Evb2

Receptpligtig medicin must-haves for IBS

Pårørende skal være sikker på at holde alle foreskrevne IBS medicin på hånden. Her er de mest almindelige.

Irriteret tyktarm (IBS) er ikke noget, der går væk med behandlingen. Men det betyder ikke, at dem med IBS er bestemt til at lide uden hjælp. Som en option kan en bred vifte af ordineret medicin mindske elendigheder IBS symptomer.

Det sagt, er det vigtigt at huske på, at ikke alle bod for IBS symptomer er det rigtige for hver IBS patient. IBS er en kompleks lidelse, der producerer forskellige symptomer fra person til person. Hvad er effektivt for én person kan være mindre, så med en anden. Symptomerne kan også variere i én person - et IBS patient kan primært opleve mavesmerter og forstoppelse i løbet af en episode, og derefter blive plaget af diarré den næste.

Behandling IBS symptomer: receptpligtig medicin
Din elskede læge kan ordinere en række medikamenter til behandling af symptomer på IBS, der er særligt bekymrende. For symptomer, der er mindre smertefuld, brug ændringer i kost og livsstil, samt af over-the-counter og naturmedicin kan være gavnlige alternativer til den høj-drevne styrken af receptpligtig medicin.

Også fordi IBS er en kronisk tilstand, symptom management er i gang. Patienterne skal være opmærksomme på, at nogle medikamenter ikke bør tages for en længere periode.

Hvis din elskede ens læge beslutter, at receptpligtig medicin er nødvendige, kan han eller hun anbefaler følgende:

  • Anti-spasmodika såsom dicyclomine (Bentyl). Disse stoffer mindske spasming af muskler i tarmkanalen, hvilket afhjælper kramper og mavesmerter.
  • Anti-depressiva såsom selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) som sertralin (Zoloft) og tricykliske herunder amitryptilin (elavil). Designet til at blive taget for en længere periode, disse lægemidler lindre fysisk smerte ved at øge niveauet af neurotransmittere, der påvirker mave-tarmkanalen, og kan også behandle depression eller stress, der kan bidrage til IBS symptomer.
  • Neurotransmitter-aktive forbindelser. Neurotransmittere sender information fra forskellige dele af kroppen, herunder tarmen, til hjernen og vice versa. Ved dæmpning ned transmissionen af ​​nerveimpulser, påvirker neurotransmitter-aktive forbindelser sammentrækning af intestinale muskler, som er anvendelige til behandling af diarré. Et eksempel er Lotronex (alosetron hydrochlorid), en selektiv inhibitor af neurotransmitteren serotonin.
  • Chloride kanalaktivatorer såsom lubiprostone (AMITIZA) kan anvendes til behandling af IBS-relaterede forstoppelse. Aktiveringen af ​​chloridkanaler i tarmen stimulerer strømmen af ​​tarmvæsker, som kan hjælpe med at flytte fødevarer gennem. AMITIZA er kun blevet godkendt af US Food and Drug Administration til behandling af IBS med forstoppelse hos kvinder, der er 18 år gamle eller ældre.
  • Antibiotika. Antibiotika kan potentielt være anvendelige, da én udløser af IBS kan være bakteriel infektion. Men brugen af ​​antibiotika til behandling af IBS er kontroversiel, eftersom det kan føre til eliminering af gavnlige tarmbakterier.

Det er vigtigt at tale med din læge om bivirkninger af medicin, der er målrettet serotonin. For eksempel kan alosetron forårsage gastrointestinale smerter.

Behandling IBS symptomer: livsstilsfaktorer
Med alle de lægemidler valgmuligheder til rådighed, er den absolut bedste strategi for en person med IBS bud, kærlig personlig pleje. "En lyd, opløselig kost og masser af vand er fundamentet. Identifikation af fødevareintolerance er altafgørende," siger Anthony Starpoli, MD, direktør for gastro forskning og endosurgery på St. Vincents Hospital i New York City og en assisterende professor i medicin ved New York Medical College i Valhalla, NY

IBS er en kronisk tilstand, men ved at sikre din elskede har de rigtige løsninger og livsstilsændringer, kan du hjælpe hende med at administrere hans symptomer og lindre hendes smerte og ubehag.