritationsmoment for folk med eksem. "Hold dit hjem røgfrit," rådgiver Side ", især hvis du har børn med eksem."

Den bedste måde at håndtere eksem er at lære, hvilke irritanter og allergener udløse et angreb - og undgå dem.