Evb2

Psykoedukation terapi for bipolar lidelse

Viden er magt, når det kommer til bipolar lidelse. Forståelse af sygdommen gennem denne form for bipolar terapi er et vigtigt første skridt i forvaltningen af ​​den.

Når du er diagnosticeret med bipolar lidelse, er det vigtigt at lære så meget som du kan om dette komplekse problem, og hvordan det påvirker dig og din familie. Psykoedukation er en form for terapi, der kan hjælpe dig bedre at forstå bipolar sygdom og udvikle de mestringsstrategier, der er nødvendige for at undgå en potentielt skadelig stemning swing.

De potentielle fordele ved psykoedukation er klare. At lære at forstå de tegn og symptomer på bipolar lidelse og genkende tidlige advarselstegn på en forestående humør skift kan gøre sygdomsforløbet mildere over tid, siger David Miklowitz, ph.d., professor i psykiatri ved Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior i opdelingen af ​​børne-og ungdomspsykiatri ved UCLA.

Den rolle, psykoedukation i bipolar terapi

I en nylig gennemgang af den medicinske litteratur, kiggede hollandske forskere på 34 undersøgelser om brugen af ​​psykoedukation terapi i mennesker med bipolar lidelse. De fandt, at denne form for bipolar terapi forbedret patienternes generelle viden om deres sygdom og behandling, øget deres vilje til at blive på medicin, og bidraget til at forebygge tilbagefald, når det gives til patienter i remission. Forskerne konkluderede, at psykoedukation bør være en del af standard bipolar behandling.

De emner der behandles i psykoedukation terapi sessioner kan omfatte følgende:

 • Erkender, at bipolar er en kronisk tilstand med en høj recidivfrekvens
 • Identificere og undgå personlige udløser
 • Uddannelse om medicinering, herunder både bivirkninger af medicin og risiciene ved at stoppe behandlingen
 • Træning på de tidlige advarselstegn på en stemning swing
 • Træning på, hvordan man bedst til at håndtere symptomer
 • Undervisning om risikoen ved gaden narkotika, alkohol og kaffe
 • I erkendelse af vigtigheden af ​​at opretholde sunde vaner og rutiner, sover særligt
 • Undervisning gode stress-management teknikker
 • Undervisning om selvmordsrisiko
 • Undervisning om de komplikationer, at graviditet kan udgøre for en bipolar kvinde
 • Coping med den stigmatisering af at have bipolar lidelse

Tilgange til psykoedukation terapi

Der er fire forskellige typer af psykoedukation terapi sessioner:

 • Gruppe terapi: Flere personer med bipolar lidelse modtage denne bipolar terapi sammen.
 • Individuel terapi: En terapeut gennemfører en-til-en sessioner med patienten. Miklowitz siger individuel psykoedukation sker som regel som en del af kognitiv adfærdsterapi.
 • Flere familie grupper: Mange bipolare patienter og deres familier går igennem sessioner sammen.
 • Enkelte patient og familie: En patient og hans eller hendes familie modtager bipolar terapi.

På UCLA Børne-og Ungdomspsykiatrisk Mood Disorders Program (CHAMP) er den enkelte patient og familie tilgang, der anvendes. Miklowitz siger hele familien indgår i behandlingen på grund bipolar lidelse påvirker alle, ikke kun den person med sygdommen, og nogle gange folk er mere tryg ved at dele familievirksomhed i en privat indstilling snarere end med en multi-familie gruppe.

"De fleste mennesker med bipolar lidelse behandles kun med humør-stabiliserende medicin og aldrig blive udsat for eventuelle mestringsstrategier til styring sygdommen," siger Miklowitz. Hos CHAMP er familiemedlemmer og patienten undervises hvad de tidlige advarselstegn på en stemning skift se ud. Så de lærer at genkende patientens personlige advarselstegn, baseret på tidligere episoder.

Endelig er en individuel plan udviklet til at klare humør forværres. Patienten er undervist, hvad han kan gøre for at hjælpe sig selv, såsom at få mere sammenhængende søvn, udskæring stofmisbrug, og reducere familiens konflikter, siger Miklowitz. Familien lærer, hvad de skal gøre, når advarselsskilte vises, og hvordan man kan fremme en person til at blive på medicin. Terapeuten vil også lære en god kommunikation og problemløsning færdigheder til at skabe så meget stabilitet i familien som muligt.

Miklowitz siger effektiv psykoedukation terapi tager omkring seks til ni måneder at gennemføre, og generelt er mere effektiv end en kort løbet af to eller tre sessioner. "Du får hvad du betaler for," tilføjer han.

Finde en psykoedukation terapeut

Finde en psykoterapeut, der har specialiseret sig i psykoedukation kan være en udfordring. Miklowitz foreslår henvender sig til psykiatere eller psykologer i dit område, der specialiserer sig i bipolar lidelse. De kan være i stand til at hjælpe med at finde egnede terapeuter. Han foreslår også at kontakte Depression og bipolar support alliance, er Børne-og Ungdomspsykiatrisk bipolar foundation og National Alliance om psykisk sygdom.

Det kan tage indsats for at finde en terapeut uddannet i psykoedukation, men fordelene ved at starte bipolar behandling med denne fremgangsmåde, herunder at give dig en stærkere fundament for langvarige resultater, er nøglen til at styre en livslang sygdom.